Re: Clean, fit & healthy-topic
Ik heb een keer op zondagavond besteld had ik het maandag in huis! Alsof ze daar 's nachts op zondag werken haha.
Laced schreef:Oh, die appelmoescake heb ik gisteren ook gemaakt! Heerlijk!
Ik heb het recept van deze website: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/04/gez ... scake.html
Poubelle schreef:Het was heerlijk! Ik heb wel van de meeste dingen maar een halfje op. M'n moeder had overal porties van gesneden die ik dan weer door de helft deed.
Clean eten vind ik niet moeilijk om weer op te pakken, ik heb thuis gewoon voornamelijk gezond eten. Wat ik het moeilijkst vind is het ´schuldgevoel´. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar ik baal van mezelf. Wat nergens op slaat want ik eet normaal gesproken niet zo dus er is niks aan de hand.
Mini schreef:Poubelle schreef:Het was heerlijk! Ik heb wel van de meeste dingen maar een halfje op. M'n moeder had overal porties van gesneden die ik dan weer door de helft deed.
Clean eten vind ik niet moeilijk om weer op te pakken, ik heb thuis gewoon voornamelijk gezond eten. Wat ik het moeilijkst vind is het ´schuldgevoel´. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar ik baal van mezelf. Wat nergens op slaat want ik eet normaal gesproken niet zo dus er is niks aan de hand.
Ik herken het schuldgevoel zo erg. Te veel en 'verkeerd' voedsel eten heb ik geen moeite mee an sich, ik pak het clean eten ook direct weer goed op als zulke dagen weer voorbij zijn. Maar ik zit me nu ook echt rot en schuldig te voelen op de bank (mijn buik voelt ook niet helemaal fijn nu). Echt rot voel ik me nu bah, maandag weer dubbelgoed er tegen aan. Morgen eerst nog een paasbrunch en naar de kermis en waarschijnlijk ook nog uit eten. Ik baal ook van dat schuldgevoel, maar nou ja kan het niet zo goed uitleggen zonder iemand tegen me in het harnas te jagen, maar ben gewoon net zo blij de afgevallen kilo's en het afgekickt zijn van de suiker enz.
meisje schreef:Ik heb een vraag over het bananenbrood. Ik wil hem toch een keer gaan maken (kijken of ik de bananen niet teveel proef)
In het recept van vegadutchie staat 100 Gr. bloem en 100 Gr. Speltmeel. Doen jullie dat ook altijd zo of kan ik ook 200 Gr. Spelt gebruiken? En zouden er naast walnoten ook andere noten doorheen kunnen? Heb nu thuis wel amandelen enzo liggen. Zuiveringszout kan ik vervangen voor bakpoeder? En vanille kan weggelaten worden?
Ik ben benieuwd.
ijsjemeisje schreef:Mini schreef:Poubelle schreef:Het was heerlijk! Ik heb wel van de meeste dingen maar een halfje op. M'n moeder had overal porties van gesneden die ik dan weer door de helft deed.
Clean eten vind ik niet moeilijk om weer op te pakken, ik heb thuis gewoon voornamelijk gezond eten. Wat ik het moeilijkst vind is het ´schuldgevoel´. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar ik baal van mezelf. Wat nergens op slaat want ik eet normaal gesproken niet zo dus er is niks aan de hand.
Ik herken het schuldgevoel zo erg. Te veel en 'verkeerd' voedsel eten heb ik geen moeite mee an sich, ik pak het clean eten ook direct weer goed op als zulke dagen weer voorbij zijn. Maar ik zit me nu ook echt rot en schuldig te voelen op de bank (mijn buik voelt ook niet helemaal fijn nu). Echt rot voel ik me nu bah, maandag weer dubbelgoed er tegen aan. Morgen eerst nog een paasbrunch en naar de kermis en waarschijnlijk ook nog uit eten. Ik baal ook van dat schuldgevoel, maar nou ja kan het niet zo goed uitleggen zonder iemand tegen me in het harnas te jagen, maar ben gewoon net zo blij de afgevallen kilo's en het afgekickt zijn van de suiker enz.
Hier ook herkenning hoor. Ik ben gewoon zo goed bezig en je zit dan in een flow. Ik heb ook geen moeite meer met gezond eten. Vandaag heb ik een smoothie gemaakt met broccoli, banaan en peer. Dat was goed te doen aangezien ik niet echt een groente eter ben.
Jorja schreef:Ik heb gisteren zelf het een en ander bij elkaar gegooid en heb net geproefd, erg geslaagd voor zo'n eerste keer!
Had een beetje kokosolie, 1 eetlepel honing, havermout, kokosmelk (uit een kokosnoot), wat bessen, kokosschaafsels, lijnzaad en een appel. Oh en een zakje bakpoeder. Dat allemaal gemengd tot een stevig beslag en in de oven gezet.
Het is niet zoet, maar door de kokos een lekker en door het fruit smeuig!
meisje schreef:Zojuist mijn bananenbrood uit de oven gehaald.
Ik kreeg een klein stukje niet uit het blik, dus dat heb ik alvast opgegeten En het was heerlijk! Ik moet zeggen dat de smaak van bananen niet heel overheersend is. Ik had er 3 in gedaan.
Hij ligt nu af te koelen onder een theedoek. Ik ben benieuwd wat de rest ervan vindt.
Limburg schreef:Geeft bevroren banaan een andere smaak/mondgevoel?
meisje schreef:Ik ben op zoek naar een blender oid.
Ik lees vaak in de recepten dat je noten moet hakken enz.
Ik wil dus eigenlijk een blender voor smoothies en om te hakken. Heeft iemand een tip?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers