De zesde winnares van de Zeg maar Yes keukenprinseswedstrijd
Gefeliciteerd!!!! Jouw Bosvruchtentiramisu heeft maar liefst 37% van alle stemmen gekregen.
Hierbij nogmaals het winnende recept:
Bosvruchtentiramisu
3 handjes bosvruchten
Eetlepel (kokosbloesem)suiker
Klein scheutje water
Stuk of 15 aardbeien
Sap van een halve citroen
150 gram mascarpone
Paar eetlepels yoghurt
Eetlepel honing
100 ml slagroom
16 langevingers
Doe 3 handjes bosvruchten in een pannetje met een eetlepel (kokosbloesem)suiker en een klein scheutje water. Laat het eventjes koken en met een vork kapot drukken.
Doe de mascarpone, yoghurt, citroensap en de honing in een schaal en roer even goed door.
Snij de aardbeien in kwarten.
Klop de slagroom stijf.
Doe de bosvruchtensaus door het mascarpone mengsel. En roer weer door.
Roer vervolgens luchtig de slagroom erdoor.
Leg de helft van de langevingers in een schaal.
Giet er de helft van het mascarponemengsel op. Leg de helft van de aardbeitjes erop.
Doe vervolgens de rest van de langevingers erop, giet de rest van het mascarponemengsel op. En leg de rest van de aardbeien er op.
Laat een paar uur in de koelkast opstijven.
Leuk om met wat geraspte (pure) chocolade te serveren.