Jans schreef:Heb je nog leuke quiche recepten, green pepper?
Poubelle schreef:Dat recept ga ik denk ik ook binnenkort maken, Jans! Zou het ook kunnen met zoete aardappelen?
Ik koop af en toe de Women's Health, ik vind het een heel leuk tijdschrift! Ze hebben nu een aanbieding voor 5 nummers voor €15,00. Misschien ook iets voor iemand hier?
-ED- schreef:Ik vind deze lekker Jans: http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012 ... taart.html
Limburg schreef:Heeft iemand toevallig een recept om zelf mueslireep te maken van havermout?
Jans schreef:Heeft iemand van jullie ervaring met rauwe melk? Ik heb er al een hoop positieve dingen over gelezen, maar ik vind het nog een beetje eng.
Ik koop tegenwoordig m'n eieren bij een boerderijwinkel, helemaal vers, echt lekker. En nou zag ik dus dat ze ook rauwe melk verkopen.
Jorja schreef:Limburg schreef:Heeft iemand toevallig een recept om zelf mueslireep te maken van havermout?
Deze had iemand laatst in het afvaltopic geplaatst (Hoochi dacht ik)
50 gram boter smelten met 6 eetlepels honing.
100 gram havermout en 100 gram noten/gedroogde vruchten mengen met de boter en honing en dan in een ovenschaal 6 uur in de koelkast.
Zelf heb ik de boter voor kokosolie vervangen en nog kokosschaafsel en zonnebloempitten toegevoegd. Voor mezelf vond ik ze iets te zoet, dus heb ook eens 150 havermout en 150 noten gedaan, maar toen brokkelde het wel snel af. Maar lekker is het wel!
Urban Naked schreef:Ik niet Limburg, maar ik wil ze ook gaan maken binnenkort dus ik let even goed op.
M'n man wil ineens zonder suiker gaan eten en is nu pistachereepjes aan het maken in de keuken, deze: http://foodness.nl/recipe/detail/406/pi ... ry_reepjes
Ik ben heel benieuwd!
Limburg schreef:Jorja schreef:Limburg schreef:Heeft iemand toevallig een recept om zelf mueslireep te maken van havermout?
Deze had iemand laatst in het afvaltopic geplaatst (Hoochi dacht ik)
50 gram boter smelten met 6 eetlepels honing.
100 gram havermout en 100 gram noten/gedroogde vruchten mengen met de boter en honing en dan in een ovenschaal 6 uur in de koelkast.
Zelf heb ik de boter voor kokosolie vervangen en nog kokosschaafsel en zonnebloempitten toegevoegd. Voor mezelf vond ik ze iets te zoet, dus heb ook eens 150 havermout en 150 noten gedaan, maar toen brokkelde het wel snel af. Maar lekker is het wel!
Dit is volgens mij niet een heel gezonde variant met 6 eetlepels honing of wel? Zou het ook minder kunnen?
Boter zou ik ook vervangen door kokosolie (snel maar nieuwe weer bestellen).
Lady schreef:Kun je roomboter ook buiten de koelkast bewaren, ondanks dat er op de verpakking 'koel bewaren' staat?
Romee schreef:Lady schreef:Kun je roomboter ook buiten de koelkast bewaren, ondanks dat er op de verpakking 'koel bewaren' staat?
Volgens mij wel! Bij mij oma staat het altijd gewoon in de kast, dan is het wat zachter en vindt ze het makkelijker smeren op brood haha, maar misschien kun je het dan wel minder lang bewaren?
Green_Pepper schreef:Jans schreef:Heeft iemand van jullie ervaring met rauwe melk? Ik heb er al een hoop positieve dingen over gelezen, maar ik vind het nog een beetje eng.
Ik koop tegenwoordig m'n eieren bij een boerderijwinkel, helemaal vers, echt lekker. En nou zag ik dus dat ze ook rauwe melk verkopen.
Is rauwe melk hetzelfde als melk rechtstreeks uit de tank? Dat dronken wij vroeger namelijk wel eens, als we naar een boer in de buurt (een van de buren ;)) gingen. Of naar onze juffrouw van de kleuterklas, haar man was ook boer. Verder ken ik veel boeren(gezinnen) die gewoon uit de tank drinken. De melk smaakt heel anders dan uit een pak en ook vetter, ik vond het altijd wel lekker.
Mijn Oma haalde ook altijd een kan melk bij een buurman-boer. Ze roomde dan de melk af en maakte daar slagroom van, super ongezond maar zooooooo lekker!
Als dit niet is wat jij bedoelt, dan excuses voor mijn verhaal
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers