Poll: tweede ronde ZMY keukenprinseswedstrijd
Het is zulk lekker weer!
Het wordt dus tijd om te gaan stemmen voor de tweede ronde van de Zeg Maar Yes keukenprinsessenwedstrijd! Wie van de volgende drie inzendingen mag met de titel ZMY keukenprinses van de maand maart naar huis?
Mizz_S, Jules en Siepie hebben drie verschillende soorten voorgerechten voor ons gemaakt. Bedankt voor jullie inzendingen! Welke van deze drie heeft het lekkerste recept gemaakt?
Stemmen kan tot en met 30 maart 23:59 uur Op 31 maart zal de winnares van deze ronde bekend gemaakt worden!
======================================================================================================
Mango-kip salade van Mizz_S
Ingrediënten (voor 3 personen)
- 1 Zak veldsla (75 gram)
- 1 Mango
- 1 Kipfilet
- Cashewnoten (ong. 100 gram) (ik wilde eigenlijk ongezouten cashewnoten gebruiken, maar had per ongeluk gezouten gekocht en dat kon ook prima)
Ingrediënten marinade
- Citroensap
- Spaanse peper
- Ketjap
- Olijfolie
Ingrediënten dressing
- Olijfolie
- Citroensap
- Zwarte peper
- Chilipoeder
Snijd de kip in blokjes. Maak een marinade van een klein scheutje ketjap, een klein scheutje olijfolie, een klein scheutje citroensap en de Spaanse peper (ik had geen verse in huis, dus ik heb zo'n tubetje gebruikt, zie foto). Ik weet geen precieze hoeveelheden, ik doe altijd maar wat op gevoel. Laat een uurtje staan.
Bak de kip gaar, en laat even afkoelen. Bij mij was de kip nog lauw bij het serveren. Rooster de cashewnoten, deze waren ook nog lauw tijdens het serveren. Snijd de mango in blokjes. Doe de veldsla in een schaaltje of op een bordje, verdeel de kip, mango en noten er over.
Maak een simpele dressing van een scheutje olijfolie, een scheutje citroensap, verse zwarte peper en chilipoeder. Druppel dit over de salade, niet teveel want de salade is al lekker van zichzelf en heeft niet veel nodig.
======================================================================================================
De bietensalade van Jules
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 300 gram (gekookte) rode bieten
- 75 gram rucola sla
- 1 appel (Granny Smith)
- 50 gram grof gehakte walnoten
- +/- 70 gram zachte geitenkaas
voor de dressing:
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel walnotenolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
Kook, als je rauwe bieten gebruikt, deze gaar in de schil (duurt ongeveer 2 uur). Laat na de kooktijd de bieten wat afkoelen, en verwijder dan de schil. Laat de bieten helemaal afkoelen. Doe dit eventueel al de avond van tevoren of gebruik al voorgekookte bieten.
Snijd de koude bieten in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en verdeel deze over je bord. Was de rucola en schud het goed droog. Verdeel de rucola over de bietjes.
Was de appel goed en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakjes en verdeel over de rucola en bietjes. Hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas. Verdeel dit ook over de borden.
Maak de dressing. Meng de olijfolie en walnoten olie, en voeg dan druppelsgewijs de balsamicoazijn hieraan toe, terwijl je blijft roeren. Zo zorg je ervoor dat de olie en azijn goed mengen. Voeg nog peper en zout op smaak toe. Druppel de dressing over je salade, en tast toe!
======================================================================================================
Tonijnsalade van Siepie
Tonijn salade;
Benodigdheden;
-tonijn steak (kleintje)
-krieltjes
-mais
-appel
-champignons
-veldsla
-parmezaansekaas
-kruiden voor de tonijn
Dressing;
-olie
-mosterd
-balsamicoazijn
-ketjap
-versgemalen zwarte peper
Maak de veldsla schoon en leg hem op het bord.
Doe er wat mais overheen
Bak de krieltjes en halveer de champignons. Als de krieltjes klaar zijn laat je ze afkoelen en bak je de champignons (niet helemaal bruin)
Snij de appel in dunne partjes (ik had een Granny Smith) en leg deze erbij/op/naast wat je wilt. Doe er ook de krieltjes en champignons bij.
Maak de dressing door wat olie, balsamicoazijn, theelepel mosterd, peper en wat ketjap door elkaar te mengen (ik doe het altijd op gevoel, je moet iig meer delen olie hebben dan balsamico en de ketjap ongeveer een gelijk deel als de balsamico).
Kruid de tonijn steak en leg hem in een pan met hete olie. Iedere kant ongeveer 30sec dichtschroeien. Leg hem daarna even weg op een bord ofzo.
Doe de dressing over de salade. Snij de tonijn in mooie plakjes en leg hem op de salade. Er om heen heb ik wat geschaafde parmezaansekaas gestrooid.
Eet Smakelijk!!
De kruiden heb ik gekocht bij de vis winkel;
Tonijnsalade;