Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Welk toetje vindt jij het lekkerst?

Jans: Bosvruchtentiramisu
25
37%
Gijs: Herfsttoetje met bastogne en appel
9
13%
Bloemetjesgordijn: bastogne kersen toetje
4
6%
Alex: Witte chocoladecheesecake met kersensaus
16
24%
Alibi: Sinterkwark
5
7%
Saga: Bramen vijgen crumble
8
12%
 
Aantal stemmen : 67
<<

Burgemeester Esmee

Bericht 22 Nov 2014 16:23

Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Jullie kunnen vanaf nu stemmen voor de zesde winnares van de Zeg maar Yes Keukenprinseswedstrijd!
We hebben heel wat lekkere toetjes voorbij zien komen :thumbup:.

Zes heerlijke toetjes om je vingers bij af te likken ....

Welk recept lijkt jou het lekkerste? Je kunt je stem uitbrengen tot 29 November 23.59 uur, daarna maken we de winnares bekend. Heel veel succes met kiezen!

-----

#1 - Jans

Bosvruchtentiramisu

3 handjes bosvruchten
Eetlepel (kokosbloesem)suiker
Klein scheutje water
Stuk of 15 aardbeien
Sap van een halve citroen
150 gram mascarpone
Paar eetlepels yoghurt
Eetlepel honing
100 ml slagroom
16 langevingers

Doe 3 handjes bosvruchten in een pannetje met een eetlepel (kokosbloesem)suiker en een klein scheutje water. Laat het eventjes koken en met een vork kapot drukken.

Doe de mascarpone, yoghurt, citroensap en de honing in een schaal en roer even goed door.

Snij de aardbeien in kwarten.

Klop de slagroom stijf.

Doe de bosvruchtensaus door het mascarpone mengsel. En roer weer door.
Roer vervolgens luchtig de slagroom erdoor.

Leg de helft van de langevingers in een schaal.
Giet er de helft van het mascarponemengsel op. Leg de helft van de aardbeitjes erop.
Doe vervolgens de rest van de langevingers erop, giet de rest van het mascarponemengsel op. En leg de rest van de aardbeien er op.
Laat een paar uur in de koelkast opstijven.

Leuk om met wat geraspte (pure) chocolade te serveren.

Afbeelding

-----

# 2 - Gijs

Een makkelijk herfstig toetje met bastognes en appel:

Ingrediënten
Afbeelding

Bak de appel zacht in wat boter en doe er op het laatst wat kaneelsuiker bij
Afbeelding

Doe de appel onderin een mooi glaasje (of bij gebrek daar aan een ander bekertje ;) ), schenk daar op de vla en yoghurt. Verkruimel er een Bastogne koekje overheen en je bent al klaar!
Mijn foto:
Afbeelding

Een mooie foto:
Afbeelding

-----

#3 - Bloemetjesgordijn

Bastonje-kersentoetje

Benodigdheden:

1 pak bastonjekoeken
1 pot kersen op sap
1 beker slagroom
250g kwark
suiker

Recept:
Doe de basonjekoeken in een hersluitbare zak en sla er met een deegroller op totdat je kruimels/stukken krijgt.

Klop de slagroom stijf met wat suiker er doorheen
Meng de kwark er doorheen
Voeg de kersen met een beetje sap toe aan het mengsel en roer het door elkaar
Meng de kruimels/stukken door het mengsel.

Doe alles in glaasjes en serveer het lekker koud. Je kan ook wat koekstukken apart houden en deze net voor je serveert erop leggen. Dan heb je nog een bite.

Afbeelding

En op deze de rechtse. De linkse waren oreo-chocolade toetjes:

Afbeelding

-----

#4 - Alex

Witte chocoladecheesecake met kersensaus:

Benodigdheden:
- 150 gram Bastognekoeken
- 100 gram boter (gesmolten)
- 300 gram roomkaas op kamertemperatuur (ik gebruik altijd Monchou)
- 50 gram witte basterdsuiker
- ongeveer 200 gram witte chocolade, in stukjes
- 125 ml slagroom
- vlaaifruit (van Hak)

Afbeelding

Afbeelding

En zo maak je de taart:

Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruim. Of doe ze in een theedoek en verkruimel ze met een
deegroller.
Vet een springvorm (22 cm doorsnede) in en leg bakpapier op de bodem.
Meng het kruim met de gesmolten boter, verdeel dit over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel.
Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

Roer de suiker door de roomkaas tot een zacht mengsel. Smelt de chocolade au bain-marie op zacht vuur.
Laat de witte chocolade niet te heet worden, dan wordt het namelijk droog en korrelig en moet je opnieuw beginnen (ik spreek uit ervaring).

Roer de chocolade door de roomkaas. Klop de slagroom in een kom net niet stijf en schep deze met een spatel door het roomkaasmengsel.
Doe de vulling in de vorm en strijk het glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven.

Bij het serveren doe je (naar smaak) kersen vlaaifruit over de puntjes taart.

Afbeelding

-----

#5 - Alibi

Sinterkwark voor 4 personen.

Wat heb je nodig:

Voor de pepernoten:
125 gram havermout
25 gram amandelmeel
1 ei
0,5 theelepel bakpoeder
2 eetlepel speculaaskruiden / koekkruiden
1 eetlepel honing
6 eetlepels water
1 theelepel anijspoeder
2 theelepels kaneel

Voor de rest:
500 gr kwark
2 eetlepels honing
1 theelepel speculaaskruiden
4 theelepels cacaopoeder
4 theelepels cacaonibs

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermaal de havermout totdat je een soort meel hebt. Doe hierbij de amandelmeel en mix even.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een beslag.
Maak kleine balletjes van het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hier de bolletjes op en druk ze een beetje plat.
Bak ze 20 minuten in de oven. (dit is bij mijn combi-magnetron, in echte ovens moet het 5 minuten korter schat ik)

Pak 500 gram kwark en meng hier 2 eetlepels honing en 1 thee lepel speculaaskruiden door.

In de glaasjes doe je om en om een laagje kwark en een laagje (warme) pepernoten.
Bovenop 1 theelepel cacaopoeder en 1 theelepel cacaonibs per glaasje.

Afbeelding

Afbeelding

-----

#6 - Saga

Vijgen - bramen crumble.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Erg lekker om te serveren met wat gemberroom ( verse slagroom lobbig kloppen met verse gember erdoor en eventueel wat gembersiroop). Het is ook lekker om wat kaneel door de crumble laag te doen, helaas had ik dit niet in huis.
<<

Sorella

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 141

Geregistreerd: 13 Nov 2014 20:28

Bericht 22 Nov 2014 21:09

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Ik heb gestemd!
Mijn hond is heel leuk 🥰 https://www.instagram.com/floyd_the_blonde_doxie/
<<

Sorella

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 141

Geregistreerd: 13 Nov 2014 20:28

Bericht 22 Nov 2014 21:10

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

En er meteen maar een ijsje bijgepakt :laughcry: ik krijg trek van al die lekkere dingen.
Mijn hond is heel leuk 🥰 https://www.instagram.com/floyd_the_blonde_doxie/
<<

Anoniem186

Bericht 22 Nov 2014 21:17

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Ik heb ook gestemd! Niet op mezelf uiteraard.
<<

Burgemeester Nicky

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 5452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 16:30

Bericht 22 Nov 2014 21:37

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Ratatouille schreef:En er meteen maar een ijsje bijgepakt :laughcry: ik krijg trek van al die lekkere dingen.

:good:
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 22 Nov 2014 21:45

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Moeilijk kiezen hoor! Maar ik heb gestemd!
2012
2016
2020

Instagram
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 23 Nov 2014 09:17

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Allemaal lekkere en mooie toetjes, maar de taart van Alex sprak mij het meest aan!
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2386

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 23 Nov 2014 10:13

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Gijs heeft mijn stem gekregen. Het ziet er allemaal lekker uit.
10-08-2017 ♥
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3729

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 23 Nov 2014 12:09

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Wat moeilijk om te beslissen! Ze zien er allemaal lekker uit (en zou het allemaal wel willen proberen).
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 24 Nov 2014 08:41

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Ik heb op Alex' cheesecake gestemd, die vond ik er dit keer het allerlekkerste uit zien. Maar het was geen makkelijke beslissing :wink:

♥♥
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 25 Nov 2014 09:43

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Ik heb ook op Alex gestemd, daarvan liep het water het meeste in mijn mond. Jum!
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

zonneschijn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4886

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:28

Bericht 25 Nov 2014 10:54

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Ik heb ook gestemd. Was een lastige keuze.
Trots op mijn stoere ventje!
<<

Burgemeester Jasmijn

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 190

Geregistreerd: 20 Mei 2014 17:52

Bericht 30 Nov 2014 09:42

Re: Stemmen (poll!) ZegmaarYes keukenprinses #6

Hij is weer gesloten! Vandaag wordt bekend gemaakt wie deze ronde van de Zeg maar Yes keukenprinses wedstrijd heeft gewonnen!!

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers