Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tandarts/mondverzorging

<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1500

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:04

Bericht 23 Mrt 2021 23:36

Re: Tandarts/mondverzorging

Ik gebruik sinds een jaar of 2-3 ook van die rubberen ragers, gewoon van Kruidvat eigen merk. Ik was er ook altijd van overtuigd dat dat bij mijn tanden niet paste, maar sinds ik een nieuwe tandarts heb krijg ik veel beter advies. Met die rubberen is het prima te doen.
Ik poets nu twee keer per dag elektrisch en doe ‘s avonds met de ragers, omdat ik daarna mijn nachtbeugel in doe en die sluit het af. Helaas heb ik in mijn twintigerjaren heel wat gaatjes gehad. Daardoor hebben bijna al mijn kiezen vullingen. Maar de laatste jaren is het heel stabiel, gelukkig!
<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 504

Geregistreerd: 16 Jun 2015 15:05

Bericht 26 Mrt 2021 12:08

Re: Tandarts/mondverzorging

Ik heb echt angst voor tandartsen en ben een tijdje (oke...langer dan een tijdje) niet geweest. Vorige maand wel weer gegaan en ik bleek twee gaatjes te hebben. Die ging ik vandaag laten vullen, maar ik kreeg ook meteen te horen dat ze mijn foto's van vorige maand nog een keer bekeken hebben en dat ik vermoedelijk paradontitis heb. Dus volgende week een afspraak bij de paradontoloog.

Ik poets trouwens wel gewoon twee keer per dag (elektrisch) en sinds een tijdje ook elke avond met de rager door mijn gebit heen. Sindsdien veel minder last van mijn tandvlees. Volgens de tandarts zien mijn tanden er ook netjes schoon uit. Maar op de een of andere manier maak ik extreem veel tandsteen aan.

Maar hebben jullie dit ooit meegemaakt? Ik werd dus verdoofd voor die twee gaatjes, drie prikken onderin mijn mond. Daarna weer even wachten en begonnen met de ingreep. Alleen voelde ik dus alles nog... Opnieuw bijgeprikt, weer in de wachtkamer gewacht en verder gegaan, maar nog steeds pijn. Ondertussen nog een keer bijgespoten, daarna nóg een keer gewacht in de wachtkamer, maar het bleef gevoelig.
Uiteindelijk heb ik gezegd dat ze maar gewoon door moesten gaan. Maar man...het waren twee diepe gaatjes tot aan de zenuw en ik vloog een paar keer bijna door het plafond van de pijn. Brr.

Nu een uur later is mijn tong nog steeds verlamd, maar in mijn kaak voel ik gewoon alles, die is nooit verdoofd geweest ondanks zoveel spuiten! Volgens de tandarts komt dit haast niet voor, en hij baalde geloof ik net zo hard als ik, want ik was al zo enorm bang :palm:

En volgende week weer terug voor een wortelkanaalbehandeling...
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1707

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 26 Mrt 2021 14:43

Re: Tandarts/mondverzorging

De keren dat het bij mij niet goed te verdoven was kwam het omdat er een ontsteking onder zat en dat is veel moeilijker te verdoven. Ik ben ook hartstikke bang voor de tandarts dus zonder verdoving gaat er echt niet geboord worden bij mij. Dus ik blijf net zolang verdoving vragen tot het echt verdoofd is, want anders lukt het toch niet dus zonde van ieders tijd. De laatste keer was bij de kaakchirurg vanwege een te verwijderen kies. Die heeft 7 keer bij verdoofd voordat de verdoving echt goed zat, hij gaf zelf overigens ook aan dat hij niet door wilde gaan als ik ook maar iets van pijn voelde. Hetzelfde met mijn tandarts, daar ben ik nieuw omdat mijn oude met pensioen ging dus meteen gezegd dat ik angst heb en niet zonder verdoving iets laat doen, die zei daarop ook al moet ik je 10x een verdoving inspuiten voordat het verdoofd is, eerder gaan we niet verder.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1023

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 07 Apr 2021 11:46

Re: Tandarts/mondverzorging

Ik heb het een paar maanden geleden ook gehad, niet te verdoven. Bij mij zat er wel een flinke ontsteking onder de kies. Uiteindelijk heeft de tandarts de verdoving in het zenuwkanaaltje van de kies gezet. Toen ging het iets beter, maar pijnloos was het zeker niet. Mijn tandarts belde me savonds toen zelfs nog omdat hij zich zo rot voelde. Maar ik was toen al lang blij omdat ik van de ergste pijn af was.
<<

Agnes

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 389

Geregistreerd: 11 Jul 2018 18:09

Bericht 07 Apr 2021 19:33

Re: Tandarts/mondverzorging

Ik poets 1 á 2 keer per dag en gebruik mondspoeling. Ga sinds een aantal jaar maar eens per jaar op controle. Dat is voor mij ook voldoende. Heb nooit wat, gelukkig! Toevallig vandaag nog geweest. Alleen beetje tandsteen weghalen en kon weer gaan.
<<

Nien_

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 354

Geregistreerd: 01 Sep 2013 01:55

Bericht 08 Apr 2021 08:09

Re: Tandarts/mondverzorging

Ik poets 2-3 keer per dag mijn tanden, sowieso elke ochtend en voor het slapen gaan. Daarnaast poets ik mijn tanden als ik de deur uit ga voor een afspraak. Ik poets altijd elektrisch met een Phillips sonicare, daarbij flos/gebruik ik een raggertje een keer per dag. Ik heb ook een reis tandenborstel en mini tandpasta in mijn toilet tasje, al gebruik ik deze bijna nooit. Voor corona poetste ik wel eens mijn tanden na de lunch op kantoor. Ik heb ook nooit iets aan mijn tanden en sta binnen 5 minuten weer buiten bij de tandarts. Ik wil graag de Phillips airflos, heeft iemand hier ervaring mee?
Vorige

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers