01 Mei 2014 12:19 door minoessepoes
Wat grappig van dat gehakt! Dat heb ik nog nooit gehoord maar ik herken het wel, ik eet ook geen champignons en rauwe haring bijvoorbeeld omdat ik de structuur naar vind, terwijl ik de smaak best wel zou lusten.
Ik maak voor de lasagne meestal een saus van tomatenblokjes, ui, knoflook, kruiden zoals tijm, rozemarijn, oregano en basilicum en laat dat even wat inkoken, daar zou je wat spekjes of kipblokjes aan toe kunnen voegen als je wil, maar hoeft niet. Ik gebruik vaak diepvries spinazie en die laat ik ontdooien en roer er dan een beetje zout en flink wat kruidenroomkaas doorheen, dat vind ik persoonlijk veel lekkerder dan spinazie à la crème. Je moet de spinazie alleen wel goed afgieten. En dan bouw ik laagjes op ( tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, spinazie, lasagnebladen en zo verder) het liefst met verse lasagnebladen. En meestal doen ik mozzarella of lekkere pittige Parmezaan op de tomatensaus laag.
Als je Googled op een paprikasaus krijg je genoeg recepten. Ik rooster soms zelf paprika's en soms pak ik een pot, daar doe ik sowieso ui en knoflook doorheen en vaak toch ook nog wel wat tomatenblokjes. Je zou dat ook kunnen maken met blokjes kipfilet of gamba's, ik gebruik het ook weleens als saus voor op een pizza, maar dan zonder de tomatenblokjes.
25-11-2014 & 09-06-2017