Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe ga je om met feedback

<<

SummerBeach

Kwebbel

Berichten: 358

Geregistreerd: 27 Okt 2013 19:23

Bericht 11 Okt 2018 14:11

Hoe ga je om met feedback

Ik merk dat ik het best lastig vind om te krijgen.
En weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik dat makkelijker kan maken voor mezelf.

Zo laatst een voorval op het werk, niks groot kan het in mijn hoofd prima relativeren en mijn leerpunt eruit halen. Toch voel ik me er rot om.
<<

Anoniem249

Bericht 11 Okt 2018 18:37

Re: Hoe ga je om met feedback

Probeer het om te zetten in een actiepunt. Dan doe je er actief wat aan. Verder denk ik altijd maar dat het gewoon "maar werk" is en niks met je persoonlijk te maken heeft.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 11 Okt 2018 20:27

Re: Hoe ga je om met feedback

Ik herken dat wel en ben er momenteel voor in therapie (niet alleen voor dat hoor, maar als ik dat ga uitleggen wordt het wel een heel lang verhaal). Wat ik kort gezegd daar nu leer is relativeren, en dat gedachtes maar gedachtes zijn en niet persé De Waarheid. Feedback levert natuurlijk een bepaald gevoel op, bij mij is dat dan vaak een negatief gevoel over mezelf (al moet ik zeggen dat mijn baas feedback ook niet altijd even tactvol brengt, wat het wat lastiger maakt). Ik probeer dat door die therapie nu dus om te buigen naar iets positievers. Best lastig, maar ik merk wel dat ik er nu al íets makkelijker mee om ga (maar het blijft soms moeilijk hoor).
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 328

Geregistreerd: 04 Nov 2016 12:06

Bericht 11 Okt 2018 21:14

Re: Hoe ga je om met feedback

Het ligt er heel erg aan hoe het gebracht wordt.
Als het defensief gebracht wordt is de reactie ook vaak defensief.
In mijn vorige werk had ik er ook moeite mee, maar dat kwam door de manier waarop. Was alleen maar negatief en ook werd er geschreeuwd, emails monitoren enz. Wat ik zag uit reacties van collegas dat het heel erg averechts juist werkte en iedereen heel bang werd voor die leidinggevende.
Veel mensen zijn ook weggegaan uiteindelijk.
Bij huidige werkgever krijg ik ook feedback, misschien zelfs nog wel meer, maar de hele manier en insteek is anders en merk je ook dat het heel ander effect heeft op team. Om te beginnen is iedereen bijvoorbeeld al stuk gemotiveerder, omdat ook veel positieve dingen gezegd worden en feedback gezien wordt als leermomenten ipv keiharde fouten.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1338

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 12 Okt 2018 10:18

Re: Hoe ga je om met feedback

Negatieve feedback is natuurlijk nooit echt leuk. Meestal voel ik me dan eerst even rot maar ik reflecteer dan de situatie en de feedback, bespreek het eventueel met anderen (bijv. mijn manager) en haal er dan een leerpunt uit. Meestal kan ik zelf wel beoordelen of de feedback "terecht" is of niet en als ik twijfel bespreek ik het dus even. Maar of feedback nou terecht is of niet, iemand ervaart het dus als "negatief" dus dan bedenk ik wel altijd een manier om het anders te doen zodat het beter/anders over komt oid.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Sawadee