14 Okt 2014 08:54 door Anoniem186
Thanx, June! Ik ben benieuwd.
Het ligt wel iets genuanceerder. Coeliakie is idd makkelijk aan te tonen dmv een bloedtest. Alleen kan iemand wel gevoelig zijn voor gluten, maar niet volledig intolerant (zoals bij coeliakie).
Ik wil zelf niet volledig glutenvrij gaan eten, dat vind ik niet nodig. Ik wil het alleen niet dagelijks eten, net zoals ik heel veel andere dingen ook niet dagelijks wil eten.
Dundas, met dat laatste heb je zeker gelijk. Dat idee heb ik ook.
Als ik puur naar m'n eigen lichaam kijk, dan merk ik dat ik beter gedij op minder gluten. M'n darmen worden er een heel stuk rustiger van. Ik geloof niet dat ik echt een intolerantie heb, maar een bepaalde gevoeligheid wel. Ik denk dat ontzettend veel mensen dat hebben, alleen het zelf niet weten.
Gluten werken als een soort lijm. Het zorgt ervoor dat je koekje of brood niet uit elkaar valt. Glutenvrij bakken is daarom best lastig, iets anders moet het plakken vervangen. Ik denk dat gluten ook als lijm in je darmen werken, dat het blijft plakken en dat mensen daar dus oa darmklachten van krijgen.
Ik wil niet volledig glutenvrij eten, want ik wil wel dat m'n darmen er gewend aan blijven. Maar ik wil het dus wel wat minderen.