Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voorgerechten

<<

Nilou

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 368

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:10

Bericht 13 Dec 2013 20:01

Voorgerechten

Zowel 1e als 2e kerstdag verzorgen wij het voorgerecht.
Hebben jullie ideeen voor lekkere en redelijk eenvoudige voorgerechten?
En wat eten/maken jullie zelf?
Zoon van mei 2011
Dochter van juni 2014
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1465

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:58

Bericht 13 Dec 2013 20:25

Re: Voorgerechten

Pasteitje met zelfgemaakte kip/champignon ragout
Bootjes van witlof met walnoten, appel, mandarijn en yoghurt/mayo
Brusschetta met allerlei soorten vlees/kaas/ tomaat/ pesto/ tapenade/ avocado etc
Soep met lekkere croutons/ soepstengels of een gegratineerd broodje
Gevulde champignons
Champignons in spek
Kaasplankje met soorten brood en jams/geleis (kan als toetje maar ook prima vooraf)
Smile, it's free!
<<

Anoniem75

Bericht 13 Dec 2013 20:29

Re: Voorgerechten

Mijn moeder maakt altijd zalm cocktail of een garnalen cocktail met sla en whiskysaus. Erg lekker!

Verder is ook lekker/leuk :
- Carpaccio
- soep trio met 3 verschillende soepjes
- visschoteltje met oa paling, garnalen, coquille
- salade met gamba's of kip
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 14 Dec 2013 13:52

Re: Voorgerechten

Wij hadden laatst met vrienden een diner gemaakt en we hadden als voorgerecht een plakje bladerdeeg uit de oven met in de pan gebakken ui met tijm en met geitenkaas. Het was erg lekker.

Dit jaar maak ik bij mijn schoonouders het voorgerecht met kerst en ik ga wraps vullen met kruidenkaas, gerookte zalm, sla en dille. Dat im plakjes snijden en leuk neerleggen op een bordje.

Vorig jaar heb ik gehaktballetjes in zoetzure saus gemaakt als voorgerecht met een paar gebakken champignons.
<<

Noor

Major Yipyapper

Berichten: 2836

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:24

Bericht 14 Dec 2013 18:00

Re: Voorgerechten

Wij hebben vaak soep en daarbij geitenkaas in bladerdeeg. Simpel, maar erg lekker.
Luuk: 07-09-2012
Nora: 15-07-2014
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7555

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 14 Dec 2013 18:18

Re: Voorgerechten

Wij maken dit jaar courgettesoep met een kaaskoekje van bladerdeeg. Op tweede kerstdag eten we bij mn ouders, en mn moeder maakt kipcocktail.
Andere lekkere dingetjes:
- carpaccio of carpacciopakketjes
- garnalencocktail
- een kleine salade
- gevulde tomaatjes
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 16 Dec 2013 01:01

Re: Voorgerechten

Zalmtartaar met dille en crème fraiche
Parmaham met gemarineerde paddestoelen en blauwe kaas (ook nog lekker met vijgen erbij)
Portabello uit de oven met truffelolie, parmezaanse kaas en rucola
Gerookte makreel met appel, bleekselderij en wasabi
Vitello tonato (kalfsvlees met tonijnmayonaise) met kappertjes en ansjovis
Gerookte eendenborstfilet met mango rode peper chutney
Oosterse bief salade, met sesam, soja en kerriemayo
Cannelloni van paprika met aubergine, geitenkaas en aceto balsamico stroop
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5878

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 16 Dec 2013 12:47

Re: Voorgerechten

Ik maak eerste kerstdag een schaal knoflook/ chilipeper gamba's en laat iedereen zelf wat pellen.

Voor tweede kerstdag zijn we met vrij veel mensen, dus dan heb ik servies tekort. Dan maak ik een wrap ingesmeerd met een mengsel van cranberrycompote gemengd met roomkaas, met daarop sla, radijsjes en gekookte ham. En dan dan opgerold en in huishoudfolie gewikkeld en daarna ingepakt in kerstpapier alsof het een Christmas cracker is!
25-11-2014 & 09-06-2017

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers