Tony's Chocolonely Limited 2014
Ik had net een dringende behoefte aan een stukje chocolade.. Ik zag de 2 resterende repen van de Tony Chocolonely Limited 2013 nog liggen en bedacht me dat die toch echt wel eens op mochten. Houdbaarheid nog paar weken maar lag dus al even in de kast. Ik heb net een stukje op van de puur meringue kers. En ben toen even gaan zoeken wat er dit jaar zou zijn: Heeft iemand ze al geprobeerd? Hoe zijn ze?
Melk & drop. We doen graag aan veldonderzoek. In Scandinavië vonden we een wel heel bijzondere smaak, chocolade met drop… Drop?? Dat kan in Nederland natuurlijk niet ontbreken! Maar dan wel met een lekkere salmiak smaak, omdat het zout daarvan zo goed combineert met de zoete melkchocolade. Waar zouden we dat nou toch van weten?
Melk & walnoot & banaan. Met dank aan een stagiair afgelopen jaar vonden we deze gouden combi. De zoektocht naar Fairtrade bananen was zeer pittig, en volgens sommige bronnen zelfs onmogelijk. Dat tegendeel kunnen we nu bewijzen! Via een vriendelijke leverancier uit Leeuwarden hebben we heerlijke Fairtrade bananen uit Colombia. Samen met knapperige Franse walnoten vormen ze een onvergetelijke combinatie waarvan je blijft eten.
Puur & sinaasappel & rozemarijn. In de chocokeuken op het hoofdkantoor staat Tony’s Chocolonely’s smaakmaker Eva dagelijks te experimenteren. En zo was daar ineens de smaakcombinatie sinaasappel en rozemarijn. Zoet en kruidig in heerlijke pure chocolade met 51% cacao. Wauw. Dit is er eentje om direct van te houden! Of juist niet…