03 Mei 2019 06:57 door minoessepoes
Hier is het eten wat de pot schaft maar dat geldt ook voor ons, dus we eten ook een paar dagen in de week een diner wat meer naar de smaak van de jongens is en dat eten wij dan ook (ik snap dat het dieet een uitzondering daar op is).
Dan eten we bijvoorbeeld avg, maar dan maak ik er vaak wel een salade en warme groenten bij en maak ik er zelf bijvoorbeeld wat appelmoes voor de jongens bij, zo is er een beetje voor ieder wat wils. Dingen zoals een goede bolognese gaan er hier bij iedereen goed in en de jongens vinden het dan heel leuk om zelf de kaas er over heen te strooien bijvoorbeeld. Zoiets kan je natuurlijk makkelijk voor O maken met gewone pasta, voor jullie met courgette en een salade er naast.
Morgen eten we soep, maar dan maak ik dus zelf verse tomatensoep met lekker veel groenten en daar serveer ik voor ons dan bruscetta’s bij waarvan ik nu al weet dat de jongens die niet eten, maar knoflookbroodjes vinden ze wel lekker en ik zet dan ook olijven en charcuterie op tafel en een worstje gaat er altijd wel in bij ze, zo is het voor ons lekker aangekleed maar voor hun ook. Soep wil de jongste juist wel zelf eten, lekker eigenwijs en wordt een mega zooi, voorheen gaven we dat altijd in een rietjes beker aan hem.
Ik hou eigenlijk niet meer echt rekening met zout nu M bijna twee is, tenminste, ik schep wel de aardappels van de kinderen op voordat ik er zout op doe en doe op hun stukje vlees ook geen zout maar dingen zoals feta of kipsate gemaakt met ketjap geef ik zelf inmiddels wel gewoon. Dat maakt het ook een stuk makkelijker met koken nu. Ik hou vooral rekening met pittig eten en rauwe producten zoals vlees.
Op werkdagen zijn wij altijd pas om 18:30uur thuis, ik zorg dan ook dat ik alleen nog even iets in de oven hoef te zetten of rijst of pasta hoef te koken en saus op hoef te warmen. De jongens weten niet beter eigenlijk, de jongste kan tot hij twee is op de opvang eten maar dat weigert hij al ruim een jaar omdat hij niet gevoerd wil worden en samen wil eten.
Op de opvang krijgen de jongens rond een uur of vier nog een cracker of rijstwafel, op dagen dat ik thuis ben geef ik ze wat knabbelgroenten of een kaasje bijvoorbeeld als ik aan het koken ben, meestal de ingrediënten die we toch eten maar dan rauw. En inderdaad, soms hebben ze het tijdens het avond eten in de bol dat ze niet willen eten maar dan hebben ze die groenten toch al maar mooi binnen. Reepjes paprika, doperwtjes, wortel en mais zijn veruit favoriet als snack hier.
Ik vries pita’s en wraps ed in wat over is, soms is een broodje ergens bij ook een optie als koolhydraten en couscous vind ik altijd ideaal om snel koolhydraten toe te voegen. Toen we alleen S nog hadden gaven we hem meestal een stukje van ons vlees, tegenwoordig koop ik vaak twee verpakkingen en delen de jongens een stukje vlees en gaat de rest de vriezer in of ik bak het op en gooi het de volgende dag door mijn lunchsalade bijvoorbeeld.
Ik eet overigens altijd met de kinderen als mijn man aan het werk is, als hij dan onderweg naar huis is dan belt hij en zorg ik dat zijn eten klaar is en dus lekker vers gemaakt als hij thuis komt en ga ik gezellig bij hem aan tafel zitten. We doen wel 1 keer in de maand date-night thuis en dan eten de kinderen eerst, gaan naar bed en dan trekken wij een fles bubbels open en gaan uitgebreid en vooral lekker rustig samen eten.