05 Sep 2013 06:47 door minoessepoes
Voor een normale week geef ik meestal een bedrag rond de 50 euro, soms wat meer, niet vaak minder. Daar zitten schoonmaakmiddelen bij in en dingen zoals shampoo en tandpasta maar weer geen dure dingen zoals scheermesjes.
Wij eten niet hele grote hoeveelheden vlees, dat scheelt enorm, voor een gerecht waar het vlees doorheen zit gebruik ik vaak 1 grote kipfilet voor twee personen (ongeveer 150 tot 200 gram) bijvoorbeeld en we eten niet dagelijks vlees. Vorige week voor 5 euro een kilo kip meegenomen bij de Vomar en dat waren 5 kipfilets dus daar eten wij wel zo'n 5 keer van.
Ik kook wel weer vrij uitgebreid, dus het zou wel goedkoper kunnen, maar dat willen we beide niet. Ook drinken wij thuis vrij veel frisdrank, maar we zijn weer weinig thuis dus dat scheelt ook uiteraard. Daarnaast maak ik alles zelf en heb ik dus niet de kosten van pakjes en zakjes, losse kruiden zijn veel goedkoper als je eenmaal alles in huis hebt en alleen maar hoeft te vervangen wat op is.
Ik haal veel groenten en fruit op de markt of bij de Turkse supermarkt, dat is bij de Albert Heijn gewoon veel te duur en ik heb alles hier in de buurt, dus hoef er niet voor om te fietsen. Zo had ik laatst samen met een vriendin twee bakjes aardbeien voor 1,50euro, ik was dus 75 cent kwijt voor een bakje terwijl ik bij de Albert Heijn zo 2,50euro voor een bakje kwijt ben. Of nu twee maiskolven voor 1 euro bijvoorbeeld, dat is gewoon geen geld. Zo ook met fruit, ik koop altijd wat in het seizoen is en nu hebben ze op de markt aanbeidingen van twee ananassen voor 1 euro of drie mango's voor een euro.
Sommige producten koop ik altijd in de aanbieding zoals tandpasta, wijn, bier, wraps of thee bijvoorbeeld, dat komt zo vaak in de aanbieding dat ik dat gewoon nooit voor de volle prijs hoef te kopen.
En verder de bekende tips. Ik koop zo heel af en toe weleens een zak wokgroenten of nasi groenten bijvoorbeeld maar verder koop ik eigenlijk nooit voorgesneden groenten. Een krop sla blijft bijvoorbeeld ook nog eens veel langer goed dan een zakje. Ik koop meestal gewoon een zak aardappels en in de meeste gevallen eten we die met de schil op, gezonder, lekker en goedkoper.
Daarnaast zoek ik vaak oplossingen om ingredienten op te eten door ze op een totaal andere manier te bereiden zodat we niet het idee hebben dat we de hele week hetzelfde eten. Zoals bijvoorbeeld een Griekse salade met rauwe spinazie en een aantal dagen later spinaziesoep met feta en lente-ui. Op die manier hoef ik eigenlijk nooit iets weg te gooien.
25-11-2014 & 09-06-2017