Recept aanpassen
Ik zat in ieder geval te denken aan basilicum, maar verder heb ik nog geen ideeën. Het is nu een vegetarisch gerecht, maar ik heb geen bezwaar tegen vlees.
1 ui
3 teentjes knoflook
olijfolie om in te bakken
70 g tomatenpuree
800 g gepelde tomaten
1 kg gnocchi
250 g mozzarella
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de gepelde tomaten toe, roer ze stuk met een lepel en laat de saus op middelmatig vuur circa 15 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de mozzarella in blokjes. Schep de gnocchi in een ovenschaal en roer de saus erdoor. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
http://www.24kitchen.nl/recepten/gnocch ... sorrentina