Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Coronavirus

<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1280

Geregistreerd: 12 Okt 2014 08:59

Bericht 25 Nov 2021 15:54

Re: Coronavirus

Ik voel me onrustig en zelfs wat verdrietig. Het laatste wat ik wil is dat de scholen sluiten, begrijp me niet verkeerd, maar voor mijn gevoel is dat wel waar het probleem ligt. Ik hoor vrijwel niemand meer die iets oploopt in winkels/horeca/uitgaansgelegenheid. Er is momenteel om mij heen echt een enorme brandhaard, inmiddels 24 bekende (9familie leden) in 3weken tijd. Allemaal via schoolkinderen...
25-07-201117-09-2013
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2054

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 25 Nov 2021 15:54

Re: Coronavirus

Of voorkomen van een run op winkels vandaag en morgen?

Met de winkels een uurtje eerder dicht, sluiten de scholen gewoon een week later. Grmbl.
Afbeelding Afbeelding
<<

Radler

Lady-post-a-lot

Berichten: 1256

Geregistreerd: 31 Dec 2018 17:26

Bericht 25 Nov 2021 15:55

Re: Coronavirus

Hoewel ik echt hoop dat de scholen open blijven vind ik het wel bijzonder aangezien de besmettingen momenteel de pan uit rijzen op scholen.
Ook denk ik dat je met deze maatregelen nog niet veel bereikt maar goed morgen maar afwachten wat de definitieve maatregelen zullen zijn
Juli 2019
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9838

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 25 Nov 2021 16:05

Re: Coronavirus

Ik verwacht binnenkort meer 'plicht' op vaccineren.
Besmettingen zijn hoog, maar dat is eigenlijk niet zo interessant. De opnames, dat is veel interessanter.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1108

Geregistreerd: 09 Sep 2013 17:27

Bericht 25 Nov 2021 16:09

Re: Coronavirus

Onze kinderen zijn afgelopen vrijdagochtend voor het laatst op school geweest. We hebben toen zelf besloten ze thuis te houden. Maandag was de juf van de jongste niet op school, corona. En dinsdag hoorde ik dat in de klas van de oudste misschien kinderen waren die corona hebben. We zijn dus of net te laat, of net op tijd geweest met ze thuis houden.

Ik ben zelf ziek op het moment (niks besmettelijks en geen corona), maar corona hier bovenop lijkt me niet te doen. Het is nu ook nog eens lastiger thuisonderwijs geven want ik ben daar dus eigenlijk te ziek voor. Dus ik probeer maar wat. Oudste heeft iig alles kunnen maken tot nu, muv de extra werkjes.

Ik zit in de luxepositie dat ik alle tijd heb om ze "les" te geven. Ook al is het soms (SOMS?!) frustrerend :bounce:
Maar de dingen die ze mislopen en al hebben misgelopen weer in korte tijd, dat breekt echt mijn hart.

Ik zie ook alleen maar een oplossing in de scholen sluiten, zodat de druk omlaag gaat. Maar ik zou dat ook weer heel erg vinden voor alle kinderen.
<<

HollyGolightly

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1793

Geregistreerd: 23 Mei 2019 13:11

Bericht 25 Nov 2021 16:20

Re: Coronavirus

Als ouders van kinderen hun contacten beperken en waar mogelijk thuiswerken dan bereik je ook al heel veel. Dan blijft het binnen gezinnen. En leerkrachten snel de boosterprikken. De ziekenhuisopnames lopen drie weken achter, volgens mij was het nog geen drie weken geleden dat er werd gezegd dat code zwart nog niet in zicht was. Mensen gedroegen zich daar (logischerwijs) ook naar. Ik denk dat het goed is dat er wordt getracht de scholen open te houden. Het zijn niet de kinderen (mits niet kwetsbaar/onderliggend lijden) of hun ouders (mits niet kwetsbaar/onderliggend/gevaccineerd) die in het ziekenhuis liggen. En als gezinnen hun contacten beperken/ ouders dus ook (ook al zijn ze gevaccineerd) dan heeft dat wel effect. Onderwijs is een recht. En het is aangetoond dat het sluiten van onderwijs schadelijke effecten heeft voor grote groepen kinderen.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5446

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 25 Nov 2021 16:41

Re: Coronavirus

Dat hoop ik ook, feit is wel dat het nog steeds hartstikke druk is op de weg. Bij mijn eigen werkgever zijn ze ook veel minder streng in thuiswerken als eerst en dat hoor ik van veel mensen in mijn omgeven. Mensen zijn minder bang na vaccinatie. Ik ben bang dat je met minimale maatregelen gewoon niet ver genoeg komt. Mijn gevoel zegt dat de scholen open moeten blijven maar mijn verstand zou zeggen; alles dicht vanaf maandag. Dan kunnen we de feestdagen misschien nog enigszins normaal doorkomen.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8023

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 25 Nov 2021 18:33

Re: Coronavirus

Ik vind de feestdagen met een groter gezelschap kunnen vieren, niet opwegen tegen een aantal weken geen onderwijs.

Naar mijn idee is het thuiswerken vanaf het begin al te vrijblijvend geweest. Het is een dringend advies, maar voor werkgevers die zich er niet aan houden, zijn geen consequenties. In België zijn er volgens mij boetes mogelijk, daar zou ik voor zijn.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13341

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 25 Nov 2021 19:06

Re: Coronavirus

Dat vind ik ook. De scholen dicht omdat het de enige manier is om nog code zwart te voorkomen, begrijpelijk. De scholen dicht om met meer mensen Kerst te kunnen vieren, dat zou ik echt heel raar vinden.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 25 Nov 2021 19:08

Re: Coronavirus

Taeda schreef:Ik vind de feestdagen met een groter gezelschap kunnen vieren, niet opwegen tegen een aantal weken geen onderwijs.

Naar mijn idee is het thuiswerken vanaf het begin al te vrijblijvend geweest. Het is een dringend advies, maar voor werkgevers die zich er niet aan houden, zijn geen consequenties. In België zijn er volgens mij boetes mogelijk, daar zou ik voor zijn.


Mijn vriend heeft veel Belgische collega’s en hun tak van het bedrijf werkt al sinds maart 2020 volledig thuis. De Nederlandse tak deels en dan is het bij hun nog streng qua maatregelen op het werk. Altijd mondkapjes op en beperkte plekken. Op mijn werk is het veel vrijblijvender.
Afbeelding
<<

Bueno

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 656

Geregistreerd: 02 Sep 2013 19:52

Bericht 25 Nov 2021 19:55

Re: Coronavirus

Pitty schreef:'EU adviseert 9 maanden na vaccinatie extra prik, anders geen coronapas'
Iedereen die zijn Europese coronareisbewijs wil blijven gebruiken, moet straks uiterlijk na negen maanden een extra vaccinatie krijgen. Met dat advies komt de Europese Commissie later vandaag, meldt Bloomberg.

Het persbureau schrijft het aankomende advies te hebben ingezien. In het document zou ook staan dat Brussel de lidstaten oproept vanaf 10 januari de grenzen weer te openen voor reizigers uit alle landen, mits ze gevaccineerd zijn met coronavaccins die door de WHO zijn goedgekeurd.

Na verloop van tijd neemt de effectiviteit van de coronavaccins iets af. De extra inenting, ook wel boosterprik genoemd, is bedoeld om dat effect tegen te gaan. Meerdere lidstaten van de Europese Unie hebben inmiddels aangekondigd sommige groepen gevaccineerden voortaan pas na een booster als volledig gevaccineerd te beschouwen. Daardoor kan verwarring bij reizigers ontstaan. De commissie dringt erop aan dezelfde regels te hanteren.

Liveblog van NOS


Ik ben wel erg benieuwd wat ze met dit advies gaan doen, mijn laatste prik was half februari, dat is ondertussen al meer dan 9 maanden geleden. Dat zou dan betekenen dat als ik straks een booster neem (GGD geeft aan zorgpersoneel ouderenzorg vanaf januari pas de booster aan te kunnen bieden), ik alsnog mijn coronareisbewijs niet meer kan gebruiken :wtf:
<<

Signature

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 172

Geregistreerd: 12 Dec 2020 11:31

Bericht 25 Nov 2021 20:13

Re: Coronavirus

Ik geloof niet in de maatregelen waar ze nu mee komen. Hoe serieus kunnen we dat nou nemen?
Je krijgt nu alleen maar meer mensen per uur in de winkel door ze eerder te sluiten. En dus lopen er ook meer mensen tegelijk risico.
Blijf het raar vinden, alsof corona alleen na 17u de kans heeft om zich te verspreiden.

En voor de horeca vind ik het echt triest. Als je echt uit eten wil oid heb je er ook niet zo'n probleem mee om van te voren te testen en wanneer dat gebeurd zal het daar wel meevallen qua besmettings aantallen. En we mogen nog wel met max 1250 man in het theater zit. 😏

Ik denk dat de scholen 6 december alsnog dicht gaan en we daar door de eerdere berichtgevingen mentaal op worden voorbereid.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 35925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Nov 2021 20:28

Re: Coronavirus

Als ze de scholen dicht doen hoop ik van 4 Dec (dus precies na de school sint viering) en dan pakweg twee weken dicht zodat er nog kort een kerstviering kan plaats vinden. Maar geen idee of dat het juiste effect gaat geven.

Zo dubbel hè, aan de ene kant hoop ik voor hardere maatregelen en aan de andere kant natuurlijk niet.

Dat van het internationale Coronabewijs ga ik me nu echt nog maar niet druk over maken (waarmee ik jullie gevoelens niet wil bagatelliseren, die mogen er zijn). Je ziet hoe veranderlijk alles is en hoe graag ik ook weer normaal op vakantie zou willen volgend jaar vind ik dat een zorg voor later. Wie weet hoe de wereld er dan weer bij staat.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Calathea

Kletskop

Berichten: 596

Geregistreerd: 30 Jul 2021 11:51

Bericht 25 Nov 2021 20:45

Re: Coronavirus

Ik vind van 5 tot 5 sluiten ook onzin en weinig invloed hebben op de cijfers, nu moet je tussen 8 en 5 naar de winkel dus drukker.
Maar ik vind het verdacht stil, ik verwacht nog meer maatregelen. Word hier een beetje onrustig van.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13341

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 25 Nov 2021 20:50

Re: Coronavirus

Signature schreef:
Ik denk dat de scholen 6 december alsnog dicht gaan en we daar door de eerdere berichtgevingen mentaal op worden voorbereid.


Ik denk echt niet dat kranten zich bezighouden met ons mentaal op iets voorbereiden, die vinden het helemaal niet erg als er onrust is in de bevolking. En ik denk ook niet dat er volgende week weer een persconferentie is, want dat zou de geloofwaardigheid wel erg ondermijnen, dus ik denk dat als ze dichtgaan, dat gewoon morgen wordt aangekondigd en niet later alsnog. Dat het in de berichtgeving nog zo onduidelijk is, is omdat het gewoon nog onduidelijk is.

Wellicht dat ze morgen aangeven dat ze op 6 december dichtgaan, al vermoed ik van niet, ik denk dat het dan gewoon vanaf maandag is, maar dan nog denk ik niet dat de berichtgeving daar iets mee te maken heeft.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2916

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 25 Nov 2021 21:00

Re: Coronavirus

Of ze stellen morgen een soort ultimatum. 'Als het aantal opnames op 6 dec niet duidelijk gedaald is moeten we overgaan op het sluiten van de scholen'. Zoiets
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Sublimo

Lady-post-a-lot

Berichten: 1225

Geregistreerd: 20 Jul 2015 11:32

Bericht 25 Nov 2021 21:01

Re: Coronavirus

Dat lijkt me sowieso niet, want het duurt twee weken voor je effect ziet van maatregelen.
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8627

Geregistreerd: 19 Jul 2014 16:27

Bericht 25 Nov 2021 21:03

Re: Coronavirus

Hier is zojuist een mail rond gegaan dat op korte termijn het zo kan zijn dat "oud"-verplegend personeel wat nu in een andere functie werkt, weer terug aan bed wordt gezet.

🙁
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 25 Nov 2021 21:06

Re: Coronavirus

Marin schreef:Als ze de scholen dicht doen hoop ik van 4 Dec (dus precies na de school sint viering) en dan pakweg twee weken dicht zodat er nog kort een kerstviering kan plaats vinden. Maar geen idee of dat het juiste effect gaat geven.


Dan houd je precies 1 week over om ‘iets’ aan kerst te doen, met het feit dat kinderen er weer in moeten komen na 2 weken thuis én met de wetenschap dat er 2 weken vrij voor de deur staat. Nee, dat lijkt me niet werken. Als de scholen al dicht moeten (en wat hier eerder genoemd wordt als ultimatum lijkt me wel een aardige) laat het dan tot en met de vakantie duren en dan hopelijk in januari weer fris beginnen.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 35925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Nov 2021 21:08

Re: Coronavirus

Ja dat is ook wel heel erg op en af. Nou ja we horen t hopelijk gauw zodat we ons en de kinderen kunnen voorbereiden voor zover mogelijk.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13341

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 25 Nov 2021 21:23

Re: Coronavirus

Als ze wel meteen vanaf maandag twee weken dicht zouden gaan dan zou je daarna nog twee weken hebben tot de kerstvakantie. Vanaf maandag tot en met de kerstvakantie is dan wel weer behoorlijk lang. Het duurt nog een maand tot de kerstvakantie begint.

Een ultimatum voor 6 december werkt trouwens niet meer, we kunnen nu niks meer veranderen aan het aantal opnames over anderhalve week. Dat zijn besmettingen die zo'n beetje nu plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. Ze kunnen hooguit zeggen dat ze die beslissing uitstellen tot daar meer duidelijkheid over is.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8878

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 26 Nov 2021 07:46

Re: Coronavirus

Als de scholen vanaf maandag dicht gaan, geloof ik er niks van dat ze voor de kerst weer open gaan. Dan wordt het denk ik gerekt tot de vakantie en dan maar hopen dat ze na de vakantie wel weer open gaan.
❤ augustus 2015
❤ juni 2018
<<

Saji

Kwebbel

Berichten: 365

Geregistreerd: 23 Jul 2020 09:31

Bericht 26 Nov 2021 10:43

Re: Coronavirus

Als scholen dichtgaan, hoop het niet, zal dat per maandag in gaan.
Vind het best gek, scholen om ons heen zijn al dikke week dicht, scholen met relatief weinig leerlingen, onze school, met 285 leerlingen, hebben maar 1 besmetting gehad, dat was begin oktober.
Ze zijn een brede school, 2 scholen in 1 gebouw, de andere school heeft wel besmettingen gehad, (ook relatief weinig leerlingen)hele klassen in quarantaine. School van binnen is open, maar dus geen besmetting op de meiden hun school, ja dat vind ik echt gek.
We zien wel wat de maatregelen zullen worden.
Maar geloof niet dat ze dan voor kerst nog open gaan, zal heel ongeloofwaardig zijn mochten ze dat stukje dan open doen.
<<

Olivia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3418

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:20

Bericht 26 Nov 2021 12:55

Re: Coronavirus

Ik denk niet dat de scholen dicht gaan. Op mijn werk gaan we daar in elk geval (nog) niet
van uit.
19 april 2013 en 18 april 2015

Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem320

Bericht 26 Nov 2021 13:07

Re: Coronavirus

Gaan ze nou echt een persconferentie houden om de sluitingstijd van 20:00 naar 17:00 te verschuiven? We zijn de grootste corona brandhaard van West Europa en dit zijn de maatregelen die we nemen? Ik vind 't genant.

Daarbij houden ze alles alleen overdag open zodat de overheid geen compensatie hoeft te bieden. De ondernemers en ZZP-ers betalen weer de prijs. Met die 3 kruimels die de vorige lockdown zijn toegeschoven zit iedereen flink door hun buffer heen.
VorigeVolgende

Terug naar Nieuws & actualiteiten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers