Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gele (zoetige) courgette

<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5683

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 21 Aug 2014 16:01

Gele (zoetige) courgette

Gekregen van mijn buurman, ruim 1,5 kg schoon aan de haak.
Maar nu?????
Ik had het idee om er soep van te maken, maar wie heeft er een recept (zonder al te veel toevoegingen).
Bouillonblokjes, bloem, uitjes heb ik in huis. Knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout en kerriepoeder heb ik huis.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem186

Bericht 21 Aug 2014 16:03

Re: Gele (zoetige) courgette

Deze vind ik heerlijk!

> Ingrediënten:
>
> 2 courgettes
> 2 eetlepels grove mosterd
> 2 teentjes knoflook
> 1 liter bouillon
> 100 g uien
> boter of olie
>
> Bereidingswijze:
>
> Snipper de ui en knoflook. Was de courgette. Snijd de courgette doormidden en verwijder de zaadjes. Met een theelepel kun je ze er zo uit schrapen. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimer dik.
>
> Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de plakjes courgette toe en bak mee tot ook deze zacht begint te worden. Voeg nu de mosterd toe en bak deze even mee. Het zuur van de mosterd verdampt door het bakken.
>
> Giet de warme bouillon bij de courgette, breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5683

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 21 Aug 2014 16:05

Re: Gele (zoetige) courgette

Oe, en bieslook en basilicumplantjes heb ik in de tuin staan
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem119

Bericht 21 Aug 2014 16:10

Re: Gele (zoetige) courgette

Mijn favoriete groente! Ik heb er laatst een hele lekkere quiche van gemaakt. Geen recept meer maar met dunne plakjes gele courgette mooi op de bovenkant gelegd.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 22 Aug 2014 08:39

Re: Gele (zoetige) courgette

Courgette soep lukt eigenlijk altijd wel, wat je er ook doorheen doet. Ik vind misschien de ouderwetste variant met mosterd en balletjes nog wel het lekkerst.
Ik heb laatst de courgette rastertaart van 24 kitchen gemaakt. En daar kan je eigenlijk nog weglaten en toevoegen wat je wilt.
<<

Anoniem186

Bericht 22 Aug 2014 08:55

Re: Gele (zoetige) courgette

Deze courgettecake is ook erg lekker. Vooral met spekjes er door.

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R3 ... rikasalade
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5683

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 22 Aug 2014 09:34

Re: Gele (zoetige) courgette

Ik heb er soep van gemaakt, van dat recept wat je had geplaatst, minus de knoflook (vrouw is allergisch voor (veel) knoflook, krijgt dan overal jeuk en uitslag).
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers