05 Mrt 2014 11:27 door Susan
Jawel, er zitten inderdaad gluten in. Maar ook veel zaden en dergelijke. Bij de winkel om de hoek hebben ze brood dat 100% spelt is (vaak is het nog een mix, maar daar niet), ik weet niet of daar dan ook gluten in zitten?
De ingrediënten van dit brood zijn:
Water, volkorentarwemeel, tarwegluten, tarwevezel, lijnzaad, bakkersgist, vulstof, sesamzaad, antiklontermiddel, palmolie, sojaschroot, tarwezemelen, plantaardige olie (raapzaad), zonnebloempitten, emulgatoren (plantaardig) (E466, E482), bakkerszout, tarwebloem, gerstemoutmeel, aroma (gerst), tarwemoutmeel.
Ik wil niet helemaal geen brood meer eten, maar dan zo gezond mogelijk. Ik las dat Allison ook mocht, maar dat vind ik nou toevallig het minst lekkere. Dus dan haal ik voortaan maar speltbrood op de hoek. Daar staan geen ingrediënten op, maar volgens de winkelier is het wel puur spelt.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)