Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Mijn kleine F. in het ziekenhuis

<<

Huppekee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 781

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:26

Bericht 30 Jun 2019 14:10

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Jeetje wat schrikken allemaal!

Met betrekking tot zijn zicht? Krijgen jullie begeleiding? Anders kan iemand van Visio/Bartiméus jullie helpen hoe hier mee om te gaan.
Be yourself, no matter what they say...

Just strong ambassador: Instagram: strongwithsteef

Afbeelding
<<

Fientje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1217

Geregistreerd: 27 Feb 2015 23:10

Bericht 30 Jun 2019 15:40

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wow, ik wist niet dat het waterpokkenvirus dit ook kon veroorzaken. Veel mensen met mij denk ik niet. Heftig.

Jullie gaan waarschijnlijk oefenen met fysio en ergo of niet? Ik heb na mijn herseninfarct deels gerevalideerd in de Hoogstraat Kliniek. Ik weet dat ze er ook een speciale afdeling voor kindjes hebben. Ook de Sint Maartenskliniek in Nijmegen heeft een special afdeling voor kinderrevalidatie.

Wellicht heb je dit allemaal zelf al uitgezocht of weet je dit allemaal al, maar wilde je toch even helpen.
Trotse mama van M. 23.08.2017
Afbeelding
http://www.instagram.com/doll.van.joyce
<<

Coco

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 342

Geregistreerd: 26 Dec 2017 10:50

Bericht 30 Jun 2019 18:06

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wat heftig allemaal Pompoen. Hopelijk kan hij straks gewoon vrijwel hetzelfde als ieder ander.

Mijn zwager is volledig blind aan 1 oog, gebeurd op de middelbare school, hij kreeg door een klasgenoot een potje typex in zijn oog gegooid wat funest is geweest. Toch kan en doet hij alles met 1 oog en heeft er weinig hinder (meer) van. Hij mag ook gewoon auto rijden etc.
Hopelijk kan jullie F dat straks ook allemaal doen en staat het zijn ontwikkeling verder niet (te veel) in de weg.
<<

Bergkristal

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 507

Geregistreerd: 10 Feb 2019 14:50

Bericht 30 Jun 2019 18:24

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Ik ken 2 mensen die met 1 oog zicht hebben. De ene is blind aan 1 oog en de ander heeft maar 1 oog. Beide op latere leeftijd opgelopen 12 en 20 dacht ik. Ze ondervinden er geen hinder van en doen alles gewoon incl autorijden en tennis. Wat ik van een vriend van mij weet is dat hij moest wennen aan het gebrek aan diepte maar dat werd vanzelf overgenomen door het andere oog. Ik hoop voor F dat alles meevalt. En dat ze hooguit kleine hinder er aan overhoud en er is zeker niks mis met achterlopen op de ontwikkeling dat had/heeft mijn dochter ook met de motoriek maar taalkundig is ze iedereen de baas in de klas. Kinderen komen er vanzelf als ze er aan toe zijn. Heel veel succes de komende tijd en ook met alle fysio, revalidatie ed. En nog even wachten voordat jullie lekker naar huis mogen en weer een compleet gezin thuis kunnen zijn.
Carpe Diem
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 30 Jun 2019 21:42

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

We weten nog helemaal niet hoe we hierna verder gaan, ik weet alleen dat we over 6 weken weer in het Sophia verwacht worden. Bartimeus en Visio zitten hier inderdaad ook in de buurt dus daar willen we graag sowieso naar toe als de rust een beetje is weergekeerd. Revalidatie lijkt niet echt nodig, wel wat fysiotherapie, maar dat is vooral gericht op hoe we zelf met hem kunnen oefenen om links goed te blijven gebruiken.

Overigens heeft Fosse hemianopsie, dat is wat anders dan blind aan 1 oog. Met 1 oog zie je namelijk nog behoorlijk veel, een stuk meer dan de helft. Alleen diepte is echt beduidend lastiger. Fosse ziet waarschijnlijk wel diepte want zijn beeld wordt samengesteld uit twee ogen, alleen alles wat voor het linkerbeeld is is uitgeschakeld in zijn hersenen zelf.
Een kennis die bij Bartimeus werkt legde het uit als: je moet 1 oog (links in dit geval) afdekken en de andere half en dan zie je wat F. kan zien. Dat is dus letterlijk maar 50% van wat wij zien. Zijn blikveld is veel kleiner en niet gecentreerd.

En ik vind het lief bedoeld hoor, maar achterlopen in de ontwikkeling en dat ze er vanzelf komen als ze er aan toe zijn is natuurlijk bij een hersenbeschadiging niet echt aan de orde. Als dingen stuk zijn zijn ze stuk. Ja ze kunnen wel dingen leren compenseren, sommige banen in de hersenen worden anders aangelegd, maar sommige dingen zijn gewoon stuk. Zo is het maar de vraag of Fosse visuele informatie goed kan verwerken, bijvoorbeeld het inschatten van snelheden kan problematisch zijn. Dat betekend dat het misschien wel lastig wordt om deel te nemen aan het verkeer.

@Lejow, sommige dingen zullen (deels) herstellen, andere dingen niet. Zijn zicht waarschijnlijk niet want er is geen ander deel van de hersenen wat dat over kan nemen geloof ik. . Veel dingen weten we nog niet eens of het werkt of niet dus we zullen gedurende zijn ontwikkeling langzamerhand wel of niet nieuwe dingen tegen komen.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Flo

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1041

Geregistreerd: 01 Jan 2019 15:28

Bericht 30 Jun 2019 21:54

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Ik denk dat het inderdaad wel goed is om met lief bedoelde woorden te realiseren dat er een verschil is in achterlopen in de ontwikkeling omdat je gewoon even wat langzamer bent, of achterlopen omdat je hersenen een enorm trauma hebben moeten verwerken en er gewoon een hoop stuk is.
Bedankt voor de uitleg over het halfzijdig blind zijn trouwens. Ik had al gezien dat je er in een reactie op iemand op FB iets over had laten vallen en wilde toen doorvragen maar vond dat niet echt het moment.
Verder wil ik jullie veel sterkte wensen. Met het verloop, met dit een plekje geven en met jullie weg die jullie hierin zullen moeten vinden.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Jul 2019 04:27

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Lieve Pompoen, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik lees al dagen mee vanaf een afstandje, elke keer als er een bericht is geplaatst kijk ik of jij het bent met een update. Ik moest zo aan je denken toen ik eindelijk, ruim 8 jaar nadat je me er over vertelde, in de Powells book store liep, maar ik moest alleen maar aan kleine F denken. Wat ontzettend naar dat jullie hiermee te maken krijgen. En wat verdrietig dat er waarschijnlijk blijvende schade is. Wat een kleine held dat hij dan toch zelf gaat zitten en gaat leren kruipen nu. Hoe sterk ben je dan als baby, niet wetende wat de rest van je leven er komen gaat maar die ontwikkeldrang zit er. Lief ventje. Ik hoop voor jullie dat er in elk geval veel duidelijkheid komt hoe jullie 'm het beste kunnen begeleiden bij dit lange traject. Sterkte! Ik denk aan jullie!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4027

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:37

Bericht 01 Jul 2019 20:10

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Heftig Pompoen, veel sterkte

Onze oudste heeft ook een herseninfarct gehad met restschade (meerdere kleintjes maar bij de geboorte) en het blijft lastig omdat je nooit weet wat er nou beschadigd is tot het niet lukt of ze achterlopen. Ik verwacht wel dat F in een revalidatietraject komt, daar zitten wij ook in met haar, maar dat komt allemaal nog wel. Veel sterkte en als je vragen hebt; ik weet niet of ik ze kan beantwoorden maar ik wil het met alle liefde proberen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 03 Jul 2019 11:03

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Waar zit bij jouw dochter de schade? Ze heeft CP toch?

Vandaag was de fysio er weer, een andere, ze was erg enthousiast, hij heeft geen krachtsverschil links en rechts, hij is snel, hij is wel wild in zijn bewegingen en ik heb het idee dat dit erger is dan voor het infarct, maar het kan ook gewoon bij de ontwikkeling horen. Ik vind dat wel heel lastig, dat het zo moeilijk te zeggen is wat het infarct veroorzaakt en wat normaal is. Hij heeft er ook geen last van op dit moment, dus het is ook niet erg. Dat hij sneller omvalt als hij naar links beweegt komt waarschijnlijk doordat hij dan niks ziet en de focus kwijt is.

Fysio vond het ook mooi om te zien hoe goed ik op F. ben ingespeeld. Ik heb blijkbaar feilloos in de gaten wat hij nodig heeft en geef hem dat ook. Dat ik hem veel draag en af en toe afscherm voor prikkels is heel goed voor hem, dat heeft hij echt nodig.

Ondertussen schieten we onderhand wortel hier in het ziekenhuis, maar goed, we moeten nog tot en met zondag of maandag blijven (maar ze hebben niet goed in het systeem staan wanneer ze gestart zijn met de medicatie dus dat moeten ze even gaan uitzoeken). F. Is gelukkig vooral heel vrolijk, hij is wel wat vaker wakker ‘s nachts, helaas voor mij, maar slaapt niet heel slecht en doet ook overdag steeds meer de slaapjes zoals hij ze thuis ook deed. Hij probeert uit alle macht te gaan kruipen en begint zich al aardig voort te bewegen door de kamer. Net moest ik hem bij de wagen wegplukken waar hij de wielen van wilde gaan aflikken. Drama natuurlijk :palm: . Hij is ook veel beter vast voedsel gaan eten, door de prednison had hij vijf dagen lang mega honger, ik denk dat hij toen ontdekt heeft hoe lekker het is want hij eet weliswaar weer stukken minder dan toen, maar nog steeds meer dan hij thuis at (een broodkorst en een halve sperzieboon zeg maar). Dus hij krijgt borstvoeding en boterhammen, groente, fruit, yoghurt en hij smult er van. De ene keer eet hij een halve boterham, de andere keer een hele. Hij pakt de stukjes zelf en propt ze snel in zijn mond. En als hij klaar is mietert hij alles op de grond. Heerlijk hoe hij gewoon zichzelf is hier, ondanks alles.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12090

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Jul 2019 20:14

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Die woorden zullen je vast goed gedaan hebben, Pompoen! Wat fijn dat hij jou als moeder mag hebben!

Ik zou nog wel 100 dingen willen typen, maar weet gewoon totaal niet wat. In ieder geval nogmaals sterkte met alles wat nog komen gaat!! :hug:
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2097

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 03 Jul 2019 20:33

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wat enorm fijn om te lezen dat hij het toch ZO goed doet, wat een kanjer is die F!
11-2017 ♥
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 03 Jul 2019 21:01

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

@Lejow, Lief! Thanks!

@Pippa, ja, het is zo’n enorme geruststelling, ondanks alle zorgen die we hebben over de toekomst.

Het niet weten wat ons te wachten staat vind ik wel echt heel moeilijk. En de visuele problemen zijn ook best heftig. Ons lieve knappe jochie is hoogstwaarschijnlijk slechtziend en de kans is groot dat hij naast de hemianopsie nog andere visuele problemen heeft. Dat vind ik heel erg verdrietig. En heel moeilijk dat we gewoon niet weten wat de toekomst brengt. Aan de andere kant wil ik juist ook graag in het hier en nu leven, genieten van wat er allemaal goed gaat, genieten van dat onze F. er nog is. Het had ook heel anders kunnen zijn.

Vanavond hebben we de neuroloog nog even gesproken, onze hoofdbehandelaar zal waarschijnlijk de kinderneuroloog in het Sophia worden en vanuit het ziekenhuis hier gaan ze dan aan de ‘achterkant’ dingen regelen. Ze wilde graag gaan kijken waar we het beste naartoe kunnen voor specialistisch onderzoek/behandeling/revalidatie. Kinderrevalidatie, Bartimeus/Visio of beiden of iets anders. Ze ging de kinderarts opdracht geven om dat goed uit te zoeken. Ook zou de oogarts meekijken, maar dat wordt vermoedelijk poliklinisch en niet meer tijdens de opname.

Wat ik ook moeilijk vind is dat ik me een slag in de rondte kan googelen maar dat ik er niet heel veel wijzer van wordt. Bij iedereen uit hersenletsel zich weer anders en bij kleine kinderen is dat helemaal anders. Ik kan helemaal weinig vinden over baby’s die geen pasgeborenen meer zijn met hersenbeschadiging, dat schijnt namelijk ook weer anders te zijn.
Misschien gelukkig maar dat er zo weinig over te vinden is, het komt gewoon gelukkig weinig voor.

Voorlopig zijn we nog wel zoet met F., wat dat betekend voor mijn eigen revalidatietraject weet ik even niet. Ik wil graag verder met dat traject, juist omdat ik daarna hopelijk meer energie overhoud. Maar ja, best kans dat we nog flink wat afspraken krijgen met F.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Huppekee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 781

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:26

Bericht 03 Jul 2019 21:03

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Mocht je uiteindelijk vragen hebben over zijn zicht kan ik altijd kijken of ik iets voor je kan uitzoeken/uitleggen.

Nogmaals veel sterkte met alle onzekerheid, wel fijn dat hij het ondanks alles goed lijkt te doen.
Be yourself, no matter what they say...

Just strong ambassador: Instagram: strongwithsteef

Afbeelding
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2097

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 03 Jul 2019 21:44

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wel super om te lezen dat de behandelaren wel echt meedenken met F. en het traject dat er met hem gevolgd kan worden. Het is ook moeilijk en enorm onzeker allemaal. Probeer echt van het nu met F te genieten en te kijken per dag hoe het allemaal gaat, heel pittig, maar hielp mij wel het beste, kijk echt naar hem, niet teveel zoeken, want het is ook zo enorm anders per kind.. je bent een top moeder!
11-2017 ♥
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4027

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:37

Bericht 03 Jul 2019 22:52

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wat is F een doorzetter en stoer dat hij toch nog lekker zichzelf is. Onze dochter heeft idd cp, dat is een beetje de verzamelnaam voor hersenschade bij geboorte en tot 1e levensjaar, waarschijnlijk krijgt F die diagnose ook als ik het goed lees. Bij s zit de schade in haar rechter hersenhelft en uit het zich in een hemiparese.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2562

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 03 Jul 2019 23:29

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wat naar, die onzekerheid over de gevolgen. Wel heel fijn dat hij zich verder naar omstandigheden fijn voelt. Hoop dat jij en je man af en toe ontlast worden zodat jullie overeind kunnen blijven. Hoe gaat het met zijn grote broer en zus?
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3296

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 04 Jul 2019 01:34

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Wat een vechter die kleine van jullie!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 04 Jul 2019 12:32

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Highway schreef:Wat is F een doorzetter en stoer dat hij toch nog lekker zichzelf is. Onze dochter heeft idd cp, dat is een beetje de verzamelnaam voor hersenschade bij geboorte en tot 1e levensjaar, waarschijnlijk krijgt F die diagnose ook als ik het goed lees. Bij s zit de schade in haar rechter hersenhelft en uit het zich in een hemiparese.


Ja dat is mij niet helemaal duidelijk , er cp gaat over hersenbeschadigingen die stoornissen in de beweging veroorzaken maar het zien kan daarbij ook aangedaan zijn. Ik ga er binnenkort wel eens achteraan. Sowieso hebben wij nog geen echte diagnoses gehoord, de artsen hier weten heel weinig over wat hij heeft. Cerebrale visuele stoornissen valt hij volgens mij ook onder, maar ook dat weet ik niet helemaal zeker. Het maakt niet zo veel uit, maar voor het opzoeken van informatie en misschien eventueel lotgenotencontact is het hebben van zulke diagnoses toch best handig.

@LG, de andere twee houden zich goed maar missen ons wel enorm. Lo. is wel ineens heel erg gegroeid in haar rol als grote zus, kleed zich ineens veel vaker uit zichzelf aan, geeft de poes eten zonder dat het haar gevraagd is (en ze wilde dat nooit meer doen) en dat soort dingen en ze is supertrots als ze daarbij complimenten krijgt. Ik heb het idee dat dat wel goed voor haar is, ondanks dat de hele situatie natuurlijk niet perse wenselijk is. Lu. vind het allemaal wat moeilijker te begrijpen en zei gisteren toen ik met hem facetimede dat hij verdrietig was dat ik er niet was en dat hij graag wilde dat we weer allemaal samen zijn. Schatje, hij zegt nooit zo veel maar als je dan een beetje doorvraagt blijkt hij best verdrietig te zijn. Lo. had de eerste week trouwens steeds buikpijn maar daar hoor ik haar nu niet meer over. Ik had met haar daar een gesprek over en toen vertelde ze dat ze zo bang was dat hij dood ging omdat hij iets in zijn hoofd heeft net als haar mama (die is overleden aan een hersentumor). Toen heb ik haar verteld dat we best bang geweest zijn maar dat we vooral bang waren dat Fosse dingen niet meer zou kunnen doordat er dingen stuk waren in zijn hoofd. En dat hij ook slechter ziet nu daardoor, maar dat hij daar niet dood aan zal gaan en dat wij daar niet bang voor zijn, maar dat we wel verdrietig zijn dat Fosse zo ziek is geworden. Sindsdien lijkt het een stukje beter met haar te gaan.

Vanmorgen moest hij een nieuw infuus, 5 keer prikken voor het raak was. Ik ben er nog van ondersteboven. F. niet, die lijkt het alweer vergeten te zijn.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 08 Jul 2019 10:28

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

We zijn thuis, gisterenochtend thuis gekomen!! Hoe fijn is dat. F. was gisteren wel nog behoorlijk onrustig, heel vrolijk maar wilde niet echt slapen. Veel te leuk om weer thuis te zijn.
Ik heb vandaag heerlijk uit geslapen, F. is met mijn man mee naar zijn werk. Mijn heeft deze week nog veel vrij zodat ik nog bij kan komen en F. kan acclimatiseren. Heel fijn is dat want ik ben doodmoe. Hij moet alleen wel af en toe wat dingen overleggen of naar een afspraak, nu kon F. dus gewoon mee, dat deden we wel vaker, iedereen loopt met ‘m weg daar en hij vindt het prima.
Wel stom, ik mis hem nu heel erg. Ik heb natuurlijk 2,5 week bijna 24/7 met hem doorgebracht haha dus ik zie dit maar als wennen voor mij :smile: .

We hebben een doorverwijzing gekregen voor Bartimeus en we kennen iemand die daar werkt en die zei dat ze bij baby’s altijd heel snel een afspraak plannen omdat baby’s nog zo snel ontwikkelen en snelheid dan dus belangrijk is. Wel fijn vind ik. Helaas was de verwijzing nog niet binnen bij Bartimeus dus we hebben nog geen afspraak kunnen maken.

We hebben ook een machtiging voor fysiotherapie aan huis, maar dat hoefde niet perse, dat mochten we zelf bepalen. We wachten heel even daarmee want via Bartimeus willen ze waarschijnlijk ook fysiotherapie in gaan zetten.

Nu zijn spalk en infuus van zijn arm zijn is hij nog beweeglijker, hij kroop gisteren bijna thuis, hij mist alleen wat stabiliteit, valt sneller naar links, dus dan zet hij zijn voetje nog op de grond en dan beweegt hij met twee benen tegelijk. Maar hij komt al een beetje vooruit. Hij wil het liefste staan trouwens, dan staat hij helemaal te glimmen, probeerde ook aan de hand al om wat stapjes te zetten. Alleen vind hij het zo leuk dat hij als een malle gaat staan wiebelen en dan komt er niets meer van terecht natuurlijk. Niet erg, het is gewoon heerlijk om te zien dat hij alles zo goed kan gebruiken, dat er geen uitval lijkt te zijn en geen krachtsverlies aan een kant en dat hij zich gewoon in zijn eigen maffe sneltempo doorontwikkeld vooralsnog.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3296

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 11 Jul 2019 04:37

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Ik schaam me beetje dat ik nog niet gereageerd heb hierop, ik heb het zeker meteen gelezen Pompoen! Hoe gaat het nu? Ik vind zo fijn te lezen dat de ontwikkeling gewoon doorgaat!!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 11 Jul 2019 10:40

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Het gaat goed, hij is vrolijk, druk bezig met een soort van kruipen en soms heb ik ineens het idee dat hij wat meer ziet dan eerst, maar dat weet ik niet zeker. Het kan natuurlijk ook dat hij gewoon beter is gaan compenseren. Hij knalt nog steeds tegen dingen links van hem aan omdat hij dan niet doorheeft dat ze er zijn. 24 juli gaan we naar de oogarts van Bartimeus voor een intake, dan zullen ze het waarschijnlijk wel zo goed mogelijk gaan onderzoeken. Geen idee hoe ze dat doen bij een baby maar daar weten ze daar meer van dan wij. Ik ben benieuwd.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Sugar

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 191

Geregistreerd: 03 Sep 2013 13:08

Bericht 11 Jul 2019 12:37

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Ze hebben verschillende testjes. Bijvoorbeeld met platen en dan een stip erop, de focus wordt automatisch op de stip gelegd door kinderen. De onderzoeker zit dan aan de andere kant van de plaat en heeft een kijkgaatje, dan ziet hij de reactie ban het kind.
Waarschijnlijk zul je ook met hem op schoot in een ruimte moeten gaan zitten, die wordt met een gordijn dicht gemaakt. Ze gaan dan links boven onder rechts etc balletjes laten zien op een stokje. Dan kijken ze ook weer naar de reactie van je kind.
Of misschien wel met het afdekken van de ogen, links en rechts om de beurt.

Wij zitten bij koninklijke visio, dat is de collega instelling.

Succes
Mijn mooiste kadootjes
Oktober 2010 & April 2014
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 11 Jul 2019 22:15

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Ja we konden kiezen uit Visio of Bartimeus inderdaad, die zitten hier allebei. Bedankt voor je info, ik wist echt niet dat ze al zo veel kunnen testen bij zulke kleintjes! We hebben ook best een lange afspraak 2 uur en een kwartier. Ben benieuwd of hij dat volhoud, hopelijk slaapt hij op de heenweg vast in de auto. Maar goed we gaan het wel zien.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2562

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 11 Jul 2019 23:04

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Oh wat fijn dat jullie weer thuis zijn. Hopelijk zijn jullie gauw weer een beetje bijgekomen, qua energieniveau iig, emotioneel zal het vast wat ingewikkelder zijn. Klinkt wel alsof jullie gelukkig goed verder worden begeleid. Dikke knuffel voor jullie!
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3296

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 11 Jul 2019 23:20

Re: Mijn kleine F. in het ziekenhuis

Zo fijn te lezen Pompoen, wat zijn ze dan toch ook krachtig hè, die kiddos. Hou je ons op de hoogte?
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers