Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Buurjongen drinkt ons bier

<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 10 Okt 2018 15:17

Re: Buurjongen drinkt ons bier

Het is ook niet zo dat ik denk dat die jongen in de goot belandt als zijn ouders er niet van weten, haha.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3633

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 10 Okt 2018 15:21

Re: Buurjongen drinkt ons bier

Harrison schreef:Het is ook niet zo dat ik denk dat die jongen in de goot belandt als zijn ouders er niet van weten, haha.


Haha! Ik probeer me voor te stellen hoe ik dit als puber had gevonden: eerst mijn ouders inlichten en dan pas mij erop aanspreken. Niet zo leuk, denk ik. Daarom zou ik dus voor een andere aanpak kiezen. Hier zou ik anders over denken als het echt om grote hoeveelheden ging, of iets ernstig(er)s. :)
<<

Aziraphale

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6204

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:43

Bericht 10 Okt 2018 15:28

Re: Buurjongen drinkt ons bier

Ik probeer het een beetje te vergelijken met dingen die ik op school met mijn leerlingen mee maak. Als ik elke keer direct naar de ouders zou stappen, zou dit ten koste gaan van mijn vertrouwensband met dat kind. Maar wel altijd de afweging maken wat de ernst van de situatie is. En zeker bij herhaaldelijk gedrag wat niet oké is, in gesprek met ouders natuurlijk.

In dit geval zou ik het dus eerst alleen met de buurjongen zelf bespreken, omdat ik niet denk dat dit een hele ernstige situatie is. Ik dronk op mijn vijftiende ook wel eens een biertje, rookte stiekem een sigaret of wiet. Als mensen dat aan mijn moeder hadden verteld, had ik dat echt onwijs vervelend gevonden. Ook omdat ik aan het ontdekken en uitproberen was en er weinig kwaad mee deed verder. Ben in mijn leven zelfs nog nooit dronken geweest en leef al 20 jaar nagenoeg straight edge, hahaha. Maar daar had mijn moeder toentertijd vast anders over gedacht :smile:
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 10 Okt 2018 15:31

Re: Buurjongen drinkt ons bier

Oh nee, ik zou ook niet eerst zijn ouders inlichten. Ik zou het gewoon met hem bespreken en dan als ik zijn ouders tegen kom vermelden dat ik hem daarover gesproken heb.

Ja, je hebt wel een punt Azi. Zit wat in! Maar aan de andere kant als je het vanuit de ouders bekijkt, ik zou het wel graag willen weten als ouder dat mijn kind ongevraagd het bier van de buren opdrinkt haha. Maar je hebt zeker een punt. Oke, dan zou ik het alleen even bespreken met de buurjongen, haha. Het gaat mij trouwens helemaal niet om dat ene biertje, ik heb ook gedronken en gerookt op die leeftijd, net wat je zegt, dat hoort er bij. Het gaat me er meer om dat het bij iemand anders in huis is, het andermans spullen zijn en het niet gevraagd is. Al was het chocomel, dan had ik het ook met hem besproken.
<<

Aziraphale

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6204

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:43

Bericht 10 Okt 2018 15:36

Re: Buurjongen drinkt ons bier

Ik denk ook zeker dat ouders dit graag zouden willen weten. Daarom vond ik het gisteren ook zo lastig verwoorden waarom ik ze in dit geval tóch niet zou inlichten. Misschien hoeven ouders niet altijd alles te weten, zo lang er niet echt schade wordt aangericht? Zoiets.
Met de buurjongen erop aanspreken bereik je hopelijk al je doel: hij leert dat er consequenties zitten aan zijn ‘stiekeme’ bierdrinkerij (en ongevraagd eten pakken) en dat hij zoiets in het vervolg beter kan vragen vooraf. Tegelijkertijd laat je hem een vorm van vertrouwen zien, door niet direct naar zijn ouders te stappen. Maar ik zou hem wel zeggen dat je dit in het vervolg wel doet, als de situatie zich voor doet. En dan hoopt de juf in mij maar dat je de buurjongen wat hebt geleerd over het leven én dat hij op de kat wil blijven passen :smile:
Vorige

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers