14 Jan 2014 16:44 door Anoniem119
Ik vind het juist 's avonds het makkelijkst. Wij eten bijna altijd koolhydraatarm 's avonds. Niet 100% vrij, want soms wil ik inderdaad ook wel eens rijst, noodles of pasta, maar het komt zelden voor.
Wij eten met name heel veel groenten. In plaats van één soort groente, eten we vaak minstens drie soorten, soms nog wel meer. Veel curries en pastasauzen kan je prima met alleen vlees/vis en groenten maken. Ik kan echt oneindig veel gerechten bedenken waarbij je heel goed de koolhydraten weg kunt laten. Je kunt natuurlijk vrij simpel gewoon een vleesje en groente doen, soms vind ik dat ook lekker (gestoomde broccoli bijvoorbeeld, of juist eens geroosterde broccoli uit de oven), of zalm met wat gewokte spinazie etc, maar wat ik al zei: Meestal eten we wel meer soorten groenten door elkaar in stoofpotjes etc.
Soepen van groenten zoals pastinaak, pompoen, etc werken ook goed vullend.
Salades vul ik ook altijd met heel veel groenten en ipv croutons, rooster ik vaak wat pinda's, sesamzaadjes of amandelen. Zorg voor wisselende groenten zodat je zowel zachte smaken als een crunch hebt.
En ik heb ook wel eens courgette in stukjes of dunne plakken gesneden en gebruikt als soort pasta. Zelfde geldt voor bloemkool, kan je prima puree van maken voor ovenschotels.