31 Jul 2014 13:08 door Rebecca
Ik gebruik witte chocolade. Ik doe dan 1 deel slagroom op 3 delen chocola (bij pure en melk chocola is de verhouding anders, maar die weet ik niet precies). De chocola in stukjes breken en in een kom doen. De slagroom verwarmen in een pannetje. Als de slagroom warm is deze over de chocola gieten en dan even met de kom schudden, zodat de chocolade goed onder de ganache staat. 5 minuten laten staan, dan een minuutje in de magnetron. Goed roeren tot alle stukjes weg zijn. Dan tot de volgende dag in de koelkast zetten. Het is handig om de ganache over meerdere bakjes te verdelen.
Wanneer je de ganache gaat gebruiken, moet je die weer zachter maken door het in de magnetron te zetten. Laag wattage, steeds voor korte tijd, denk aan 10/15 seconden. Goed doorroeren en even laten staan voor je het eventueel weer in de magnetron doet. Uiteindelijk krijg je dezelfde zachtheid als botercreme en kun je afsmeren. Wel snel werken, ganache wordt sneller hard dan botercreme.
Ik smeer het echt af, net als bij botercreme. Ik smeer dik af en gebruik dan een driehoekige liniaal om af te schrapen en de zijkanten mooi recht te krijgen.
19 juni 2015
2 februari 2017