Pastasaus maken
Ik ben op zoek naar inspiratie, dus benieuwd naar jullie reacties!
M 23-03-2020
Olijfje schreef:Ik gooi een bakblik vol groente in de oven. Wortel tomaat courgette ui paprika etc. Wat peper zeezout en olijfolie erover en dan zo'n 40 minuten in de oven op 160 graden.
Ondertussen in een pan ui en knoflook fruiten. Tomatenpuree meebakken. Dan gehakt erbij en rul bakken. Vervolgens tomatenblokjes of passata erbij in en flink wat Italiaanse kruiden.
De groente uit de oven pureren en bij in de gehakt/tomatensaus.
Echt heerlijk!!
Ava schreef:Olijfje schreef:Ik gooi een bakblik vol groente in de oven. Wortel tomaat courgette ui paprika etc. Wat peper zeezout en olijfolie erover en dan zo'n 40 minuten in de oven op 160 graden.
Ondertussen in een pan ui en knoflook fruiten. Tomatenpuree meebakken. Dan gehakt erbij en rul bakken. Vervolgens tomatenblokjes of passata erbij in en flink wat Italiaanse kruiden.
De groente uit de oven pureren en bij in de gehakt/tomatensaus.
Echt heerlijk!!
Ik ga dit een keer proberen!
Lady schreef:Ava schreef:
Ik ga dit een keer proberen!
Ik ga dit straks maken!
Olijfje schreef:Ik gooi een bakblik vol groente in de oven. Wortel tomaat courgette ui paprika etc. Wat peper zeezout en olijfolie erover en dan zo'n 40 minuten in de oven op 160 graden.
Ondertussen in een pan ui en knoflook fruiten. Tomatenpuree meebakken. Dan gehakt erbij en rul bakken. Vervolgens tomatenblokjes of passata erbij in en flink wat Italiaanse kruiden.
De groente uit de oven pureren en bij in de gehakt/tomatensaus.
Echt heerlijk!!
minoessepoes schreef:Ik snijd een hele stronk bleekselderij, een zak wortelen en een klein net uien heel fijn. Vervolgens fruit ik dat rustig aan met wat knoflook en ik voeg een blikje tomatenpuree toe wat ik even mee aanfruit.
Daarna gebruik ik meestal gehakt en een klein handje spekjes wat ik rul in dezelfde pan maar je kan het ook alleen bij de groenten houden natuurlijk.
En vervolgens doe ik er zo’n twee a drie blikjes tomatenblokjes bij een vleesbouillon tablet en een flinke scheut water zodat alle groenten onder het water staan.
Daarna gaat er een laurierblad, en gedroogde salie, tijm, rozemarijn en oregano bij. Ik breng het aan de kook en zet het daarna op het sudderpitje met de deksel op de pan en laat dat, met af en toe door roeren minimaal twee uur pruttelen, liever nog langer.
Na die paar uur zijn de groenten als het goed is bijna niet meer terug te vinden in de saus en heeft de saus een mooie dikte gekregen, dan breng ik het nog op smaak met peper en zout en verse basilicum.
Ik maak dan dus een hele Creusetpan vol, wij eten altijd royale hoeveelheden saus en eten daar zo’n drie a vier keer van. Ik gebruik het ook om lasagne van te maken gecombineerde met laagjes spinazie bijvoorbeeld.
De saus die over blijft vries ik in bakjes in, en warm ik later gewoon in een pan op laag vuur weer op en ik kook er dan los pasta bij.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers