23 Mei 2014 14:08 door Jules
Ingrediënten:
- 150 gram speltbloem
- 150 gram magere kwark
- 1 ei
- 1 banaan, geprakt
- 1 kleine appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 100 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 theelepels bakpoeder (als je gewone bloem gebruikt, gebruik dan maar 1 theelepel bakpoeder. Speltbloem is wat zwaarder waardoor het meer nodig heeft)
- 1 eetlepel speltvlokken
- 30 gram zonnebloempitten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Roer in een beslagkom alles goed door elkaar zodat het goed gemengd is.
3. Verdeel nu met een eetlepel over een (siliconen) muffinvorm het beslag. Als je een siliconen bakvorm gebruikt, hoef je deze niet in te vetten. Als je een gewone vorm gebruikt, vet deze dan wel in of gebruik losse cakevormpjes die je in de bakvorm zet.
4. Schuif de kwarkbroodjes in de oven voor 15 minuten.
5. Laat na de oventijd de broodjes even afkoelen, en haal ze dan los uit de vorm.