Poll Zeg maar Yes Keukenprinseswedstrijd ronde 4
Dan wordt het nu tijd om te gaan stemmen! Wie van de volgende zeven inzendingen mag met de titel ZMY-keukenprinses van de vierde ronde naar huis?
Stemmen kan tot en met 30 juli 23:59 uur. Op 31 juli zal de winnares van deze ronde bekend gemaakt worden!
***************************************************************************************************************************************************
Banaan- amandel smoothie van Poubelle:
Ik heb een heel simpel maar ontzettend lekker recept. Ik weet niet of het telt als smoothie maar ik gok het erop ;)
Stop een banaan in stukjes gesneden voor minstens 2 uur in de vriezer.
Stop de banaan met wat (amandel)melk, anderhalve eetlepel (rauwe) cacaopoeder en een eetlepel pindakaas (of meer, net wat je lekker vindt) in de blender.
Pureer tot het een glad mengsel is. Vind je het te dik? Doe er dan nog wat extra melk bij.
Enjoy!
***************************************************************************************************************************************************Aardbeien-basilicum smoothie van Pompoen:
Nou, hier is ie dan, heel simpel, geen idee of het recept al ergens bestaat want ik heb zelf bedacht wat ik er in wilde doen. Eigenlijk had ik er nog peper in willen doen of een stukje rode peper. Misschien dat ik dat nog ga proberen en het dan aanpas.
***************************************************************************************************************************************************
Advocado-sinaasappel-banaan smoothie van Jans:
Deze smoothie drinken wij graag thuis:
- 2 sinaasappels
- halve citroen
- halve avocado
- een rijpe banaan
- wat diepvries frambozen
- een paar grote lepels volvette yoghurt
- 2 flinke scheuten room
Alles bij elkaar in de blender
Even mixen
En klaar!
We drinken deze smoothie meestal als ontbijt. Hij zit bomvol gezonde vetten, dus de eerste paar uur zal je geen trek meer hebben.
Je kan er eventueel ook wat (geweekte) havermout of boekweit aan toevoegen, als je er graag granen in wilt hebben.
Ipv de frambozen kan je ook diepvries mango er in doen. Ook lekker!
***************************************************************************************************************************************************WK- smoothie van Char:
Ik bedacht natuurlijk weer te laat om foto's te maken, dus helaas geen 'work in progress' foto's. En deze foto toont misschien ook niet zo mooi vanwege de blauwe beker. Maar de smoothie zelf was heerlijk!
*edit: gezien de kleur doop ik 'm voor vandaag om tot wk-smoothie*
Recept:
Twee wilde perziken geschild en in stukjes
Een rijpe nectarine geschild en in stukjes
Handje diepvriesaardbeien
Scheutje water (kan ook yoghurt of melk zijn)
Even de staafmixer erop en zie hier het resultaat:
***************************************************************************************************************************************************
Watermeloen-munt smoothie van Jente
Je hebt nodig voor 2 glazen:
- kwart watermeloen
- handje muntblaadjes
- 3 flinke eetlepels turkse/griekse yoghurt
- een paar ijsblokjes
- studentikoze bierglazen en vrolijke rietjes
Doe de watermeloen, munt en yoghurt in een blender en mix. Vul je glazen met ijsblokjes. Giet je smoothie in de glazen, decoreer met een vrolijk rietje en eventueel nog een muntblaadje. Klaar!
***************************************************************************************************************************************************Kiwi-mango-perzik smoothie van Zonneschijn:
Benodigdheden;
Kiwi
Mango
Perzik
Yoghurt
Blender
Alles in stukjes snijden en met een scheut yoghurt in de blender
En klaar, heerlijk frisse smoothie!
***************************************************************************************************************************************************
Banaan-appel-peer smoothie van Bloemetjesgordijn:
Benodigdheden:
Blender/Staafmixer
Kan
1 banaan
1 appel
1 peer
vanilleyoghurt
brinta
honing
kaneel
Doe het fruit en wat vanilleyoghurt bij elkaar in de kan en mix dit door elkaar. Voeg een scheut honing en brinta toe en mix dit er doorheen. Giet het in een glas/beker en werk af met wat kaneel.
De kaneel heb ik na de foto er doorheen geroerd
******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************