11 Jul 2019 19:54 door Marin
Ik heb zelf meerdere keren insecten gegeten, zowel bij gimmicky food trucks als op reis als thuis.
Sprinkhanen vind ik echt best wel prima, vooral als ze gefrituurd zijn (dan is alles lekker), met wat chilipoeder bijvoorbeeld. Best lekker knapperig.
Meelwormen heb ik ook meerdere keren gegeten maar daar ben ik geen fan van. Die notige smaak gaat nog maar het is ook weeïg. Dat vind ik er niet lekker aan.
Tarantula heb ik een keer gegeten in Azie, maar dat was meer gimmicky moet ik eerlijk zeggen. Weer knapperig en weer die notige smaak. Hier was ik niet zo'n hele erge fan van maar dat was toch ook wel echt het idee als spinnen hater.
In Myanmar heb ik iets van rode (?) mieren gegeten. Die waren lekker friszuur. Beetje citroenachtig. Ik zou dat lekker in een salade kunnen verwerken denk ik, of als soort crunchy topping op vis of vlees ofzo. (edit, oh het idee is natuurlijk dat je minder vlees eet. Daar ga ik al. Op groenten dan). Van alle insecten sprak de smaak hiervan me het meeste aan, hier kreeg ik ook echt inspiratie van.
Ik zou er best meer mee willen experimenteren maar het is vooralsnog best lastig te vinden merk ik. We hebben wel eens een insectenburger gegeten thuis en een meelwormsalade, maar echt standaard verkrijgbaar is het natuurlijk (nog) niet. Ik zie er ook best toekomst in en zou het best vaker kopen als het makkelijker beschikbaar zou zijn.
Let's discover the world together.