17 Nov 2014 19:59 door Lejow
Erg leuk white flower, waarmee was het gevuld? En was het een cake, of biscuit?
Oh laa laa, zodra je ergens bruids voor zet, betaal je de hoofdprijs.
Een taart voor 50 personen zou bij mij 100 euro zijn. 2 euro pp, of het nou bruidstaart is of niet.
Dat komt wel omdat ik niet met 'chique' vullingen (champagne shizzle) werk enzo, en ik bijv geen suikerbloemen kan maken.
Als je hem zelf wilt maken, doe je dat als volgt:
Voor het maken van de taarten gebruik je biscuits, om aan 50 personen te komen heb je 3 biscuits nodig in de maten 28-24-20 cm.
Dan heb je echt voor ruim 50 man taart.
Even je vragen:
Wat denken jullie? Is het te doen voor een groentje? ja hoor, maar ik zou wel even oefenen, zeker met het stapelen van taarten. Als je taarten gaat stapelen moet je werken met dowels (holle plastic 'stokjes' die je in de onderste taart steekt en zo hoog afsnijdt als dat de taart is. Zo leunt de volgende laag niet op de taart, maar op de stokjes. En gebruik onder de taarten dan taartkartons, voor de stevigheid.
Hoeveel taarten (van welk formaat) heb ik nodig? oh, zie hier boven
Waar smeer ik het mee af voor ik de discodip er op doe? ik zou het met botercreme doen (1 op 1 margarine en poedersuiker waarmee je normaal ook afsmeert), of witte chocolade ganache (slagroom met gesmolten choco). De eerste hardt niet uit, de tweede wat meer.
Welke smaken zijn lekker? dat is compleet aan jezelf. Ik zou voor een koelkast vrije vulling gaan, zo komt de dip niet in contact met condens etc. En kan hij op de locatie gewoon mooi lang op de tafel staan. Je kunt dan bijvoorbeeld aardbeiencreme, vanillecreme en aardbeienvlaaifruit gebruiken (de botercreme maak je van de botercreme mix van funcakes met een smaakstof of bij kloppudding saroma erdoor). (1 laag aardbeiencreme met aardbeienvlaaifruit er op en 1 laag vanillecreme). Of ditzelfde maar dan met sinaasappelcreme, vanillecreme en stukjes mandarijn. Deze smaken verkoop ik vaak, en zijn bij de meeste mensen eigenlijk favoriet. Chococreme, en vanillecreme met chococrispies oid kan bijv ook.
En welke spullen heb ik nodig? (Cakemix, gereedschap etc). Biscuitmix bijv van Jamin of het merk funcakes. Een cakedruk (Een dik bord waar je de taart op zet, dit is goed stevig), taartkartons voor tussen de taarten, plastic holle dowels op de taart mee te stutten (zeker zo'n 4/5 per taart), discodip en een mooi lint er om heen. Verder is bijv een harde geodriehoek handig. Zo kun je de taart mooi recht afsmeren met botercreme.
Je hebt niet echt uitstekers nodig natuurlijk. Ik zou de taart trouwens in een grote bak zetten, afgesmeerd, en dan zou de discodip er overheen doen en aan de zijkanten het er tegen aan duwen met een lepel of er tegen aan gooien ofzo.
CCC, super leuk ook jouw taartjes, vind het zo leuk dat je wat opdrachten hebt!