Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22231

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Jan 2022 15:40

Re: Biechttopic #2

Fantine schreef:Ik zou later geen spijt willen hebben van het niet invriezen. Al is het denk ik makkelijker gezegd dan even gedaan. Ik zou me er wel in verdiepen, wat zijn de mogelijkheden hiervoor en dan kun je afwegen of je dit wil doen.


Hier sluit ik me bij aan!
❤ 7 juni 2018
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 670

Geregistreerd: 02 Mei 2014 13:43

Bericht 13 Jan 2022 15:43

Re: Biechttopic #2

Ik vind het wel heel 'makkelijk' van die vriendin om te roepen dat je je eitjes in moet vriezen door haar eigen situatie. Het is nog best wel een ingreep; je moet hormonen prikken en daarna moeten de eitjes onder plaatselijke verdoving verwijderd worden. Het kost ook nog eens een paar duizend euro en de kans op een baby is daarna maar iets van 5% per eitje. Zeker als je geen kinderwens hebt vraag ik me af of je dat wel moet doen. Ik zou me in ieder geval niet laten opjutten door die vriendin.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22231

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Jan 2022 15:44

Re: Biechttopic #2

Oh dat wist ik allemaal niet; dat maakt het wel anders misschien. Maar zeker iets om goed over na te denken.
❤ 7 juni 2018
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3807

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 13 Jan 2022 15:53

Re: Biechttopic #2

Oh ik wist niet dat de kans zo klein is, joh!
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 670

Geregistreerd: 02 Mei 2014 13:43

Bericht 13 Jan 2022 15:59

Re: Biechttopic #2

Ja, dat verbaasde mij ook. Bij IVF doen ze de bevruchting met 'verse' eitjes en vriezen ze de embryo's in. Het aantal embryo's dat goed genoeg is voor invriezen is vaak klein (bij mij 3 van de 11 en dat was geen slechte score). De kans dat een ontdooid embryo ontwikkelt naar een zwangerschap is 25%. Bij het invriezen van eitjes moeten ze eerst goed ontdooien, dan nog een goede bevruchting doormaken en daarna ook nog na de terugplaatsing blijven zitten. Dat lukt dus maar bij ongeveer 5%.

Edit: maar Feline, laat je vooral goed voorlichten bij de dokter als je dit overweegt :)
<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1661

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:04

Bericht 13 Jan 2022 16:15

Re: Biechttopic #2

Ik snap jouw twijfels heel goed Feline. En wat anderen je ook adviseren, het is gewoon zó moeilijk om over zoiets fundamenteels een beslissing te maken. Misschien is het goed eens met een psycholoog oid te praten die hierin gespecialiseerd is. Dan word je gedwongen en geholpen na te denken over wat jíj wilt. Als je er bewust mee bezig bent ga je op termijn vaak wel een gevoel krijgen bij een van de opties. Ik heb daar in ieder geval soms wel “even” een psycholoog bij nodig, om dat voor mijzelf helder te krijgen (ookal denk ik vooraf dat ik alles al wel doordacht heb😉)
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10778

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 13 Jan 2022 16:30

Re: Biechttopic #2

Jente schreef:Ik vind het wel heel 'makkelijk' van die vriendin om te roepen dat je je eitjes in moet vriezen door haar eigen situatie. Het is nog best wel een ingreep; je moet hormonen prikken en daarna moeten de eitjes onder plaatselijke verdoving verwijderd worden. Het kost ook nog eens een paar duizend euro en de kans op een baby is daarna maar iets van 5% per eitje. Zeker als je geen kinderwens hebt vraag ik me af of je dat wel moet doen. Ik zou me in ieder geval niet laten opjutten door die vriendin.


Dit inderdaad, ik heb ook ooit vriendinnen gehad die aangaven dat ik misschien hier maar eens aan moest gaan denken. Zeker met mijn grote kinderwens, maar ik heb nog wel andere principes erbij.
Plus het kost echt een hoop geld en dat moet je als alleen staande maar op dat moment ook hebben en kunnen missen.'
Ik voelde mij daar ook echt niet fijn bij en ik kreeg daardoor nog meer het gevoel de boot helemaal mis te lopen. Waardoo ik mij, qua kinderwens, steeds meer down ging voelen.
____________________
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4100

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 13 Jan 2022 18:28

Re: Biechttopic #2

Wat een lieve begripvolle reacties.

Jente, ik heb er echt totaal niet naar gekeken nog en had dus ook geen idee dat het zo intensief is. Los van alle medische dingen die erbij komen kijken kost het inderdaad ook nog een smak geld.
Als ik nu een enorme kinderwens had gehad was de keuze al wat 'makkelijker' geweest maar voor nu zou het niet goed voelen. Ik probeer meestal ook wel te leven naar 'alles loopt zoals het moet lopen' dus misschien is het gewoon niet voor me weggelegd. Het zou fysiek ook wel enorm zwaar zijn voor me, zowel een zwangerschap als het hebben van kinderen.
Maar als ik dan m'n vriendin zie met 3 prachtige kinderen dan kan het soms even voelen alsof haar leven een stuk zinvoller is. Onzin natuurlijk maar het lijkt me fijn om zulke onvoorwaardelijke liefde te mogen ervaren.

Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat jullie je man/kinderen achter het behang willen plakken maar hopelijk vaak ook het besef dat het heel bijzonder is wat je hebt.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5193

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Jan 2022 18:30

Re: Biechttopic #2

He wat rot dat je je zo voelt Feline. En inderdaad eens met Silly-One en Jente. Ik heb die ook wel eens naar mijn hoofd gekregen als ik vergelijkbare gedachten uitte. Gelukkig niet van mijn goede vriendinnen, die zijn daar te tactvol voor haha. Of eentje heeft het een keer geopperd en toen heb ik gevraagd of ze wel wist hoe duur dat was haha. En toen was het klaar.

Ik herken het dus wel deels. Ik heb natuurlijk een vergelijkbare situatie. Ik word dit jaar 35 en ben ook vrijgezel. En ik merk ook dat ik dat we iets heel lastigs vind aan deze hele pandemie. Toen mijn vorige relatie uit ging was ik begin 30 en had ik zoiets van het komt nog wel. De eerste 1-1.5 jaar was ik niet echt klaar voor een nieuwe relatie. En eind 2019 begon ik net een beetje lekker te daten enzo en nu is het (mede door mijn long covid) alweer ruim een jaar echt hopeloos. En ik begin af en toe ook wel te rekenen van tjah, tussen iemand leren kennen en er een kind mee krijgen zit voor mij ook wel echt minstens 1.5-2 jaar. Ik zie het zo maar lopen dat ik over een paar jaar denk "ja, eigenlijk in de cruciale tijd dat ik nog iemand had leren kennen om een gezin mee te stichten, toen was de pandemie".

Het helpt voor mij wel dat ik ook niet zelf alleen een hele sterke kinderwens heb. En dat ik me ook kan voorstellen dat ik op een andere manier een gelukkig vervullend leven kan leiden. Hopelijk wel met een partner, maar voor mij hoeven kinderen daar niet per se bij. Maar goed, als ik eerlijk ben. In de relatie met mijn ex had ik wel een kinderwens. Dus ja, ik denk ook dat de kans ontstaat dat ik eind 30/begin 40 ineens wel een relatie heb en het dan wil en niet meer lukt. Maar het kan ook zomaar dat ik iemand leer kennen en op mijn 40e ineens fluitend zwanger word. Die zijn er ook.

Ik probeer het maar los te laten. Ik heb er verder niet heel veel invloed op. Het leven loopt zoals het loopt. Maar goed, bij mij is het meer een gedachte die af en toe opkomt en waar ik dan beetje verdrietig van word en die ik dan weer los kan laten.Het klinkt we alsof jij er een stuk meer last van hebt en dat is natuurlijk gewoon heel naar.

Wat maakt dat jij nu denkt dat je er na je 40e heel veel moeite mee zult gaan hebben? Is het voor jou stiekem wel echt het (enige) toekomstbeeld waarin je jezelf gelukkig kunt zien? Ik zou kijken of je daar voor jezelf duidelijkheid in kunt vinden denk ik. Waar komt die angst vandaan, wat zit daaronder? En wat is uberhaupt voor jou hetgeen dat vervulling/zingeving geeft aan je leven? Want ik heb ook vriendinnen met kinderen die alsnog die echte zin/betekenis van het leven missen. Dat is niet per se checked off met nageslacht natuurlijk. :smile:
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5193

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Jan 2022 18:39

Re: Biechttopic #2

Oh en ik heb dus vriendinnen die kinderen hebben en met dezelfde zingeving levensvraag worstelen EN die regelmatig klagen over hoe zwaar en vermoeiend het is, een peuter. Dus dat schept natuurlijk een heel andere omgeving voor mij, dan voor jou. Ik kan me voorstellen dat als ik een vriendin zou hebben met een kinderwens die niet lukt, dat dat ook extra confronterend zou zijn. Ik zou denk ik die angst ook deels de ruimte geven. Het is ook spannend en onzeker. Maar het dan op een gegeven moment ook wel indammen qua dat het voor jou nu echt geen relevante, helpende gedachten zijn.
<<

Danny

Kwebbel

Berichten: 283

Geregistreerd: 07 Mei 2021 07:54

Bericht 14 Jan 2022 09:20

Re: Biechttopic #2

Feline..het is geen gejank...als je nog nooit een paniekaanval/depressie hebt gehad kun je je niet voorstellen hoe eng en naar dat is.
Fijn dat je iemand hebt die even naar je luistert.
Zet m op,woman!
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4100

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 14 Jan 2022 12:23

Re: Biechttopic #2

Dank voor je reactie Whatever!

Bij mij is het ook meer een gedachte hoor. Ik ben gisteren ook ongesteld geworden dus dat verklaard m'n huilbuien voor een groot gedeelte haha. En ik ben het met je eens, het loopt zoals het loopt inderdaad.
Overigens was mijn kinderwens wel ineens aanwezig toen ik een aantal maanden met een man was die al een kindje had. Maar volgens mij was dat meer uit jaloezie, dat hij zoiets bijzonders al had haha.

Een paar maanden terug was ik een middag bij een vriendin met (toen nog) 2 kinderen. Ik vond het extreem intens en was blij dat ik weer alleen naar huis mocht dus dat werkte ook wel relativerend.

Over het algemeen kan ik het prima naast me neerleggen allemaal alleen nu i.c.m. liefdesverdriet, lockdown, meer pijn doordat ik niet kan sporten, geen uitlaatklep, werd het even te veel.
Ik ga eens nadenken over je vragen! Denk dat het vooral gewoon die tijdsdruk is.

Danny, bedankt voor je lieve woorden. En ik ben het met je eens dat een paniekaanval heel beangstigend kan zijn. Ik ben blij dat ik heb leren huilen bij vrienden, dat helpt al veel!
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5193

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 14 Jan 2022 12:28

Re: Biechttopic #2

Soms is ook gewoon even alles kut. ♡ Zeker als de baseline al single, gezondheidsproblemen en lockdown is. Fijn dat het vandaag alweer iets lichter voelt allemaal!
Vorige

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers