Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Basisgerechten

<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11578

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 24 Mei 2020 19:04

Basisgerechten

De meeste mensen hebben een serie basisgerechten waar ze mee afwisselen, wat zijn jouw basisgerechten.

Hele jaar door:
- courgetti
- bloemkoolnasi
- duiveltjeskip
- kippensoep
- tomatensoep
- groentensoep
- pannenkoeken
- loempia’s
- pizza
- pokebowl met gerookte zalm, tonijn, avocado, komkommer
- salade met gepaneerde kip, olijven, gecarameliseerde rode ui
- wraptaart
- vlees patat groente
- shoarmasalade met andijvie
- lasagne
- sushi
- vis ingepakt met ontbijtspek en gegrilde paksoi
- groene curry
- couscous

Zomer:
- thai beef salad
- wraps met Pulled chicken en salade
- coleslaw
- wraps met gerookte kip en salade
- quiche met prei en spekjes

Winter:
- stamppot boerenkool met worst
- stamppot hutspot met stoofvlees
- stamppot andijvie
- stamppot zuurkool
- boerenkooltaart

Hier wisselen we vooral mee af, we gebruiken nergens pakjes en zakjes voor en maken eigenlijk alles zelf. Zalm koop ik wel gerookt maar heb ik nu ook zelf gerookt in de vriezer liggen. Gerookte kip maken we wel zelf vaak een goeie voorraad en dat gaat dan de oven in.
Laatst gewijzigd door Minx op 24 Mei 2020 23:08, in totaal 2 keer gewijzigd.
2015 💙
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Mei 2020 19:06

Re: Basisgerechten

Oei zo gestructureerd ben ik niet maar ik zal er eens even rustig over nadenken zo! Iig m'n Aziatische salade!
Let's discover the world together.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Mei 2020 19:35

Re: Basisgerechten

Ik weet niet echt of dit is wat je onder basis gerechten schaart, ik denk dat ik het meer als signatuur gerechten zie, maar misschien bedoel je dat ook? Bij basis gerechten denk ik ook aan niet zo ingewikkeld maar dat geldt voor mij niet persé.

Maar onze gerechten zijn:

- mijn Aziatische salade met lekkere dressing
- Chili con Carne (Texas style, stoofvlees, veel) (gerookte of gedroogde) chilipepers, smaakopbouw maar geen bonen!)
- Meloensalade met balsamico en peper voor tijdens het bbq seizoen
- coleslaw maak ik ook wel regelmatig ja
- komkommer dille salade
- veldsla met pecan noten, balsamico en blauwe kaas (evt met druiven en andere opvulling).
(ik ben sowieso gek op salades, heb je 't door? En sowieso ben ik goed in vinaigrettes maken, van m'n mama geleerd (.
- Onze hele dunne en daardoor knapperige pizza'tjes.
- Broccoli uit de oven met grof zeezout (en dan met kip of worst).
- Kip uit de oven (maar momenteel word ik daar misselijk van) met pittige marinade.

Is dit beetje wat je bedoelde?
Let's discover the world together.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11578

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 24 Mei 2020 19:40

Re: Basisgerechten

Ja inderdaad de gerechten die je regelmatig eet, geloof dat het gemiddelde op 8 of 9 gerechten zat.
2015 💙
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 24 Mei 2020 19:57

Re: Basisgerechten

De gerechten die ik regelmatig maak zijn:

Chili con carne
Taco's
Duitse rollade met rode kool en aardappelpuree
Nasi
Braadvlees met groente en aardappelen
Lasagne
Zuurkoolschotel
Wraps
Insta: je_ei_kwijt
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 24 Mei 2020 20:03

Re: Basisgerechten

Gerechten die hier regelmatig voorbijkomen:
- penne met een sausje van rode pesto en crème fraiche met groenten (welke groente verschilt dan wel, maar vaak iets als aubergine, courgette, paprika, ui, cherrytomaatjes) en fetablokjes erbij
- gnocchi ovenschotel, recept van zo'n kaartje uit de AH
- pasta kip pesto van Lekker en simpel maar dan met vegastukjes ipv kip en sperziebonen erbij
- wraps en dan vegastukjes met kippaprika kruiden en allerlei rauwkost en feta oid erbij zodat je zelf de wrap kunt vullen
- agv in allerlei varianten maar dat vind ik niet echt een gerecht, de combi's zijn ook altijd anders
Verder weet ik het zo even niet. Ik probeer wel te variëren en af te wisselen.
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 24 Mei 2020 20:07

Re: Basisgerechten

Ik probeer de week vaak in te vullen met;
Iets met aardappelen, en dan vaak aardappelen, vlees, groenten
Pasta, en dan vaak met saus van gehakt/groenten/tomaten
Iets met rijst, en dan vaak kip tandoori of risotto
'Broodachtige' dingen, zoals broodje hamburger/broodje shoarma/broodje kipkorn, of wraps


En dan een keer soep met iets, patat/pannenkoek/pizza, quiche, stamp of ovenschotel of een ander recept
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Mei 2020 20:16

Re: Basisgerechten

Minx schreef:Ja inderdaad de gerechten die je regelmatig eet, geloof dat het gemiddelde op 8 of 9 gerechten zat.


Dan kloppen bovenstaande gerechten idd wel, daar komen we wel keer op keer bij terug.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem309

Bericht 24 Mei 2020 23:04

Re: Basisgerechten

Wat ontzettend leuk dat jullie ook zelf roken. In de toekomst wil ik ook nog wel een rookoven. Dat lijkt me zo leuk en lekker.

Dit zijn de gerechten die wij veel eten:
Quiche
Thaise curry
Indiaase curry
Lasagne
Pizza’s
Risotto
Zelfgemaakte hamburgers
Diverse broodjes: vaak met ei, halloumi of kip a la La Place
Tomaten soep
Courgette soep
Broccoli soep
Chili com/sem carne
Moussaka
Dumplings
Kapsalon
Stamppotten
Couscous
Boeuf bourginion
Frietjes met zelfgemaakte snacks
Pannenkoeken/poffertjes

Best een lange lijst, maar wij eten ook meestal 2 keer per dag een kleine warme maaltijd. Meestal zijn de gerechten altijd weer een beetje anders en experimenteren we ook heel veel met deze gerechten. Wij koken ook nooit uit pakjes of zakjes en maken alles helemaal zelf.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11578

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 24 Mei 2020 23:10

Re: Basisgerechten

Zelf roken is echt zo fijn. Wij hebben een basterd en daar kun je ook goed op roken. Maakt dat je gewoon echt gevarieerd kan eten. Ik zag aan de hand van de lijstjes dat ik zelfs nog een aantal dingen vergeten was.
2015 💙
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 25 Mei 2020 08:51

Re: Basisgerechten

Ik ben wel benieuwd naar je wrap- en boerenkooltaart Minx.

-Bobotie
-Pasta met rode saus (saus 2 dagen later als lasagne)
-avg, maar dan nooit met gekookte aardappel
-rijst met boontjes, kroepoek en kip ketjap
-wraps met kipgehakt en bonen
-bloemkool mac 'n cheese
-soep met een broodje
-curry met mango
-chili con/sin carne
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:44

Bericht 25 Mei 2020 08:54

Re: Basisgerechten

Chili sin carne
Tortilla’s met bonen-tomatenprutje, komkommer, paprika, sla, zelfgemaakte knoflooksaus en salsa
Shoarma met Italiaanse en champignon roerbakgroenten en krieltjes met weer dezelfde knoflooksaus
Ethiopische stoofschotel met tomaat, linzen en spinazie met rijst
Een of andere vleesopvolger (schnitzel, balletjes of nuggets) met spinaziestamppot/gekookte aardappels met witte bonen in tomatensaus of rode kool/puree met worteltjes en erwtjes, bloemkool uit de oven, of broccoli/aardappeltjes uit de oven met komkommer- of witlofsalade
Moussaka
Milde curry van Patak met sojabrokken en champignons met rijst
Spaghetti Bolognese
Penne met ‘kazige’ bloemkoolsaus en erwtjes
Spruitjes met ‘spekjes’, ui, champignons, mosterd en kerriepoeder met aardappelpuree
Hutspot, boerenkool- of andijvie stamppot met (vegan) rookworst
Nasi met ‘kip’stukjes en satésaus
Bruine bonensoep
Erwtensoep
Linzen-uien-wortel-pompoensoep met broodjes

Dit zijn zo’n beetje de vaste gerechten die ik rouleer. Ik heb een tijdje elke week een nieuw recept gekookt, ga dat weer proberen op te pakken als ik wat meer ruimte in mijn hood heb.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 25 Mei 2020 09:07

Re: Basisgerechten

Minx schreef:Zelf roken is echt zo fijn. Wij hebben een basterd en daar kun je ook goed op roken. Maakt dat je gewoon echt gevarieerd kan eten. Ik zag aan de hand van de lijstjes dat ik zelfs nog een aantal dingen vergeten was.


Lekker! Wij willen binnenkort ook een hele batch zalm en kip roken weer eens.
Let's discover the world together.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1691

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 25 Mei 2020 15:53

Re: Basisgerechten

Lonely Goatherd schreef:Chili sin carne
Tortilla’s met bonen-tomatenprutje, komkommer, paprika, sla, zelfgemaakte knoflooksaus en salsa
Shoarma met Italiaanse en champignon roerbakgroenten en krieltjes met weer dezelfde knoflooksaus
Ethiopische stoofschotel met tomaat, linzen en spinazie met rijst
Een of andere vleesopvolger (schnitzel, balletjes of nuggets) met spinaziestamppot/gekookte aardappels met witte bonen in tomatensaus of rode kool/puree met worteltjes en erwtjes, bloemkool uit de oven, of broccoli/aardappeltjes uit de oven met komkommer- of witlofsalade
Moussaka
Milde curry van Patak met sojabrokken en champignons met rijst
Spaghetti Bolognese
Penne met ‘kazige’ bloemkoolsaus en erwtjes
Spruitjes met ‘spekjes’, ui, champignons, mosterd en kerriepoeder met aardappelpuree
Hutspot, boerenkool- of andijvie stamppot met (vegan) rookworst
Nasi met ‘kip’stukjes en satésaus
Bruine bonensoep
Erwtensoep
Linzen-uien-wortel-pompoensoep met broodjes

Dit zijn zo’n beetje de vaste gerechten die ik rouleer. Ik heb een tijdje elke week een nieuw recept gekookt, ga dat weer proberen op te pakken als ik wat meer ruimte in mijn hood heb.


Ik ben wel benieuwd naar de "kazige" bloemkoolsaus. Heb je daar een receptje van?
2010 2012
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6123

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 25 Mei 2020 16:03

Re: Basisgerechten

Wraps, meestal met vegatarisch gehakt
Romige kipschotel
Ravioli met salade
Shashuka met naan
Zoete aardappelschotel
Nasi
Lasagne (vega)
Chili con/sin? carne met vega gehakt
Bloemkoolcurry met rijst
Mexicaanse ovenschotel
Zalm teriyaki met bloemkoolrijst
Zelfbelegde bloemkoolpizza ???
Broodje hamburger met Beyond burger ?
Pita falafel
Tagiatelle met doperwten
Zomerstamppot
Macaroni ovenschotel (voor man en kind, vind er niks aan)
Allerlei versgemaakte soepen, liefst courgette
Salade met stokbroodje en tapenade
Nu veel simpele bbq met salade en gamba’s of kip.
Lentepastei (was ik weer vergeten)
Franse visstoof (vinden man en kind niks)
Thaise kokossoep

Ik moet dit lijstje opslaan en naar mijn man sturen joh. Altijd dat last minute verzinnen wat we moeten eten. Macaroni ovenschotel delete ik eerst ff snel uit de lijst.
Laatst gewijzigd door SoGood op 25 Mei 2020 16:22, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Henque

Kletskop

Berichten: 607

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 25 Mei 2020 16:13

Re: Basisgerechten

pasta bolognese
pasta carbonara
mac&cheese met pompoen en spinazie
verse pastasaus mascarpone&tomaat (oid?) met spekjes, courgette, paprika en verse spaghetti
bloemkoolovenschotel
gnocci met kip, courgette, huttenkase, citroen en pesto
gnocci met spinazie, tomaatjes en huttenkase
gnocci met allerlei groenten, ricotta en citroen
gegrilde aubergine van ottolenghi
AVG met kaasschnitzel
pita met vega-kip shoarma, zelfgemaakte knoflooksaus en frietjes
boeuf bourginon
risotto, favoriet is met rundersaucijs, courgette en citroen
orzo met spinazie en pompoen (en evt chorizo)
vega boboti
gevulde paprika of courgette
tortizza's
stamppot andijvie of boerenkool
gemarineerde tofu met wokgroenten en rijst of noodles
gevulde kipfilet
salade met gerookte kip, meloen, overige rauwkost en tandoori sausje
Laatst gewijzigd door Henque op 25 Mei 2020 16:16, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 25 Mei 2020 16:16

Re: Basisgerechten

Henque schreef:gnocci met kip, courgette, huttenkase, citroen en pesto


Hmm! Ga ik onthouden maar dan met ricotta (vind ik lekkerder dan hüttenkase).
Let's discover the world together.
<<

Henque

Kletskop

Berichten: 607

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 25 Mei 2020 16:18

Re: Basisgerechten

Marin schreef:
Henque schreef:gnocci met kip, courgette, huttenkase, citroen en pesto


Hmm! Ga ik onthouden maar dan met ricotta (vind ik lekkerder dan hüttenkase).


Leuk! Het is dit recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... e-en-pesto
maar maak er vooral je eigen versie van ;)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 25 Mei 2020 16:20

Re: Basisgerechten

Oh met pittige pesto. Ook lekker. Bedankt voor het recept!
Let's discover the world together.
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:44

Bericht 25 Mei 2020 16:27

Re: Basisgerechten

Lexi schreef:Ik ben wel benieuwd naar de "kazige" bloemkoolsaus. Heb je daar een receptje van?
https://www.delishknowledge.com/vegan-m ... -broccoli/
Ik laat zelf de olie weg en maak het met minder cashewnoten, anders wordt het mij te vet. En dus meestal erwtjes (meer eiwitten, dus dan vind ik het zelf meer een volwaardige maaltijd) i.p.v. broccoli, maar met broccoli of spruitjes is het ook erg lekker. En je kunt het gewoon over pasta naar keuze doen natuurlijk, ik doe meestal volkoren penne, maar met erwten- of linzenpasta lijkt me ook lekker en gezond.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1691

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 25 Mei 2020 16:32

Re: Basisgerechten

Lonely Goatherd schreef:
Lexi schreef:Ik ben wel benieuwd naar de "kazige" bloemkoolsaus. Heb je daar een receptje van?
https://www.delishknowledge.com/vegan-m ... -broccoli/
Ik laat zelf de olie weg en maak het met minder cashewnoten, anders wordt het mij te vet. En dus meestal erwtjes (meer eiwitten, dus dan vind ik het zelf meer een volwaardige maaltijd) i.p.v. broccoli, maar met broccoli of spruitjes is het ook erg lekker. En je kunt het gewoon over pasta naar keuze doen natuurlijk, ik doe meestal volkoren penne, maar met erwten- of linzenpasta lijkt me ook lekker en gezond.


Ziet er lekker uit. Die gaan we een keer proberen, dank je!
2010 2012
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1706

Geregistreerd: 31 Dec 2018 18:26

Bericht 25 Mei 2020 19:20

Re: Basisgerechten

Thaise curry
Wraps met groente en gehakt
Nasi
Andijviestamppot (in de winter)
BBQkrieltjes, shoarma met champignon wokgroente gewokt
Spaghetti
Tagliatelle met zalm spinazie en roomkaas
Broccoli met krieltjes, Gehakt, paprika, ui en zoetzure saus uit de wok
Juli 2019
<<

Blunt

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 726

Geregistreerd: 16 Sep 2013 15:48

Bericht 25 Mei 2020 22:03

Re: Basisgerechten

Tomatensoep

Gekookte aardappels, spinazie en vissticks

Maaltijdsalade met krieltjes, gegrilde kip, gekookt eitje, zelfgemaakte croutons, augurkjes, komkommer, paprika, rode ui...

Naanbrood dubbelgeklapt en gevuld met falafel rauwkost en saus

Stamppotjes in de winter

Ramen met vegetarische kip, peultjes, oesterzwammen, paksoi etc.

Pizza met ansjovis

Gebakken aardappels, linzen met ui en paprika en boonschnitzel

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers