05 Feb 2014 16:13 door Jules
Leuk dat je komt meeschrijven VanillaRose! Ik wissel heel veel af wat betreft ontbijt, maar ik heb juist veel meer moeite met de lunch en diner. Ideeën voor ontbijtjes haal ik van verschillende foodblogs over gezond eten (vegadutchie, focus on foodies, blij suikervrij, de bakparade, etc)
Wat betreft lunch eet ik meestal een zelfgemaakte groentesoep (maak ik op zondag), met 2 crackers of 1 speltboterham met pindakaas, notenpasta, avocado, gekookt ei (ik ben een beetje zoekende wat betreft beleg). Soms eet ik een salade of 2 boterhammen. Avondeten is als ik alleen eet meestal koolhydraat vrij. Veel groenten en dan iets van kip, vis, vlees of vleesvervanger erbij. Tussendoortjes is in principe altijd fruit (appel, peer, sinaasappel, mandarijnen, bananen op dit moment). Drinken is altijd water en thee en 1 of 2 koppen koffie.
Wat ik vandaag heb gegeten:
O: Havermoutpap met havermout, havervlokken, amandelmelk, lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, kaneel en geraspte kokos
T: Minneola
L: Groentesoep (met rode linzen, wortel, bleekselderij en paprika), en 2 crackers met kaas (kaas eet ik zelden trouwens)
T: banaan
D: Spinaziesalade met tomaat, paprika, omegamix en een vegaburger.
Ik probeer na het avondeten niets meer te eten. Meestal lukt dit wel. En ik het weekend ben ik losser met eten.