13 Mrt 2019 14:37 door minoessepoes
Je kan met 1 pit toch gewoon elke stamppot maken die je wil? Hutspot, boerenkool, andijvie, zoete aardappelstamppot ed kan allemaal in 1 pan, iets van ( vega) rookworst leg je dan gewoon bovenop in de pan.
En risotto en pilaf wil ook prima met maar 1 pan. Ik maak vaak pilaf door ui, knoflook en kipblokjes te bakken ( kan ook met vega kip lijkt me), vervolgens zilvervliesrijst er bij en dan bouillon en een blikjes tomatenblokjes zodat de rijst ruim onder water staat en paprikapoeder en dat koken tot het gaar is en als laatste gehalveerde kerstomaatjes toevoegen, lekker met komkommer in zuur. Risotto maak ik met doperwtjes of champignons bijvoorbeeld maar er veel meer lekkere recepten te vinden.
Couscous, bulgur, pasta salade? Ik maak graag een pasta salade met fusilli, pijnboompitjes, ( kip), lente-ui, gele paprika, komkommer, kerstomaatjes, geraspte oude kaas en een dressing van rode pesto, olijfolie, citroensap. Of een rijstsalade van gekookte ( zilvervliesrijst) met heel veel kerrie poeder, peper en zout, een rode ui en 3 kleuren paprika er door heen en cashewnoten. Couscous salade eet ik heel vaak, meestal maak ik het gewoon aan met alleen wat citroensap, lekker met verse spinazie, rode ui, paprika, komkommer, feta en knoflook olijven, maar er is veel te bedenken. Of een Mexicaans geïnspireerde salade met rode ui, paprika, mais, sla, potje salsa er bij en op het aller laatst verkruimelde tortilla chips er over.
Soep maak ik ook altijd maar met 1 pan, uiensoep, geroosterde paprikasoep, courgette soep met eventueel zalm snippers, tomatensoep, minestrone soep met elleboog macaroni, een schep groene pesto en wat geraspte kaas er in, pompoensoep met komijn en een pepertje. Allemaal lekker met wat vers brood er bij en wat smeersels, maar je kan ook ( vega) tortellini in je bouillon of tomatensoep doen, dan is het een complete maaltijd.
Wraps met kipkrokant schnitzels uit de airfryer, ijsbergsla, rode ui, gele paprika en iets van honing mosterd dressing. Falafel zal zich waarschijnlijk ook prima krokant laten bakken in de airfryer, met volkoren pita’s een yoghurt saus en groenten e bij.
Pasta laat zich ook prima in de saus garen, ik maak regelmatig een pasta met ui, paprika en knoflook die ik even aan fruit, vervolgens gaat er een blikje tomatenpuree en penne bij, bouillon, tomatenblokjes, een pak diepvriesspinazie en kook de pasta zo gaar, dan een bol mozzarella in kleine blokjes er door heen roeren en op tafel nog geraspte kaas.
En ragout? Gelijke delen boter en bloem laten smeten en garen, bouillon toevoegen tot een mooie dikte heeft en dan een flinke bak champignons mee garen, lekker met brood of rijst die je eerst kookt en even over gooit in een schaal met deksel zodat het uit kan dampen terwijl je de ragout maakt, ook weer lekker met komkommer in zuur.
De bouillon maak ik in dit geval dan met bouillonblokjes en de waterkoker.
Onbewust eten wij heel vaak 1 pan gerechten, ik denk dat als ik nog langer denk dat ik er nog wel meer kan bedenken. Als je dat combineerd met elke week een keertje iets van afhaal en een keer bij vrienden/ familie aanschuiven kom je een heel eind denk ik.
Laatst gewijzigd door
minoessepoes op 13 Mrt 2019 14:47, in totaal 1 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017