28 Jun 2019 09:05 door Silly-One
Gisteren heb ik met mijn vriend bij De Rozario gegeten in Helmond. Deze zaak heeft sinds dit jaar een Ster en de kok is in 2018 bij JRE uitgeroepen tot chef van het jaar. We hebben echt heerlijk gegeten. Ik mocht van mijn vriend geen foto's maken, maar het zag er allemaal al super uit. Het hele 7 gangen menu paste ook echt op elkaar en bijna in ieder gerecht kwam wel iets van kokos voor. Maar dat was wel heel suptiel
Bij binnenkomst kregen we een glas bubbels. Vanwege het weer kozen we voor een huisgemaakte met lychees. Wat al een goed begin was
Als amuse hadden we een viertal kleine hapjes, Een verzie op gadogado, cava kroepoek met misodip, pittige makreel en een kokosmoes met gepofte rijst wat was geïnspireerd op nasi.
Als tweede gang hadden we een salade met o.a. dezelfde misodip, kokosschuim en een dressing van zomerse kruiden met daarin rivierkreeftje, hollandse garnalen, stukje krab en daaroverheen nog een jus van strandkrabjes. Die weinig vlees bevatten, maar als ze de roostert wel veel smaak geven. Hieronder zat een gegrild stukje watermeloen en daarop watermeloen ijs. Ipv brood kregen we hierbij een gestoomd broodje ( bapao)
Als derde hadden we kabeljauw papillot, met daarbij als basis weer kokosschuim en de zomerse kruiden dressing.
Als vierde gerecht kregen we zomerse salade met o.a. kingfish. De rest kan ik mij niet meer voor de geest halen.
Als vijfde gerecht hadden we runderbavette met zoete aardappel
Het beste van de avond was toch wel de Redang die we kregen. Super mals, vlees viel echt uit elkaar als je de vork erin prikte. Daarbij zat een heerlijk bolletje mango ijs met een klein subtiel pepertje. Echt ik geniet er nog van na.
Hierna kregen we een kaasplankje met 5 kleine stukjes kaas waarvan 4 uit Nederland en 1tje uit Zwitserland. Hierbij kregen we een appelstroop, vijgencompot, gezouten notenmix en gekarameliseerd krentenbrood.
Als nagerecht hadden we een soort pina colada op het bord. Ook hiervan klopte de smaken allemaal.
We sloten af met koffie/thee en daarbij kregen we 4 huisgemaakte zoete hapjes. Een pure chocoladebonbon met wasabi, een stukje boterkoek waarin ik o.a. spekkoekkruiden proefde, een mojito bonbon en een stukje pure chocolade met Helmonds honing.
We hadden hierbij een wijn arrangement wat het helemaal compleet maakte met vooral Italiaanse wijnen, maar ook een Portugese wijn en een Duitse Reiseling.
Ik heb echt heerlijk gegeten en het klopte allemaal. Zoals de borden en de houten maandjes waarin ze eten serveerde. Allemaal speciaal gemaakt met het logo van het restaurant erin verwerkt. Subtiel, maar wel aanwezig. De service was goed en het persoonlijke wat ze willen uitstralen is ook echt aanwezig, wat bij vertrek stond de Chef bij de deur om ons een hand te geven. Aangezien we ook nog als laatste daar zaten kwam hij ook nog even aan tafel staan. Het is echt een leuke spontane jong kok die echt passie heeft voor het vak. Super leuk om te zien en te ervaren.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus