Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Long COVID

<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1724

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 21 Jul 2021 16:01

Long COVID

Zijn er hier meer mensen die last hebben van Long COVID en ervaringen willen uitwisselen?
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5106

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 21 Jul 2021 17:29

Re: Long COVID

Ik heb ook long covid, echt met name ontregelde hartslag en bloeddruk (orthostase, pots). Loop sinds februari bij de fysio en nog steeds lang niet de oude maar wel hele goede progressie.

Heb verder niet echt behoefte aan ervaringen delen en zit niet veel meer op het forum maar je mag altijd PMen en wilde vooral even reageren dat je niet de enige bent.
<<

Beau

Noob

Berichten: 37

Geregistreerd: 29 Jun 2021 18:55

Bericht 21 Jul 2021 20:54

Re: Long COVID

Ik weet niet of ik long covid heb. Ik weet wel dat ik heel erg ziek ben geweest en sindsdien mijn bloedzuurstof met 7% is gedaald. Na de eerste injectie kreeg ik 3% terug en ik zit te wachten tot de 2e vaccinatie mij de overige procenten terugdoet. Ik heb nog nooit zo laag gezeten. Altijd 100%. Maar goed, ik ben altijd extreem moe, snel buiten adem, soms tot niets in staat. Maar ik heb ook ontdekt dat ik steeds meer fybromyalgie klachten heb, dus ik weet niet precies wat ik waaronder moet plaatsen.
<<

Maple

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 18 Jun 2021 19:32

Bericht 21 Jul 2021 21:08

Re: Long COVID

Beau maar jij zei toch altijd nooit corona gehad te hebben, destijds? Testen negatief etc etc? Vanwaar ineens die ommekeer?

Of het echt onder ‘long COVID’ valt weet ik niet, ik denk het wel, maar ik heb nog maandenlang last gehad van hartkloppingen, vreselijke moeheid, enorme concentratiestoornissen/vergeetachtigheid, hoofdpijn en soms duizelingen. Het meeste is inmiddels weg, sinds de eerste vaccinatie. Al lijk ik af en toe weer wat hartkloppingen te hebben. Alleen de concentratie is echt niet meer wat het geweest is. Was altijd al chaotisch maar nu red ik, zonder slikken van LTO3 en het maken van lijstjes, het maar moeilijk, als ik veel te doen heb op een dag.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1724

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 22 Jul 2021 12:59

Re: Long COVID

Bedankt voor jullie antwoorden! Het is inderdaad al fijn om te weten dat je niet alleen bent. Ik ben nu na ruim zeven maanden nog steeds extreem moe, ik werk wel weer mijn 20 uur per week maar ik kan daarnaast ook niks meer. Ik ben al blij dat het lukt om een keer de stofzuiger erdoor te halen en de wc schoon te maken, voor echt leuke dingen heb ik al helemaal geen energie meer. Daarnaast hebben mijn longen het heel erg zwaar, bij een peakflow test dat ik met moeite de helft van de longinhoud die ik hoor te hebben haal. Volgende week kan ik dus ook in het ziekenhuis terecht om alles te laten onderzoeken en te kijken of en hoeveel schade de corona heeft achtergelaten en vooral ook om te kijken of er iets aan valt te doen met medicatie om mijn lichaam te ondersteunen. Ik loop ook al wel bij de fysio sinds februari maar ook daar stagneert alles, één minuut op de crosstrainer en ik moet stoppen omdat mijn hartslag boven de 150 schiet, na 3 minuten om de fiets moet ik stoppen omdat mijn longen niet meer willen. Daarnaast herstel ik nog steeds heel slecht en traag van inspanning, waardoor als ik de grens overga ik dat dagenlang moet bekopen, maar die grens is elke dag weer anders en merk ik ook lang niet altijd. Daarnaast blijft dat ik soms tijdens het douchen echt heel naar wordt, saturatie daalt dan enorm, hartslag stijgt en ik word heel duizelig en heb het gevoel dat ik ga flauwvallen.
Het lastigste vind ik dat er sinds half april gewoon geen vooruitgang meer in zit en mijn hele herstel gestagneerd is waardoor ik het af en toe heel lastig vind om positief te blijven.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4073

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 22 Jul 2021 17:16

Re: Long COVID

Geen ervaring maar wat heftig joh. Sterkte, hopelijk is er snel weer een doorbraak in je vooruitgang.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5106

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 22 Jul 2021 18:05

Re: Long COVID

Wat ontzettend rot man! Ik kan nog niet eens op de crosstrainer. Ik doe vooral krachttraining en ben cardio nog heel voorzichtig aan het opbouwen met fietsen. Maar ik doe interval training. Ik kan nu op goede dagen wel blokjes van 2 minuten op 90watt/60watt fietsen en dan totaal iets van 20 minuten. En dat ben ik nu in het dagelijks leven ook aan het proberen, maar dat is wel tricky. Deze week gaat het weer heel slecht, volgens mij ook enorm door het warme weer. Dus ik doe nu weer even rustig aan en hopelijk gaat het met een paar dagen weer beter.

Inderdaad ook heel snel hartslag die veel te hoog wordt en als ik dat doe krijg ik ook echt die post-exercitionele malaise en een mega terugval. Ik heb de laatste maanden gelukkig thuiswerkend mijn masterstage af kunnen ronden, want dat was fysiek niet per se intens (maar 1x per week dag in het ziekenhuis) en kon het heel goed verspreiden over de dag qua paar uur wat doen, paar uur rust, in de avond/het weekend nog wat doen, etc.

Lijkt me echt heel rot dat je zo stagneert. Bij mij gaat het heeeeel langzaam maar wel nog steeds goeie progressie. Maar ik doe nog steeds geen fractie van wat ik normaal deed. Ik probeer 1x per week een langzame dansles te doen (vs. 4x per week paar uur intensief dansen wat ik deed + dagelijks 20km fietsen voor werk), maar dat is eigenlijk nog te intens.. Maar dat brengt me wel ook mentaal heel veel, dus dat probeer ik beetje in te bouwen en rekening mee te houden. En ik stel me gewoon in op een hele lange adem. Er is extreem veel progressie sinds februari maart (toen kon ik nog niet urenlang legpuzzelen en moest ik pauzes nemen met vaatwasser uitruimen) en de fysio verwacht ook dat er nog volop progressie gaat zijn. Dus ik kan het beter nu accepteren en me aanpassen, dan dat ik koppig blijf doorduwen en net teveel doe en dan op de lange termijn mezelf saboteer.

Heb je een fitbit? Ik heb die een maand geleden gekocht en het helpt mij echt enorm. Want niet alleen is die grens elke dag anders, de inspanning of eigenlijk belasting van vaste activiteiten is ook elke dag anders en afhankelijk van hoe je conditie op dat moment is. Ik stagneerde zo half juni ook een beetje, maar heb de laatste weken echt ontzettend veel aan mijn fitbit gehad. Omdat ik zo inzicht kreeg in hoe hetzelfde stukje wandelen de ene dag nauwelijks inspannend was met een hartslag van rond de 105 en de andere dag mega intens met een hartslag van 135. Ook kan ik mijn slaap en rusthartslag volgen en het daardoor een stap voor zijn. Ik hoef nu niet te wachten van "ik voel me moe, gesloopt, stekende pijn tussen mijn schouders, kortademig, malaise" > maar ik kan al zien van "oh kut, mijn rusthartslag loopt weer enorm op en mijn hartslag is bij inspanning ook weer hoger, tijd om even stapje terug te doen".
Laatst gewijzigd door Whatever op 22 Jul 2021 18:11, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5106

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 22 Jul 2021 18:08

Re: Long COVID

En mentaal is het gewoon echt mega zwaar. Dus geef jezelf daar ook ruimte voor. Heb je op dat vlak nog begeleiding?

Bij mij gaat het verbazingwekkend goed mentaal gezien. Tuurlijk heb ik af en toe een dag dat ik er helemaal klaar mee ben, zeker ook op dit soort momenten als het weer even stagneert/achteruit gaat.. Maar eigenlijk heb ik het verbazingwekkend goed geaccepteerd en merk ik heel sterk dat hoe meer ik het accepteer en loslaat en hoe minder ik toch doorduw, hoe beter het gaat. Dus dat helpt wel. En ik merk heel sterk dat het ook wel deels met stress/spanning te maken heeft (of in ieder geval dat dat het enorm verslechtert) en dus zorg ik ook wel goed voor mezelf op dat gebied en dat helpt enorm.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5106

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 22 Jul 2021 18:14

Re: Long COVID

Oh en douchen is bij mij ook heel lang een probleem geweest en op slechte dagen ga ik soms nog steeds op mijn kont in de douche zitten... Heb je iets van een krukje?

Je hebt natuurlijk bij douche bij uitstek dat het getriggerd wordt. Door de warmte bloeddrukdaling en hartslagstijging en door de waterdamp minder zuurstof beschikbaar... Een beetje wat we deze week ook met het weer hebben. :smile:
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5106

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 22 Jul 2021 18:25

Re: Long COVID

Mijn zuurstof is trouwens in rust wel gewoon goed en bij inspanning ook, mits ik maar niet te veel te doe en vooral niet te lang of te intens. Dus dat is ook wel een andere uitgangspositie. Bij mij ga ik vooral mis als ik bijv langer door fiets (of dans) met hogere hartslag (boven de 130 ofzo). Dan gaat het echt mis qua hartslag steeds hoger en zuurstof steeds lager.

Wat dus vooral betekent dat ik heel veel nog steeds niet (kan) doe(n). Maar dat verbetert wel nog steeds. Ik merk echt dat ik chronisch "ruimte over moet houden" en dat ik dan wel vooruit blijf gaan. Maar dat is mentaal inderdaad wel echt heel lastig. Want ik ben dus 24/7 dingen niet aan het doen uit voorbehoud.
<<

Beau

Noob

Berichten: 37

Geregistreerd: 29 Jun 2021 18:55

Bericht 24 Jul 2021 12:49

Re: Long COVID

Maple schreef:Beau maar jij zei toch altijd nooit corona gehad te hebben, destijds? Testen negatief etc etc? Vanwaar ineens die ommekeer?Toen ik werd getest was ik 8 weken ziek en had ik al meerdere kuren prednisolon en antibiotica achter de kiezen. UMCG zei direct dat ik veel te laat ben getest en de neus/keeltest op dat moment sowieso negatief zou uitslagen. Een bloedtest was bijvoorbeeld beter geweest. Maar ik werd ziek voor Corona hier was. Je moest al in Noord Brabant, Italië of Wuhan zijn geweest om getest te worden. Ik ben besmet geraakt in de trein van Groningen naar huis en werd pas zondagavond ziek. Ik ben dat weekend het huis verder niet uitgeweest.

De nasleep is heel intens geweest en toen ik na de eerste prik een paar % van mijn saturatie terugkreeg, was het voor mij wel duidelijk. Ik hoop over een dikke week weer op 100% te zitten.

Ow en een oud forummer die bewezen corona heeft gehad kreeg ook haar energie en % terug na de eerste vaccinatie.
<<

Max

Kwebbel

Berichten: 349

Geregistreerd: 19 Apr 2021 17:08

Bericht 24 Jul 2021 13:07

Re: Long COVID

Jeetje wat een heftige ervaringen! Hoop dat jullie je allemaal snel weer de oude voelen. Fijn dat de vaccins daar aan bij kunnen dragen.
<<

Palmyra

Noob

Berichten: 187

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:10

Bericht 24 Jul 2021 13:18

Re: Long COVID

Wat heftige klachten hebben jullie.

Ik baal omdat ik sinds vorig jaar maart na een COVID-19 besmetting niets tot heel weinig ruik. Reukoefeningen helpen niet. Weet niet of dit ook onder long COVID valt.
A negative mind will never give you a positive life.

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers