Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gezocht: (liefst vegetarisch) lasagne recept

<<

Max

Yipyapper

Berichten: 1842

Geregistreerd: 01 Mei 2022 11:03

Bericht 10 Sep 2022 13:46

Gezocht: (liefst vegetarisch) lasagne recept

Wie heeft er een lekker lasagne recept? Liefst vegetarisch.
<<

Ginny

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1034

Geregistreerd: 22 Okt 2021 18:55

Bericht 10 Sep 2022 14:29

Re: Gezocht: (liefst vegetarisch) lasagne recept

Dit recept van een Italiaanse kennis van me (letterlijk copy paste) en eronder de vega aanpassingen die je kunt doen.

Ingredienti:
1/2 a 1 ui
3 à 4 teentjes knoflook
500 gr. rundergehakt
3 kleine blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 pakje gezeefde tomaten
1 pak lasagnevellen
2 bolletjes mozzarella (of evt. plakken jonge kaas)
1 pakje Bechamelsaus + 500 milliliter melk (of nog lekkerder: zelf maken)
Olijfolie
Italiaanse kruiden
Sambal
Suiker
Peper
Zout

Preparazione:
Salsa
De ui en de knoflook in stukjes snijden en bakken in olijfolie op middelmatig vuur. Halverwege het gehakt toevoegen en dit samen kruiden met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Ondertussen in een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt deze aan) tot deze niet zurig meer ruikt. Als het gehakt rul is gebakken de tomatenpuree toevoegen. Ook de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker (ongeveer 2 zakjes, 2 klontjes) en nog wat Italiaanse kruiden toevoegen. 30 à 45 minuten op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 150 gr. C.

Forno
Begin met een laag saus, daarna een lasagnevel, vervolgens de bechamelsaus op het vel en de plakjes mozzarella over de bechamelsaus. Daarna leg je weer een vel en herhaal je de stappen. Eindig met een laag saus. Ev. afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven. Verwarm de lasagne gedurende 20 minuten in de oven.

Vega aanpassingen:

het gehakt vervangen door 400 gr spinazie.
De sambal moet een theelepel zijn en ik doe 2 eetlepels suiker erdoor en 2 eetlepels Italiaanse kruiden. Pijnboompitten erdoor is ook lekker!

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers