Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Nacho bij de borrel

<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9471

Geregistreerd: 19 Jul 2014 17:27

Bericht 19 Jul 2019 12:01

Nacho bij de borrel

Hoi!

Ik wil vanavond een schaal nachos maken voor bij de borrel. Maar ik zoek een goed recept.

Wie kan me helpen?
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Anoniem316

Bericht 19 Jul 2019 12:06

Re: Nacho bij de borrel

Haha ik ben hier ook zo dol op maar ik faal continue dus ik ben heel erg benieuwd naar de recepten die hier voorbij gaan komen.
Ben er wel achter dat ik het met naturel nacho's het niet lekker vind.
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3165

Geregistreerd: 13 Apr 2014 10:04

Bericht 19 Jul 2019 12:10

Re: Nacho bij de borrel

I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 19 Jul 2019 12:23

Re: Nacho bij de borrel

Ik gebruik nooit een recept. Maar meestal doe ik: nacho's, gesnipperd uitje, jalapenos, crème fraiche of zure room, chilisaus en geraspte kaas. Soms nog guacamole los erbij.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 19 Jul 2019 12:33

Re: Nacho bij de borrel

Mizz_S schreef:Ik gebruik nooit een recept. Maar meestal doe ik: nacho's, gesnipperd uitje, jalapenos, crème fraiche of zure room, chilisaus en geraspte kaas. Soms nog guacamole los erbij.


Ik zou ook zoiets doen. Ik heb het de laatste tijd een paar keer gegeten en ik merk dat less more is. Zo'n hele lading gehakt of kip er bovenop vol saus wordt 't alleen maar slap van. Dan is't ook meer een maaltijd ipv borrelgerecht.
Let's discover the world together.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 19 Jul 2019 12:38

Re: Nacho bij de borrel

Ik heb ook niet echt een recept. Als het voor bij de borrel is zet ik gewoon een schaal nacho’s in de oven met cheddar of gewone geraspte kaas (of allebei door elkaar), zodat de kaas lekker smelt. Daarna zure room, guacamole en salsa eroverheen (ik pak vaak gewoon zo’n pot milde salsa).

Als ik het als avondeten maak doe ik er ook gehakt en tomaat doorheen, en soms ook nog maïs. Ik maak het dan op deze manier:
https://www.lekkerensimpel.com/nachos-met-gehakt/
En doe er dan ook zure room en guacamole overheen.

♥♥
<<

Anoniem313

Bericht 19 Jul 2019 12:46

Re: Nacho bij de borrel

Zeker geen recept nodig! Beetje kaas en jalapenopepers, ff onder de grill, klaar. Ik maak er guac bij (ook zonder echt recept: avocado, koriander, rode peper, limoen, knoflook, peper en zout en prakken).
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 19 Jul 2019 12:49

Re: Nacho bij de borrel

Ik heb laatst nacho’s met stoofvlees, salsa en guacamole gehad. Dat was ook echt een aanrader.

Met gehakt maakte ik het als gerecht. Gehakt rullen kruiden naar smaak, Mexicaanse groentenmix erdoor en een blikje tomatenblokjes. Nachos erop zetten en geraspte kaas er overheen.

Voor de borrel zou ik zelf guacamole maken een salsa, zure room en idd de nacho’s in de oven met kaas.
2015 💙
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 19 Jul 2019 13:23

Re: Nacho bij de borrel

Nacho's zou ik wel in kleine laagjes afwisselen met wat ingrediënten (Idd, wat jalapeno's, rode paprika wellicht of mais/ rood uitje) en dan een laagje kaas. Welke kaas je pakt, vind ik wel altijd uitmakne voor het eindresultaat. Afgelopen week vond ik een zakje kaas bij de Jumbo speciaal voor tex-mex gerechten. Nu is daar niks speciaals aan, maar het was een goede mix van verschillende kaassoorten. Dus dat zou ik dan nu aanraden.
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1937

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 19 Jul 2019 14:50

Re: Nacho bij de borrel

Uiteindelijk vind ik simpel het allerlekkerste.
Nachos in overschaal doen met geraspte kaas en over en crème fraiche. In oven doen tot kaas gesmolten is, daarna nog wat zoete chilisaus erover heen en smullen maar!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 19 Jul 2019 15:03

Re: Nacho bij de borrel

Wat grappig dat ik hier al een paar keer chilisaus voorbij zie komen, dat lijkt me echt een onwijs rare combinatie.

♥♥
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 19 Jul 2019 16:26

Re: Nacho bij de borrel

Ja idd wat Caro zegt, laagjes opbouwen, anders zit alleen bovenop garnituur. Ik doe altijd nachos, geraspte kaas, guacemole, salsasaus, rode ui en zure room. Geen koriander, bah. Bij een eetcafe hier in het dorp hebben ze een variant met rendang. Ook heel lekker!
<<

Anoniem273

Bericht 19 Jul 2019 17:52

Re: Nacho bij de borrel

Bodempje nachos in de schaal en als toppings geraspte cheddar, bosui, jalopenos, chilisaus. En dan weer een laagje en herhalen en onder de grill de kaas laten smelten.

Ook heel lekker als toppings: rode ui, tomaat, crème fraiche, jalopenos, cheddar en als het uit de oven komt verse koriander erover.
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 19 Jul 2019 21:22

Re: Nacho bij de borrel

Ik vind relatief simpel t allerlekkerst:
Jalapeno, tomaat in hele kleine blokjes, rode ui en geraspte kaas. Inderdaad in lagen opbouwen. En dan guacemole en zure room erbij. Oohh to die for. En wel met naturel nachochips, gekruide chips kunnen nogal verbranden.

We eten t ook wel eens als maaltijd (sinds m’n laatste zwangerschap heb ik een enorme nachos verslaving) en dan is bbq chicken onze favoriet:
https://www.kookfans.nl/recepten/tip-we ... -heerlijk/
Ik doe in verhouding wel altijd wat meer toppings (tomaatjes met name wat extra) en doe stuk minder chilipoeder want denk dat dat een typfout is in recept :D
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 20 Jul 2019 08:24

Re: Nacho bij de borrel

En Burn, lekker nacho’s gegeten?

♥♥
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17374

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 20 Jul 2019 08:43

Re: Nacho bij de borrel

Elliot schreef:Wat grappig dat ik hier al een paar keer chilisaus voorbij zie komen, dat lijkt me echt een onwijs rare combinatie.


Raar? Haha juist toch standaard? :) in de horeca krijg je er ook vaak zo’n dubieus bakje bij
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem304

Bericht 20 Jul 2019 08:55

Re: Nacho bij de borrel

Zora schreef:
Elliot schreef:Wat grappig dat ik hier al een paar keer chilisaus voorbij zie komen, dat lijkt me echt een onwijs rare combinatie.


Raar? Haha juist toch standaard? :) in de horeca krijg je er ook vaak zo’n dubieus bakje bij

De laatste jaren zien ik er steeds vaker chilisaus bij idd.
<<

Anoniem273

Bericht 20 Jul 2019 08:57

Re: Nacho bij de borrel

Chilisaus erover/ertussen en mee verwarmen vind ik trouwens het allerlekkerst :)
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 20 Jul 2019 08:57

Re: Nacho bij de borrel

En dan de chilisaus mengen met de crème fraise! Lekker!
<<

Anoniem284

Bericht 20 Jul 2019 09:25

Re: Nacho bij de borrel

Ik bouw een nachoschaal altijd zo:

Laagje chips
Laagje gekruid gehakt (meestal fajita kruiden)
Laagje mix van gehakte tomaten, gesnipperde rode ui, gehakte jalapeno pepers en kidneybonen
Laagje zelfgemaakte guacamole, salsasaus en zure room
Laagje geraspte kaas

En dan weer opnieuw beginnen tot je schaal vol is.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Jul 2019 09:30

Re: Nacho bij de borrel

Oh ik vind chilisaus er ook best gek bij, dat is Aziatisch, niet Mexicaans. Hoewel die keukens best op elkaar lijken qua smaken, dus ik snap het wel. Maar toch.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem284

Bericht 20 Jul 2019 09:35

Re: Nacho bij de borrel

Het is niet per se Aziatisch hoor! https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Chilisaus
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 20 Jul 2019 20:14

Re: Nacho bij de borrel

Marin schreef:Oh ik vind chilisaus er ook best gek bij, dat is Aziatisch, niet Mexicaans. Hoewel die keukens best op elkaar lijken qua smaken, dus ik snap het wel. Maar toch.

Ja dit! Ik heb ook in de horeca nog nooit chilisaus bij nacho’s gekregen, alleen salsa, guacamole en zure room.

♥♥
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3165

Geregistreerd: 13 Apr 2014 10:04

Bericht 20 Jul 2019 23:34

Re: Nacho bij de borrel

Caro schreef:Nacho's zou ik wel in kleine laagjes afwisselen met wat ingrediënten (Idd, wat jalapeno's, rode paprika wellicht of mais/ rood uitje) en dan een laagje kaas. Welke kaas je pakt, vind ik wel altijd uitmakne voor het eindresultaat. Afgelopen week vond ik een zakje kaas bij de Jumbo speciaal voor tex-mex gerechten. Nu is daar niks speciaals aan, maar het was een goede mix van verschillende kaassoorten. Dus dat zou ik dan nu aanraden.

Ik heb deze kaas vandaag gebruikt en die is inderdaad goed. Ik raad hem ook aan!

En chilisaus over de nachos voordat ze de oven in gaan is heerlijk! Vooral bij een eenvoudige versie met rode ui, tomaat, jalapenos en kaas.
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5361

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 22 Jul 2019 09:04

Re: Nacho bij de borrel

Wij doen op mijn werk wel altijd chilisaus over de nacho's, met cheddar en eventueel gekruid gehakt.
En als het uit de oven komt crème fraiche, guacamole en crème fraiche er op.

Super simpele versie maar ontzettend lekker.
10.04.17

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers