Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Pitty

Kwebbel

Berichten: 488

Geregistreerd: 28 Jul 2015 21:16

Bericht 05 Dec 2018 15:18

Re: Biechttopic #2

Ik zou ook niet gaan. Ik de bijna 10 jaar dat ik moeder ben heb ik geleerd om mijn eigen gezin op de eerste plaats te zetten. Desnoods gooi je het op gebrek aan geld.
2009 2011
2012 2015
2016
<<

Popcorn

Major Yipyapper

Berichten: 5744

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 05 Dec 2018 19:00

Re: Biechttopic #2

Oh die familiedingen zijn zo ellendig altijd. Ik heb de afgelopen jaren wel geleerd om niet altijd alles meer voor een ander te doen. Dus ik zou niet gaan. En het aangeven zoals Gympie zegt.
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3829

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 06 Dec 2018 09:38

Re: Biechttopic #2

Ow wat vervelend, zeker omdat jullie het dan ook nog zelf betalen, je er een vervelend gevoel bij krijgen en het gewoon niet zien zitten. Ik zou inderdaad ook zeggen dat jullie overslaan en in eerste instantie gewoon geen uitleg geven.

Mijn schoonouders wilde ons een week mee nemen naar een eiland ergens, volledig betaald, met schoonzusje en vriend en zwager, ik krijg al buikpijn als ik er aan denk. Gelukkig dacht mijn man er ook zo over en heeft hij bedankt zonder echt een uitleg te geven behalve dat wij beide niet heel veel vakantiedagen hebben en dat we die liever over de schoolvakanties van onze zoon verspreiden ( om en om een dagje vrij nemen) dan meteen een hele week opnemen en dat we ook in de zomer als gezin weg willen. Mijn schoonouders reageerde eerst redelijk begripvol maar later bleek wel uit dingen dat ze het niet leuk vonden, maar goed dat veranderde de situatie niet en daardoor gaan we niet alsnog een week met ze op vakantie. Dat idee is gewoon van de baan en ook geen discussiepunt meer.

Met vrienden waar wij altijd weekendjes weg mee gingen nemen we sinds we kinderen hebben huisjes naast elkaar i.p.v. een groot huis. Zo kunnen we elkaar gewoon opzoeken als we zin hebben maar zitten we niet 24/7 bij elkaar op de lip. Maar goed wij kunnen prima overweg met elkaar maar vinden het wel fijn dat wij niet wakker worden van hun huilende kinderen en zij in de ochtend niet op hun tenen lopen omdat wij allemaal nog slapen (ik noem maar een voorbeeld hoor). Misschien is zoiets nog een goede tussen oplossing als je er niet goed onderuit kan, dan kunnen jullie gewoon gaan zwemmen als de kinderen van je zus slapen bijvoorbeeld en hoeven jullie je niet opgelaten te voelen als jullie baby huilt.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3597

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 06 Dec 2018 10:05

Re: Biechttopic #2

Ik zou het niet op gebrek aan geld gooien, omdat ik dan bang zou zijn dat hiervoor een oplossing wordt geboden. Dat is ook niet per se waarom jullie niet gaan. Ik zou idd aangeven over te slaan en als er om uitleg wordt gevraagd zou ik eerlijk benoemen dat het de vorige keer niet zo goed is bevallen. Daarin zou ik me verder niet laten verleiden tekst en uitleg te geven, want dat eindigt hoogstwaarschijnlijk in een non-discussie. In dit geval lijkt me eerlijkheid het handigst, zodat jullie niet eventueel jaarlijks iets hoeven te verzinnen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 06 Dec 2018 10:27

Re: Biechttopic #2

Dank je voor jullie reacties.
Ik heb het nu alleen aan mijn moeder laten weten.
Eerst op papier gezet wat ik wilde vertellen en dat gestuurd in een bericht. Dat is wel zwak. Maar ik kom vaak niet goed uit mijn woorden en nu heb ik alles duidelijk kunnen vertellen.

Als ze er nog over wil bellen dan doe ik dat ook. De rest heb ik nog niets gezegd. Ze zijn ook gewoon verder aan het plannen.

Van het aparte huisje hebben we vorig jaar ook al geopperd, maar dat was niet leuk etc. Dus toen wers het weer een groot huis we zijn met een vrij groot gezin dus dan ben je ook wel beperkt in het aantal vakantiehuisjes als je niet de duur uit wilt zijn.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11038

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 06 Dec 2018 10:31

Re: Biechttopic #2

Nou biechtje ik vind dat niet zwak hoor. Slim juist, als je van jezelf weet dat je het op papier sterker kunt verwoorden. Hopelijk komt je moeder er op terug en kunnen jullie begrip voor elkaar hebben. Dan komt de rest vast ook wel.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2465

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 06 Dec 2018 13:02

Re: Biechttopic #2

Wat vervelend Biechtje. Eigenlijk moet zo'n weekend weg natuurlijk juist leuk zijn. Ik zou of niet gaan, als het je alleen maar energie kost en de band met de familie niet versterkt. Of ik zou er een goed gesprek over voeren en afspraken maken. Wat denk ik ook belangrijk is is om je eigen grenzen goed hierin te bewaken. Als jullie een kindje hebben die rust nodig heeft zou ik bijvoorbeeld voor een eigen huisje kiezen zoals iemand hierboven oppert, of duidelijk zeggen dat jullie tussen 13-15 niet aan activiteiten mee kunnen doen en het in de avond om 19u bedtijd is (ik noem maar iets) dus je dan ook niet meer uiteten kan o.i.d. Dan hoeft er niet overgehaald te worden maar is het gewoon zoals het is. Als je dit vooraf bespreekt is het voor jezelf misschien ook makkelijker om je hier aan te houden en is het voor hun duidelijk, ook fijn als je man je hierin ondersteunt.


Misschien is het ook mogelijk om je vooraf een beetje te bemoeien met de planning zodat het ook in jullie straatje past. Dit zijn allemaal opties om op een leuke manier deel te kunnen nemen aan dit weekend. Heb je verder wel een goede band met je ouders en je zus? Want eigenlijk denk ik te lezen dat je gewoon niet mee wil maar dit moeilijk vindt om te zeggen. Dat er nu anders met je zus wordt omgegaan is rot en confronterend, maar misschien is zij hier wel veel standvastiger in dan jij, waardoor ze geen ruimte voelen om haar over te halen. Of snappen ze nu beter dat een kindje gewoon rust nodig heeft. Ik zou dat vergelijken proberen los te laten (hoe moeilijk ook) daar word je alleen maar verdrietig van. Wat je wel kan doen is of een manier zoeken waarop het voor jullie wel werkt of het afzeggen en niet mee gaan. Ik hoop dat je moeder begrip toont en ik zou hier wel snel een keuze in maken anders blijft het maar steeds in je hoofd rond spoken.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 20 Dec 2018 17:44

Re: Biechttopic #2

Pleegzorg-stiefdochter-biechtje

Nadat het erop of eronder was, kind mag blijven of kind moet terug naar moeder, omdat pleeggezin de stekker eruit trekt, zijn ze, de instanties en moeder, vandaag tot een akkoord gekomen. Dochter blijft bij haar pleeggezin en wordt ook ingeschreven op het adres. Moeder mag dochter één keer in de twee weken bezoeken, onder volledige begeleiding, en eens per week bellen. Moeder geeft eindelijk veel uit handen. Ik hoop omdat ze beseft dat het beter is voor haar dochter. Hier keert de rust terug en gaan we in maart 2019 kijken hoe we/ze er dan voorstaan.

Bezoekregeling met mijn man staat al vast. Wij waren al heel lang akkoord. Dus vandaar dat ik dat deeltje niet noem.
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1085

Geregistreerd: 06 Dec 2014 13:58

Bericht 20 Dec 2018 17:53

Re: Biechttopic #2

Fijn dat er voorlopig rust is na alle strijd met moeder en instanties. Veel succes de komende tijd!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10009

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 20 Dec 2018 20:40

Re: Biechttopic #2

Wat fijn zeg, hooelijk nu rust en structuur voor jullie (stief)dochter.

Hoe is het met de andere zaak afgelopen??
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 20 Dec 2018 20:55

Re: Biechttopic #2

Ik had het hier nog niet gepost of er kwam een mail binnen waarin werd gesteld dat 'iedereen' haar had voorgelogen en ze dus niet akkoord gaat. Pleegmoeder geeft niet op en morgen gaan ze weer verder. Wij hebben aangekondigd dat als pleegzorg stopt, omdat ze niet tot akkoord komen, wij haar ophalen. Ze kan gewoon niet terug naar moeder, dat overleefd ze niet. Het is echt, ik niet, jullie ook niet. Heel gevaarlijk.

De uitspraak laat nog zes weken op zich wachten. Als je daar op doelt tenminste.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10009

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 20 Dec 2018 21:29

Re: Biechttopic #2

Oh jee! Moeder vecht natuurlijk als een leeuwin maar in deze situatie hoop ik toch echt dat het haar niet zal gaan lukken.

Ja, op die uitspraak doelde ik. Wat teleurstellend voor jullie. Waarom is het met zes weken uitgesteld?
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Dec 2018 06:14

Re: Biechttopic #2

Ik snap volkomen dat ze vecht, maar als ik wist dat mijn dochter als de dood voor mij was, hoelang zou ik dan nog voor eigen gewin kiezen? Het meisje is nu eindelijk opgeleefd inclusief twinkeling in haar oogjes, dat moet je als moeder toch ook aan het denken zetten? Hopelijk komt ze tot het besef dat zij op dit moment niet het beste is voor haar dochter.

En geen idee. Drukte? Op het moment dat ze 'uitstel' zeiden, heb ik niets meer gehoord. Ik had het druk met janken. :palm:
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1363

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 21 Dec 2018 06:54

Re: Biechttopic #2

Biechtje, ik kan wel antwoord geven op de vraag van Lady. Niet in jouw specifieke zaak natuurlijk. Rechtbanken hebben last van een enorme werkdruk en kunnen daarom niet alles op tijd doen. Het moet natuurlijk wel goed en zorgvuldig, dus daarom laten uitspraken regelmatig op zich wachten. De volgende zittingen moeten immer ook goed voorbereid. Vervelend, maar uitstel is zeker geen uitzondering. Het is zelfs mogelijk dat er meerdere malen uitstel komt.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10009

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 21 Dec 2018 06:58

Re: Biechttopic #2

Snap ik, wat een teleurstelling: na zo lang wachten nóg langer wachten. Hooelijk blijkt het het wachten waard!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Dec 2018 15:01

Re: Biechttopic #2

Dank je, Luisa. Ach, wat in het vat zit verzuurd niet. We wachten het af. :)

Vanochtend zijn ze alsnog tot een akkoord gekomen. Er is niets veranderd, maar de uitleg was beter? Vanmiddag ging er weer een mail rond en het lijkt erop dat ze zich 'gewonnen' geeft. Ze wil nu vele malen minder contact en al het contact, ook telefonisch, met begeleiding van een hulpverlener die er voor haar is.

Omdat ze blijft gaan we morgen naar dochter toe. Ik heb allerlei kleine cadeautjes gekocht, waaronder een goedkoop armbandje. Als ze er zuinig mee is, dan kan ik haar voor haar verjaardag een bedelarmbandje o.i.d. kopen. Dan weet ik in ieder geval op dat moment dat ze het niet als wapen gaat gebruiken. :laughcry:

Ik vind het een grote geruststelling dat moeder een hele grote stap terugdoet en haar dochter laat zijn wie ze is. Er zal zoveel stress van het meisje afvallen. Al vraag ik me wel af wat haar vervolgplan is. Ex is niet het type die zich zo gemakkelijk gewonnen geeft. Ze had heel veel en nu ziet ze haar dochter maar één keer in de twee weken en spreekt haar maar één keer in de twee weken telefonisch (en dat dan in de weken dat ze haar niet ziet). Terwijl ze in haar eerdere voorstel altijd wilde bellen, haar altijd wilde zien en altijd mee wilde naar afspraken, ook al waren het onbelangrijke afspraken. Het is echt omgedraaid als een blad aan de boom. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit en misschien ziet ze wel gewoon in dat dit het beste is. Laten we het hopen. :)
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1363

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 21 Dec 2018 15:44

Re: Biechttopic #2

Fijn dat er een akkoord ligt! Hopelijk komt er nu wat rust.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 14 Feb 2019 21:22

Re: Biechttopic #2

Sorry, toch maar niet.
Laatst gewijzigd door Biechtje op 14 Feb 2019 23:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2439

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 14 Feb 2019 21:47

Re: Biechttopic #2

Nou dat weet ik niet, of dat er nu uit kan ‘komen’.
Weet je wat me opvalt, mensen denken vaak dat ze 24/7 en 365 dagen per jaar gewoon emotioneel stabiel moeten zijn. Geen grote ups en liever écht geen grote downs. Maar zo is het leven nou gewoon eenmaal niet. Huilen, verdriet en ‘instorten’ hoort er soms echt bij. Net zoals hele leuke periodes van leuke vakanties, geluksmomentjes en mooie herinneringen. Hele heftige dingen maken diepe kerven in je jeugdherinneringen, je volwassen bestaan maar je moet zoeken naar een soort berusting in die diepe downs. Het werkt heel bevrijdend voor mij om te denken: ik voel me nu zwaar klote maar daar deal ik rustig mee. En wat mij heel veel steun geeft en gaf: ja onheilspellende dingen komen ook wel voor maar daar ga ik me niet bij voorbaad al druk om maken.
<<

Romee

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 300

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:21

Bericht 14 Feb 2019 21:54

Re: Biechttopic #2

Wat ontzettend vervelend biechtje dat je je zo rot voelt! Je hebt nogal wat meegemaakt.. Het kan natuurlijk dat je op een later moment nog last krijgt van je verleden, maar ik vind de uitspraken van je huisarts eerlijk gezegd wel wat kort door de bocht. Het klinkt alsof hij behoorlijk wat dingen voor je in heeft gevuld. Ik werk zelf in de psychiatrie en wij doen dit soort uitspraken pas na uitgebreid diagnostiek onderzoek, zeker niet op basis van een kort gesprekje. Dingen als je onbewust schuldig voelen vind ik nogal psychologie van de koude grond.
Sterkte de komende tijd! Even rust nemen en een gesprek met de poh kan denk ik zeker geen kwaad, maar ik zou wel ook blijven vertrouwen op wat je zelf denkt en voelt.
Afbeelding
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3381

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 14 Feb 2019 22:10

Re: Biechttopic #2

Chiq; natuurlijk voelt niemand zich 24/7 en 365 dagen per week op en top. Maar hoe jij het nu zegt voelt het een beetje alsof ik me nu aanstel, wat echt niet het geval is. Je bedoelt het misschien niet zo, maar zo komt het een beetje op me over.

Romee, bedankt voor je antwoord. Wat ik nu voel weet ik even niet. Alles lijkt teveel. Een afwas van 4 borden lijkt alsof heel het aanrecht vol staat. Een was in de droger voelt alsof heel de bijkeuken vol ligt met was. Van de week mislukte mijn tomatensoep en ik raakte helemaal over de zeik. Ik weet even niet wat er allemaal met me gebeurt.
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2439

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 15 Feb 2019 07:49

Re: Biechttopic #2

Nee sorry, je overdrijft wel een beetje. Als ik wil zeggen dat je je aanstelt dan zeg ik dat wel, dat weet je inmiddels wel van mij toch? Alles wat ik met mijn reactie bedoel, neem even de tijd, je hoeft toch niet te weten waar het NU vandaan komt? Je kunt toch even rust nemen en er gaandeweg achterkomen dat het diepliggend is of niet? Wat de reden ook is dat zal je momenteel niet moeten uitmaken, daar deal je straks wel mee.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11038

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 15 Feb 2019 08:09

Re: Biechttopic #2

He Chiq? Ik vind jouw reactie heel onaardig en weinig begripvol.

Ik heb gisteravond de post van biechtje gelezen. Ze benoemde in die post dat ze tot drie keer toe is ingestort op een dag. Het zou heel goed kunnen dat biechtje overspannen is of een soort mental breakdown heeft. Daar gaat ze hopelijk binnenkort achterkomen. Maar dat zijn vreselijke dingen waar buitenstaanders denk ik absoluut niet bagatelliserend over moeten doen, want dat kwetst.
Zeggen dat iemand overdrijft terwijl diegene in de kreukels ligt vind ik echt not done.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2439

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 15 Feb 2019 08:20

Re: Biechttopic #2

Urban Naked schreef:He Chiq? Ik vind jouw reactie heel onaardig en weinig begripvol.

Ik heb gisteravond de post van biechtje gelezen. Ze benoemde in die post dat ze tot drie keer toe is ingestort op een dag. Het zou heel goed kunnen dat biechtje overspannen is of een soort mental breakdown heeft. Daar gaat ze hopelijk binnenkort achterkomen. Maar dat zijn vreselijke dingen waar buitenstaanders denk ik absoluut niet bagatelliserend over moeten doen, want dat kwetst.
Zeggen dat iemand overdrijft terwijl diegene in de kreukels ligt vind ik echt not done.


Overdrijft met haar reactie erna hé? Niet ervoor.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9632

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 15 Feb 2019 17:47

Re: Biechttopic #2

Huh ik had dacht ik vanochtend nog op je gereageerd biechtje Mar zie dat m’n post er niet meer staat.

Wat ik ongeveer had gepost is dat ik je originele post niet had gelezen maar dat ik begrijp dat je enorm in de knoop zit en dat je even heel verdrietig bent. Wat moeilijk voor je. Ik wilde je vanochtend, en nu dus ook, wel een knuffel geven! Rustig aan en neem vooral de tijd. Hopelijk heb je iemand om even op te leunen?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers