Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22257

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Jan 2022 15:40

Re: Biechttopic #2

Fantine schreef:Ik zou later geen spijt willen hebben van het niet invriezen. Al is het denk ik makkelijker gezegd dan even gedaan. Ik zou me er wel in verdiepen, wat zijn de mogelijkheden hiervoor en dan kun je afwegen of je dit wil doen.


Hier sluit ik me bij aan!
❤ 7 juni 2018
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 670

Geregistreerd: 02 Mei 2014 13:43

Bericht 13 Jan 2022 15:43

Re: Biechttopic #2

Ik vind het wel heel 'makkelijk' van die vriendin om te roepen dat je je eitjes in moet vriezen door haar eigen situatie. Het is nog best wel een ingreep; je moet hormonen prikken en daarna moeten de eitjes onder plaatselijke verdoving verwijderd worden. Het kost ook nog eens een paar duizend euro en de kans op een baby is daarna maar iets van 5% per eitje. Zeker als je geen kinderwens hebt vraag ik me af of je dat wel moet doen. Ik zou me in ieder geval niet laten opjutten door die vriendin.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22257

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Jan 2022 15:44

Re: Biechttopic #2

Oh dat wist ik allemaal niet; dat maakt het wel anders misschien. Maar zeker iets om goed over na te denken.
❤ 7 juni 2018
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3811

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 13 Jan 2022 15:53

Re: Biechttopic #2

Oh ik wist niet dat de kans zo klein is, joh!
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 670

Geregistreerd: 02 Mei 2014 13:43

Bericht 13 Jan 2022 15:59

Re: Biechttopic #2

Ja, dat verbaasde mij ook. Bij IVF doen ze de bevruchting met 'verse' eitjes en vriezen ze de embryo's in. Het aantal embryo's dat goed genoeg is voor invriezen is vaak klein (bij mij 3 van de 11 en dat was geen slechte score). De kans dat een ontdooid embryo ontwikkelt naar een zwangerschap is 25%. Bij het invriezen van eitjes moeten ze eerst goed ontdooien, dan nog een goede bevruchting doormaken en daarna ook nog na de terugplaatsing blijven zitten. Dat lukt dus maar bij ongeveer 5%.

Edit: maar Feline, laat je vooral goed voorlichten bij de dokter als je dit overweegt :)
<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1661

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:04

Bericht 13 Jan 2022 16:15

Re: Biechttopic #2

Ik snap jouw twijfels heel goed Feline. En wat anderen je ook adviseren, het is gewoon zó moeilijk om over zoiets fundamenteels een beslissing te maken. Misschien is het goed eens met een psycholoog oid te praten die hierin gespecialiseerd is. Dan word je gedwongen en geholpen na te denken over wat jíj wilt. Als je er bewust mee bezig bent ga je op termijn vaak wel een gevoel krijgen bij een van de opties. Ik heb daar in ieder geval soms wel “even” een psycholoog bij nodig, om dat voor mijzelf helder te krijgen (ookal denk ik vooraf dat ik alles al wel doordacht heb😉)
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10778

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 13 Jan 2022 16:30

Re: Biechttopic #2

Jente schreef:Ik vind het wel heel 'makkelijk' van die vriendin om te roepen dat je je eitjes in moet vriezen door haar eigen situatie. Het is nog best wel een ingreep; je moet hormonen prikken en daarna moeten de eitjes onder plaatselijke verdoving verwijderd worden. Het kost ook nog eens een paar duizend euro en de kans op een baby is daarna maar iets van 5% per eitje. Zeker als je geen kinderwens hebt vraag ik me af of je dat wel moet doen. Ik zou me in ieder geval niet laten opjutten door die vriendin.


Dit inderdaad, ik heb ook ooit vriendinnen gehad die aangaven dat ik misschien hier maar eens aan moest gaan denken. Zeker met mijn grote kinderwens, maar ik heb nog wel andere principes erbij.
Plus het kost echt een hoop geld en dat moet je als alleen staande maar op dat moment ook hebben en kunnen missen.'
Ik voelde mij daar ook echt niet fijn bij en ik kreeg daardoor nog meer het gevoel de boot helemaal mis te lopen. Waardoo ik mij, qua kinderwens, steeds meer down ging voelen.
____________________
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4102

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 13 Jan 2022 18:28

Re: Biechttopic #2

Wat een lieve begripvolle reacties.

Jente, ik heb er echt totaal niet naar gekeken nog en had dus ook geen idee dat het zo intensief is. Los van alle medische dingen die erbij komen kijken kost het inderdaad ook nog een smak geld.
Als ik nu een enorme kinderwens had gehad was de keuze al wat 'makkelijker' geweest maar voor nu zou het niet goed voelen. Ik probeer meestal ook wel te leven naar 'alles loopt zoals het moet lopen' dus misschien is het gewoon niet voor me weggelegd. Het zou fysiek ook wel enorm zwaar zijn voor me, zowel een zwangerschap als het hebben van kinderen.
Maar als ik dan m'n vriendin zie met 3 prachtige kinderen dan kan het soms even voelen alsof haar leven een stuk zinvoller is. Onzin natuurlijk maar het lijkt me fijn om zulke onvoorwaardelijke liefde te mogen ervaren.

Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat jullie je man/kinderen achter het behang willen plakken maar hopelijk vaak ook het besef dat het heel bijzonder is wat je hebt.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5194

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Jan 2022 18:30

Re: Biechttopic #2

He wat rot dat je je zo voelt Feline. En inderdaad eens met Silly-One en Jente. Ik heb die ook wel eens naar mijn hoofd gekregen als ik vergelijkbare gedachten uitte. Gelukkig niet van mijn goede vriendinnen, die zijn daar te tactvol voor haha. Of eentje heeft het een keer geopperd en toen heb ik gevraagd of ze wel wist hoe duur dat was haha. En toen was het klaar.

Ik herken het dus wel deels. Ik heb natuurlijk een vergelijkbare situatie. Ik word dit jaar 35 en ben ook vrijgezel. En ik merk ook dat ik dat we iets heel lastigs vind aan deze hele pandemie. Toen mijn vorige relatie uit ging was ik begin 30 en had ik zoiets van het komt nog wel. De eerste 1-1.5 jaar was ik niet echt klaar voor een nieuwe relatie. En eind 2019 begon ik net een beetje lekker te daten enzo en nu is het (mede door mijn long covid) alweer ruim een jaar echt hopeloos. En ik begin af en toe ook wel te rekenen van tjah, tussen iemand leren kennen en er een kind mee krijgen zit voor mij ook wel echt minstens 1.5-2 jaar. Ik zie het zo maar lopen dat ik over een paar jaar denk "ja, eigenlijk in de cruciale tijd dat ik nog iemand had leren kennen om een gezin mee te stichten, toen was de pandemie".

Het helpt voor mij wel dat ik ook niet zelf alleen een hele sterke kinderwens heb. En dat ik me ook kan voorstellen dat ik op een andere manier een gelukkig vervullend leven kan leiden. Hopelijk wel met een partner, maar voor mij hoeven kinderen daar niet per se bij. Maar goed, als ik eerlijk ben. In de relatie met mijn ex had ik wel een kinderwens. Dus ja, ik denk ook dat de kans ontstaat dat ik eind 30/begin 40 ineens wel een relatie heb en het dan wil en niet meer lukt. Maar het kan ook zomaar dat ik iemand leer kennen en op mijn 40e ineens fluitend zwanger word. Die zijn er ook.

Ik probeer het maar los te laten. Ik heb er verder niet heel veel invloed op. Het leven loopt zoals het loopt. Maar goed, bij mij is het meer een gedachte die af en toe opkomt en waar ik dan beetje verdrietig van word en die ik dan weer los kan laten.Het klinkt we alsof jij er een stuk meer last van hebt en dat is natuurlijk gewoon heel naar.

Wat maakt dat jij nu denkt dat je er na je 40e heel veel moeite mee zult gaan hebben? Is het voor jou stiekem wel echt het (enige) toekomstbeeld waarin je jezelf gelukkig kunt zien? Ik zou kijken of je daar voor jezelf duidelijkheid in kunt vinden denk ik. Waar komt die angst vandaan, wat zit daaronder? En wat is uberhaupt voor jou hetgeen dat vervulling/zingeving geeft aan je leven? Want ik heb ook vriendinnen met kinderen die alsnog die echte zin/betekenis van het leven missen. Dat is niet per se checked off met nageslacht natuurlijk. :smile:
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5194

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Jan 2022 18:39

Re: Biechttopic #2

Oh en ik heb dus vriendinnen die kinderen hebben en met dezelfde zingeving levensvraag worstelen EN die regelmatig klagen over hoe zwaar en vermoeiend het is, een peuter. Dus dat schept natuurlijk een heel andere omgeving voor mij, dan voor jou. Ik kan me voorstellen dat als ik een vriendin zou hebben met een kinderwens die niet lukt, dat dat ook extra confronterend zou zijn. Ik zou denk ik die angst ook deels de ruimte geven. Het is ook spannend en onzeker. Maar het dan op een gegeven moment ook wel indammen qua dat het voor jou nu echt geen relevante, helpende gedachten zijn.
<<

Danny

Kwebbel

Berichten: 288

Geregistreerd: 07 Mei 2021 07:54

Bericht 14 Jan 2022 09:20

Re: Biechttopic #2

Feline..het is geen gejank...als je nog nooit een paniekaanval/depressie hebt gehad kun je je niet voorstellen hoe eng en naar dat is.
Fijn dat je iemand hebt die even naar je luistert.
Zet m op,woman!
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4102

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 14 Jan 2022 12:23

Re: Biechttopic #2

Dank voor je reactie Whatever!

Bij mij is het ook meer een gedachte hoor. Ik ben gisteren ook ongesteld geworden dus dat verklaard m'n huilbuien voor een groot gedeelte haha. En ik ben het met je eens, het loopt zoals het loopt inderdaad.
Overigens was mijn kinderwens wel ineens aanwezig toen ik een aantal maanden met een man was die al een kindje had. Maar volgens mij was dat meer uit jaloezie, dat hij zoiets bijzonders al had haha.

Een paar maanden terug was ik een middag bij een vriendin met (toen nog) 2 kinderen. Ik vond het extreem intens en was blij dat ik weer alleen naar huis mocht dus dat werkte ook wel relativerend.

Over het algemeen kan ik het prima naast me neerleggen allemaal alleen nu i.c.m. liefdesverdriet, lockdown, meer pijn doordat ik niet kan sporten, geen uitlaatklep, werd het even te veel.
Ik ga eens nadenken over je vragen! Denk dat het vooral gewoon die tijdsdruk is.

Danny, bedankt voor je lieve woorden. En ik ben het met je eens dat een paniekaanval heel beangstigend kan zijn. Ik ben blij dat ik heb leren huilen bij vrienden, dat helpt al veel!
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5194

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 14 Jan 2022 12:28

Re: Biechttopic #2

Soms is ook gewoon even alles kut. ♡ Zeker als de baseline al single, gezondheidsproblemen en lockdown is. Fijn dat het vandaag alweer iets lichter voelt allemaal!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4102

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 27 Jan 2022 18:24

Re: Biechttopic #2

Even niet onder mijn eigen account, als ik herkend word is het niet erg, maar ik wil het niet gelinkt hebben aan mijn forumnaam. Gisteren heb ik een mega ruzie met mijn moeder gehad, waarbij ze letterlijk door de telefoon tegen me heeft geschreeuwd. Naar aanleiding van die ruzie heb ik contact gehad met mijn zusjes en er is een heleboel naar boven gekomen waar ik geen weet (meer) van had. Kort gezegd komt het er op neer dat wij een onveilige jeugd hebben gehad door de grillen van onze moeder en de afwezigheid (door veel werken) van onze vader. Mijn oudste zusje heeft inmiddels al een flinke tijd therapie en tijdens die therapie zijn er ook weer herinneringen en bepaalde beelden bij haar boven gekomen die ongelooflijk heftig zijn. Dingen die ik kennelijk heb geblokkeerd omdat ze zo heftig waren, maar wel mijn psychische problemen zouden kunnen verklaren. Ik heb altijd gedacht dat het aan mij lag, dat het altijd mijn schuld was als mijn moeder boos op me was, maar mijn zusjes hebben hetzelfde ervaren en mij dingen verteld die zó herkenbaar zijn dat ik me eindelijk gesteund en gehoord voel. Onze moeder heeft sterk de neiging om zichzelf in de slachtofferrol te plaatsen en de situatie naar zichzelf om te buigen. Wanneer ik haar ergens mee confronteerde zei ze altijd dat ze dat niet had gezegd of gedaan of moest ik het me niet persoonlijk aantrekken, waardoor ik steeds dacht dat ik het misschien in mijn hoofd erger maakte dan het daadwerkelijk was, of dat ik het me inderdaad teveel aantrok. Er vallen nu ineens zoveel stukjes op hun plaats en ik weet niet of ik ontzettend verdrietig, boos of opgelucht moet zijn. Ik voel zoveel. Het is zoveel. En het ergste is dat ik het ergens ook zielig vind voor mijn moeder, omdat zij ook echt een enorm minderwaardigheidscomplex heeft, maar aan de andere kant vreselijk narcistisch en egoïstisch is. En ik blijf haar maar pleasen, wil het maar goed doen, wil altijd maar haar goedkeuring. Het zou me niet verbazen als zij ten grondslag ligt aan (een deel van) mijn psychische problemen, bij elke therapie die ik tot nu toe heb gehad kwamen we altijd bij mijn moeder en mijn jeugd uit. Ik ben echt even van de leg hiervan, weet even niet hoe ik hiermee om moet gaan.
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 58

Geregistreerd: 11 Jan 2022 11:02

Bericht 27 Jan 2022 19:25

Re: Biechttopic #2

Wat een moeilijke situatie en wat heftig dat al die herinneringen ineens naar boven komen bij je.

Heb je zelf psychische hulp op het moment? Zo nee, zou je het fijn vinden om er met een professional over te praten? (Heb je bij eerdere therapieën toevallig al eens EMDR gehad? Zou dat kunnen helpen?)

Wat goed dat je er met je zusjes goede gesprekken over kunt voeren en dat jullie herkenning vinden bij elkaar.

Ik herken je gevoel heel erg dat de emoties je enorm overrompelen en het voelt alsof je er nu iets mee moet. Maar als ik je verhaal zo lees, is er geen reden waarom je nu acuut actie moet ondernemen (toch?) Denk je dat het je lukt om jezelf wat tijd te geven om goed over alles na te denken? Voordat je bijvoorbeeld in een impuls iets doet of zegt tegen je moeder waar je spijt van krijgt?
T (2008) en I (2013)
<<

Danny

Kwebbel

Berichten: 288

Geregistreerd: 07 Mei 2021 07:54

Bericht 28 Jan 2022 07:52

Re: Biechttopic #2

Kon ik je maar helpen met advies ...wat een kl... situatie...
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3887

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 28 Jan 2022 10:02

Re: Biechttopic #2

Biechtje, ik vind het zo rot voor je! Ik hoop dat je het allemaal een plek kan gaan geven ooit. Eventueel met de juiste hulp. Je jeugd vormt je en als je dan zo’n fundament hebt, wat eigenlijk geen stabiel fundament is, is het niet raar dat het je duizelt.
De magische band die moeders met hun kinderen zouden moeten hebben wordt overal om ons heen zo vreselijk geromantiseerd. Sommige moeders zijn nou eenmaal geen leuke mensen, maar het lijkt alsof dat nooit naar buiten mag komen. Of dat we allemaal verplicht zijn om ze fantastisch te vinden omdat ze toevallig zwanger raakte en je onder hun dak mocht wonen.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7608

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 28 Jan 2022 10:52

Re: Biechttopic #2

Wat rot Biechtje. Helpt het om je moeder te zien als een kind dat zelf gekwetst is en dit nooit goed heeft verwerkt/aangepakt? Dat is haar alsnog te verwijten natuurlijk, logisch dat je ook boosheid voelt.

Als ik goed voor ogen heb wie jij bent mag je alleen maar trots op jezelf zijn hoe je het aangaat en aan jezelf werkt. Zodat je het niet doorgeeft zoals je moeder deed.

Sterkte, het lijkt me ontzettend moeilijk dat er dingen boven komen die je je nooit zo hebt beseft.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
Vorige

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers