14 Mei 2014 10:49 door anoniem213
Lekker! Ik ben er toevallig nu eentje aan het eten, haha.
Het oorspronkelijke recept kreeg ik zo:
Ingrediënten voor ongeveer 12 muffins:
- 150 gram amandelmeel of havermoutvlokken malen
- 2 a 3 bananen (geprakt)
- 3 eieren
- Snuf kaneel
- 100 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
- half zakje bakpoeder
- Handje walnoten (in stukjes gehakt)
(Eventueel nog wat gemalen kokos)
Oven voorverwarmen op 170-180 graden.
Muffinvorm voorbereiden met bakjes of een siliconen vorm gebruiken. Kluts de eieren en voeg daar de geprakte bananen bij. Doe het meel in een andere kom en doe daar de bakpoeder bij. Roer dit door elkaar. Gooi het vervolgens bij je ei-banaanmengsel en mengen het even met de garde of vork. Doe er vervolgens naar smaak kaneel bij en voeg de nootjes en chocolade toe. Doe ze in de muffinvorm en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
Ik zou aanraden om maximaal 50 gram chocolade (ik had 85%) te nemen. Ik vind dit echt te veel. Het is nu wel lekker, maar wel erg veel chocolade. Zelf heb ik een beetje lopen knoeien met het meel. Uiteindelijk had ik 100 gram amandelmeel en 50 gram havermoutmeel. Ik had nog maar twee bananen, maar ik had er denk ik beter drie kunnen nemen, want het was nu heel erg vloeibaar. Daardoor heb ik uiteindelijk nog wat speltmeel toegevoegd aan het einde. Verder heb ik pecannoten gebruikt in plaats van walnoten, want mijn walnoten waren op (lees: mijn vriend had de walnoten allemaal opgegeten).