Re: Groente
Ik heb echt geen flauw idee hoeveel groente we eten, ik ben ook niet degene die kookt.
D. 2016
Jans schreef:Bloemkool is hier ook geen favoriet. Van de week had ik nasi gemaakt van bloemkool ipv rijst. En dat was echt super lekker!
Ik zal het recept even opzoeken.
Komt tie:
Een hele bloemkool in de keukenmachine klein maken.
Stukje gember, 3 tenen knoflook, lepeltje citroengras (ik had geen verse meer) lepel sambal, zwarte peper in de vijzel stampen.
2 uien, 1 paprika en wat champignons snijden.
Kipfilet in stukjes knippen.
Bakje (biologische) spekjes bakken.
200 ml bouillon opwarmen (ik heb bakjes zelfgetrokken kippenbouillon in de vriezer staan)
Uitjes samen met het prutje uit de vijzel in een grote wok met kokosolie fruiten.
Daarna de paprika erbij. Eventjes bakken en dan de champignons erbij.
Vervolgens de kip toevoegen en dan de bloemkool.
Giet de bouillon erbij en laat dat ruim een kwartiertje zachtjes bakken.
Flinke scheut Japanse zoute sojasaus erbij.
Als laatst de uitgebakken spekjes er doorheen.
Lejow schreef:Ja, heb nu een goed hakmolentje, vorige keer niet toen duurde t een eeuw om het klein te krijgen hahaha!
Heb er nu al trek in
Zure Mat schreef:Dat klinkt lekker, Jans! Ik ga dat ook maar eens proberen. Zou dan wel de kip vervangen door vegetarische reepjes/stukjes en spek eet ik al helemaal niet meer (varkensvlees), maar ook dan lijkt het me wel lekker met die gember en sambal en het citroengras enzo.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers