Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Geen Sinterklaas vieren

<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24686

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 03 Dec 2018 08:33

Re: Geen Sinterklaas vieren

En nu de nieuwe status roetveegpiet is zie je hier ineens etalages vol met Sinterklazen en pietenmutsen, ipv pieten.
29032018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24686

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 03 Dec 2018 08:36

Re: Geen Sinterklaas vieren

Elliot schreef:Nou ik snap wel dat alleen de landelijke intocht nog niet voldoende is hoor. Hier in het dorp is het ook zwarter dan zwart en ik denk dat dat geldt voor 80% van de lokale intochten, als het al niet meer is. De meeste kinderen groeien dus gewoon nog op met zwarte piet.

Ja, logisch. Dat heeft tijd nodig. Maar als zwarte piet met de landelijke intocht verbannen is, dan wordt dat vanzelf ook de norm voor de lokale intochten. Imo is het dan nu wel klaar. Als de anti ZP groepen gaan demonstreren bij kleine intochten kan het nog wel eens verkeerd aflopen.

Gezellig kinderfeest. :12:
29032018
<<

Anoniem250

Bericht 03 Dec 2018 09:16

Re: Geen Sinterklaas vieren

Ik denk ook dat het voor dorpen moeilijker is aan te passen, omdat de pieten mensen zijn die heel actief zijn in het verenigingsleven. Het zijn voetbalcoaches, hockeytrainers, de danspieten zijn de dansjuffen van de dansschool, de pieten te paard zijn de paardenmeisjes van de manege. Ik ben overigens echt voor aanpassen van het uiterlijk van piet, maar ik zie wel in dat daar tijd voor nodig is.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 03 Dec 2018 09:52

Re: Geen Sinterklaas vieren

Meg, ik denk dat jullie hier volgend jaar vanzelf een weg in gaan vinden. Je kan het uiteraard van tevoren op school even aangeven hoe jullie (en dochter dus) erin staan en in hoeverre het op school leeft en wat ze er allemaal aan doen. Pakjesavond/5 december kunnen jullie zelf een invulling geven. Er een gezellige familieavond van maken met voor ieder een pakje bijvoorbeeld. Hoeft geen jute zak of schoen of ander Sint-onderdeel aan te pas te komen, maar je dochter heeft dan wel iets om de volgende dag op school te laten zien.

En daarnaast, wij hebben een vriend die Marrokkaans is, in NL geboren en getogen maar vanuit huis heel Islamitisch opgevoed. Hij ging gewoon naar een NL'se school en vertelde dat hij als kind toch altijd genoot van de magie rondom Sinterklaas op school, ondanks dat hij wist hoe het zat en er thuis niks aan gedaan werd uiteraard.
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: SoGood