Mijn zoons eten eigenlijk nooit gewoon sla ( want blaadjes zijn voor giraffen en ik ben geen giraf, aldus mijn oudste zoon). Maar ze eten wel pasta,- rijst,- of couscoussalade bijvoorbeeld met lekker rauwkost er door heen.
Gisteren aten we couscous salade waarbij ik de couscous had laten wellen in kippenbouillon ( van een blokje) met reepjes gerookte kip, gele en rode paprika, rode ui ( als je dat even een minuut of 10 in koud water legt wordt het minder scherp van smaak) en avocado, op smaak gebracht met citroensap. Ook lekker vega met groentenbouillon en de kipfilet vervangen door feta of falafel bijvoorbeeld.
Zo maak ik ook weleens rijstsalade, dan kook ik zilvervliesrijst, spoel dat koud af en gooi er heel veel kerriepoeder bij, en vervolgens drie kleuren paprika, rode ui en uitgebakken kipfilet ( maar dat kan je eventueel ook weg laten). Op ons bord doe ik er dan voor mijn man en mij cashewnoten overheen.
En mijn favoriete pasta salade is fusilli met een dressing van 1 teentje knoflook/ olie/ citroensap en rode pesto met daardoor lente-ui, krokant gebakken kipblokjes, pijnboompitjes, cherrytomaatjes en geraspte oude kaas. En dan doe ik een deel van de kaas er al door en de rest zet ik op tafel want dat vinden de jongens leuk om zelf over de salade te gooien en vaak zet ik er voor mijn man en mij ook nog rucola bij.
Een succes recept voor haast zijn hier meergranen wraps met reepjes kipkrokant schnitzel en verder ijsbergsla of rucola, paprika, komkommer, tomaat, rode ui en dan maak ik daar iets van een honing mosterd dressing bij meestal. De jongste geef ik de ingrediënten dan los, hij scheurt de wrap dan in stukjes en dipt alle ingrediënten in de saus.
Ook een snel en fris gerechtje met wraps vind ik deze altijd:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... ekse-wrapsEen broodje falafel kan ook wel een keer als snelle maaltijd, ik maak dan een yoghurt sausje, volkoren pita's en dan iets van paprika, komkommer, tomaat erbij of juist een keer koolsalade er bij of iets met geraspte wortel bijvoorbeeld.
En misschien een keer iets van een plaattaart, gewoon gemaakt van bladerdeeg of hartige taart deeg, ingesmeerd met pesto en belegd met allerlei zomergroenten of bijvoorbeeld geitenkaas en bietjes of groene asperges bijvoorbeeld. Snel klaar allemaal!