10 Sep 2022 14:29 door Ginny
Dit recept van een Italiaanse kennis van me (letterlijk copy paste) en eronder de vega aanpassingen die je kunt doen.
Ingredienti:
1/2 a 1 ui
3 à 4 teentjes knoflook
500 gr. rundergehakt
3 kleine blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 pakje gezeefde tomaten
1 pak lasagnevellen
2 bolletjes mozzarella (of evt. plakken jonge kaas)
1 pakje Bechamelsaus + 500 milliliter melk (of nog lekkerder: zelf maken)
Olijfolie
Italiaanse kruiden
Sambal
Suiker
Peper
Zout
Preparazione:
Salsa
De ui en de knoflook in stukjes snijden en bakken in olijfolie op middelmatig vuur. Halverwege het gehakt toevoegen en dit samen kruiden met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Ondertussen in een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt deze aan) tot deze niet zurig meer ruikt. Als het gehakt rul is gebakken de tomatenpuree toevoegen. Ook de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker (ongeveer 2 zakjes, 2 klontjes) en nog wat Italiaanse kruiden toevoegen. 30 à 45 minuten op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 150 gr. C.
Forno
Begin met een laag saus, daarna een lasagnevel, vervolgens de bechamelsaus op het vel en de plakjes mozzarella over de bechamelsaus. Daarna leg je weer een vel en herhaal je de stappen. Eindig met een laag saus. Ev. afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven. Verwarm de lasagne gedurende 20 minuten in de oven.
Vega aanpassingen:
het gehakt vervangen door 400 gr spinazie.
De sambal moet een theelepel zijn en ik doe 2 eetlepels suiker erdoor en 2 eetlepels Italiaanse kruiden. Pijnboompitten erdoor is ook lekker!