Ingrediënten;
1 rijpe avocado
1 klein uitje of sjalotje
1 of 2 eetlepel(s) mayonaise, yogonaise, creme fraiche of iets wat erop lijkt, maar 50/50 kan ook
1 of 2 hard gekookte eieren
peper
zout
kerriepoeder (optioneel)
citroensap (optioneel)
Prak de avocado fijn met een vork of dmv een keukenmachine/hakmachientje oid. Snipper het uitje fijn en snij ook het ei in kleine stukjes ( ik gebruik een eiersnijder ervoor).
Voeg alles samen, voeg naar smaak zout en peper erbij. Citroensap is meer tegen het verkleuren, maar kan het ook wat frisser maken als je dat wenst. De kerriepoeder is naar ieders smaak.
Zoals ik het ken is het gemaakt met 2 eieren en 2 eetlepels mayo alleen vind ik van beide 2 soms te veel. Je zou dat eventueel wel kunnen doen met 2 avocado's. Ook ken ik het met een grote uit fijngesnipperd, maar dat vind ik teveel ui.
Ik heb het ook eens gemaakt met roerei, maar vond dat niet zo'n succes. Misschien vind jullie dat wel lekker.
Maak het pas op de dag dat je het gaat eten en het beste is om het dan ook op te maken, maar de volgende dag is het ook nog prima te eten. Dek het dan wel af met aluminiumfolie zodat er geen licht bij kan en doe als je dat wil een klein beetje citroensap er doorheen zodat het minder of niet verkleurd.
Eventueel eerst afdekken met plasticfolie.
Lekker op een toastje, stukje stokbrood of gewoon als broodbeleg.
Eet smakelijk!