Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4178

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 15 Sep 2018 20:52

Re: Biechttopic #2

Ik vind het persoonlijk een vreemd idee dat moeder het meisje ‘in het hokje zeakbegaafd heeft geplaatst.’ Je komt niet zomaar op het speciaal onderwijs terecht.

Al met al vind ik het een bizar verhaal wat steeds vreemder wordt. Als het allemaal echt waar is hoop is dat het meisje nu de hulp gaat krijgen die het nodig heeft.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 15 Sep 2018 21:03

Re: Biechttopic #2

Natuurlijk is het waar. Wat een rare opmerking om te veronderstellen dat het niet waar kan zijn, omdat het raar overkomt. Ik hoop echt van harte dat niemand in deze situatie komt en niemand ooit zoiets meemaakt. Ik kan je vertellen dat het je radeloos/boos/verdrietig maakt. En de dochter van mijn man is niet de eerste die dit overkomt. Het is mijn man zelf ook overkomen. Wij zijn dan ook bang, en dat heb ik al eerder gemeld, dat de moeder van mijn man de moeder van dochter op rare ideeën heeft gebracht.

Maar ik hoef hier niet meer te biechten als er wordt gezegd dat het allemaal maar raar is. Dan red ik mezelf wel en vertel ik het aan mensen die daadwerkelijk meemaken wat er nu gebeurt. Lijkt me veel handiger dan dat ik me over dit onderwerp zou moeten verdedigen. Daar heeft de dochter van mijn man niets aan, mijn man niets aan en ik? Ik heb er helemaal niets aan.
<<

Reva

Lady-post-a-lot

Berichten: 1649

Geregistreerd: 18 Nov 2013 20:57

Bericht 16 Sep 2018 00:28

Re: Biechttopic #2

Maar doorgaans houdt de pleegzorgbegeleider toch contact met de ouders? Het wordt toch een rommeltje als pleegouders dat maar zelf gaan of mogen doen en allerlei ouders nog moeten appen. Sowieso vind ik het erg onprofessioneel als je stiefdochter echt door haar eigen oma en moeder naar het pleeggezin is gebracht? Het is geen schoolreisje?

Waar het ook spaak loopt, of dat nou jouw manier van vertellen of beleven is of dat jullie allemaal onkundige mensen hebben getroffen of een pleegmoeder met rare acties: mijn hemel wat heb ik te doen met dit kind en hoe moet dit verder.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 16 Sep 2018 06:59

Re: Biechttopic #2

Reva, en daarmee leg je de vinger op de zere plek.

Wij snappen ook niet waarom moeder dochter mocht wegbrengen. Pleegmoeder is haar boekje te buiten gegaan door moeder filmpjes en foto's te sturen en ze deed dit omdat ze medelijden had met de moeder. Toen besloot moeder dit tegen de pleegmoeder te gebruiken. Als ze niet doet wat moeder zegt, dan... Het schijnt dus zo te zijn dat ze zich via de foto's en filmpjes toegang heeft verschaft tot het huishouden van pleegmoeder, onder het mom van: Er zijn nog geen afspraken gemaakt door instanties, dus ik mag komen en gaan wanneer ik wil. Ieder weldenkend mens zal weten dat het niet de bedoeling is dat moeder, na uithuisplaatsing, onderdeel is van het pleeggezin. Het enige voordeel is dat de pleegmoeder ook psycholoog is, dat de dame van Leger des Heils een dag heeft meegelopen om de situatie te bestuderen en dat er maandag actie gaat worden ondernomen. Als moeder de mond niet wordt gesnoerd, dan is dit nadelig voor dochter en ook voor pleegzorg, want die kan de zorg dan niet meer aan. Terwijl ze het met liefde doet, want ze is gek van het meisje. Het is zo'n lief meisje, maar het is zo gruwelijk misgegaan bij de opvoeding. :(

Ik wilde nog even reageren op Reva, maar zie verder niet echt toegevoegde waarde aan verder biechten. Het lost zich wel op. Dat moet gewoon.
<<

Anoniem245

Bericht 16 Sep 2018 07:12

Re: Biechttopic #2

Je geeft eerst aan dat moeder geen aandacht meer heeft voor de dochter van je man, en nu stalkt ze het pleeggezin zowat. Vindt je het heel gek dat er een beetje ongeloofwaardig gereageerd wordt? Ik vind het ook zelf heel moeilijk voor te stellen dat een pleegouder medelijden heeft met een ouder en dan filmpjes gaat sturen. Heeft dochter dit niet zelf gedaan, je verhalen wisselen nog wel eens. Misschien komt dat doordat je niet de hele informatie hebt. En er is toch zeker wel een instantie waar een pleeggezin naar kan terug koppelen als dingen zo drastisch uit de hand lopen?

En als laatste wil ik nog even kwijt dat je aangeeft dat de dochter van je man jarenlang verwaarloosd is, niet naar school is geweest en geen opvoeding heeft gehad. Dit kun je niet alleen de moeder verwijten, want jouw man (dus jullie) had ook ouderlijk gezag. Waar was hij dan al die jaren?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 16 Sep 2018 07:49

Re: Biechttopic #2

En dit is precies waarom ik het gesprek niet aanga. Er wordt gesteld dat... Er zijn mensen die beter inzicht hebben op de situatie, dan ik zelf. Dat vind ik altijd het hele fijne van dit forum. Met zijn allen weten we alles en omdat het een beetje uit de toon valt, is een verhaal niet geheel waar/zitten er onwaarheden in het verhaal.

Jullie weten niet het hele verhaal. En ik? Ik heb geen zin om jullie het hele verhaal te vertellen. Inmiddels heb ik de administratiemap van mijn man erbij gepakt en daarin zitten alle evaluaties van hulp van CJG en andere instanties uit het verleden. Deze zal ik doorsturen naar de pleegmoeder, omdat, en dat zei ik ook al eerder, CJG geen correcte informatie heeft opgeslagen.

Verder kun je wijzen met het vingertje naar mijn man. Maar ga er maar vanuit dat wij ALLES hebben GEPROBEERD om in contact met dochter en moeder te blijven. We kunnen mensen niet dwingen hè? O, nee in de wet staat. Nee sorry, dat werkt niet zo. Moeder is nog steeds de sterkste partij in Nederland, moeder krijgt over het algemeen overal gelijk in, moeder is meestal ook degene die zielig is en weet je? Dan wordt het vechten tegen de bierkaai. Mijn man is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor dat wat er is gebeurd. Hij kreeg simpelweg de kans niet, omdat moeder dit niet toestond. Dat mijn man nu in het leven is van zijn dochter, komt puur omdat moeder oppas te kort kwam. Tja, dan is papa opeens wel goed genoeg.

Verder laat ik de zaak rusten. Zoals aangegeven heb ik alle stukken van instanties van een paar jaar geleden. Deze ga ik doorsturen naar de juiste persoon op dit moment; De pleegmoeder. En zij zal het doorspelen naar het Leger. Daarmee is de kous voor mij wel af.
<<

Sugarfall

Kletskop

Berichten: 739

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:04

Bericht 16 Sep 2018 07:52

Re: Biechttopic #2

Biechtje, het heeft niet zoveel zin om iedere keer te zeggen dat je niet meer komt biechten, ik snap dat je het njet leuk vind als iemand zegt dat ze het een beetje ongeloofwaardig vind, maar probeer er een beetje rekening mee te houden dat voor iemand die hier niet middenin zit er heel veel dingen gebeuren, soms hele rare onlogische, waardoor het logisch is als iemand eens twijfelt. Mijn schoonzus werkt binnen deze zorginstellingen en het kan wel degelijk allemaal echt zo gaan. Ze werken helaas echt heel vaak langs elkaar heen en ook heel vaak op de meest niet logische manier, dit verhaal van biechtje is er een die helaas veel vaker voorkomt.

Het lijkt mij best belangrijk voor jezelf dat je het wel van jezelf blijft afschrijven zodat je hoofd niet overspoelt, en ook voor wat meningen van anderen die er totaal buiten staan. Je hebt toch ook hele goede tips gekregen? Probeer dan een beetje over die ene negatieve heen te lezen.
<<

Anoniem248

Bericht 16 Sep 2018 08:04

Re: Biechttopic #2

Ik denk niet zozeer dat het belangrijk is dat biechtje alles van zich af schrijft, en dat zou ik sowieso al niet meer hier doen (want, nog los van de discussie die steeds weer terug komt: het hele leven van dat meisje staat inmiddels openbaar op internet, hoe leuk voor en respectvol richting het meisje is dat, en als men hier ooit op uit zou komen: zou dat niet in het nadeel van jullie en met name haar vader kunnen werken?). Maar ik denk wél dat het belangrijk is dat biechtje ergens haar verhaal kan doen en ook de nodige steun krijgt. Maar dan denk ik eerder aan een vertrouwenspersoon ergens, of praktijkondersteuner van de huisarts ofzo. Want dit is wel een achtbaan die je niet in de koude kleren gaat zitten.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 16 Sep 2018 08:10

Re: Biechttopic #2

Dank je wel, Sugarfall. Het is gewoon vervelend als een ander zegt dat het niet waar kan zijn als je er zelf middenin zit en alle mogelijke oplossingen bedenkt die er te bedenken zijn, puur omdat je zoveel geeft om het meisje.

Maar zoals Maple al aangeeft, is het misschien niet handig om dit te bespreken op het forum. Ook al is het handig om zo nu en dan tips te krijgen. Mijn psycholoog (wie ook pleegmoeder is) helpt mij. Helaas gaan de gesprekken ten koste van mijn EMDR, die ook gewoon door moet gaan.

Ik zoek mijn weg wel. Maar laten we het gesprek dan ook gewoon afsluiten. Dan kan ik ook niet meer reageren. Ik ken mezelf, ik ben wel een hele hoop pats boem erbovenop. :)
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 13141

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:26

Bericht 16 Sep 2018 08:31

Re: Biechttopic #2

Ik snap wel dat je graag je verhaal kwijt wilt, biechtje. Het is zo complex en veel. En die instanties zijn inderdaad niet geweldig op elkaar ingespeeld. Dat merk ik helaas in mijn onderwijspraktijk ook bij gezinnen met een moeilijke gezinsverhouding. Je loopt vaak eerst tegen bureaucratische ellende aan voordat er concrete stappen worden ondernemen, tenzij echte bewijsbare en dus acute crisis.

Succes en sterkte!
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 17 Sep 2018 14:58

Re: Biechttopic #2

Ik wilde eigenlijk een andere naam aanmaken voor een eigen topic, maar ik geloof niet dat dat mag. Dan maar even zo.

Ik zit tegen een Burn-Out aan. Dit is bevestigd door de huisarts. Door oa het gedrag van mijn kind, een pnd in het verleden, issues op werkgebied en de drukte van mijn gezin- en werkleven ben ik op. Echt op. Als ik naar mijn kalender kijk voor de komende weken prikken de tranen in mijn ogen. Zoveel afspraken dat het mij gewoon benauwd. De huisarts heeft alarm geslagen en ik moet vanaf nu wekelijk naar de praktijkondersteuner. Volgende week staat er ook een afspraak gepland bij iemand van jeugd- en gezinhulp. Mijn kind trekt door zijn gedragsproblemen in een half uurtje mijn batterij leeg en er is heel de dag door strijd. Door de pnd is onze band niet zoals het hoort en daar hebben we beide last van. Iets waar ik mij na al die jaren nog ontzettend schuldig over voel en alles betrek op mijzelf. Nu lijkt het net of alles eruit komt, alles teveel is en ik herken mezelf niet meer. Ik ben echt zó ontzettend moe. In huis doe ik het hoognodige en ik heb het idee dat ik er als een slons bijloop. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen om mezelf leuk te kleden en wat make up op te doen. Ik huil veel, zie overal beren op de weg, heb nergens zin in, ben angstig en ben emotioneel afgevlakt. Ik heb vorige week ouderschapsverlof ingediend en ga een halve dag minder werken. Ik trek het gewoon niet meer en omdat er ook zoveel afspraken bijkomen weet ik niet hoe ik dat allemaal moet rondbreien. Mijn man werkt heel veel en zit ook een beetje met de gedragsproblemen van kind in de knoop. Het is hier in huis gewoon niet meer zo gezellig. En het enige wat ik wil is dat het juist wel fijn is in huis met elkaar. Nu we hulp krijgen is dat natuurlijk erg fijn maar de schaamte komt steeds om te hoek kijken. Ik heb gewoon gefaald als moeder en ik wil niet dat een ander dat weet. Ik wil zo niet zijn. Zo’n gezin met een stempel. Ik weet niet zo goed wat ik met deze post wil. Ik wil gewoon denk ik even gezien worden. Ik ben gewoon verdrietig en bang wat er nu allemaal moet gaan gebeuren. En ik wil eigenlijk gewoon rust in de tent voor iedereen. En zelf gewoon een week lang in bed liggen zonder iets te moeten. Een vriendin van mij zegt dat ik mij nu ziek moet gaan melden voordat het helemaal verkeerd gaat. Maar ik ben zo niet maar ik geloof wel dat het nodig is. Ik weet het gewoon niet meer...
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9238

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 17 Sep 2018 16:27

Re: Biechttopic #2

Als eerste, je hebt niet gefaald als moeder. Je hebt te maken met een kind die een extra gebruiksaanwijzing heeft en daarin moeten jullie een weg vinden. Ik vind het juist goed dat je hulp vraagt en aanneemt, want een hoop ouders doen dat niet en dan worden de problemen alleen maar groter. Het is niet leuk dat jullie het nodig hebben, maar de ze kunnen jullie heel goed helpen met kleine oplossingen om het thuis allemaal beter te krijgen rondom je kind. Waardoor jullie ook meer rust krijgen.

Als je straks alles weer beter op de rit hebt, is het dan een idee om kleine dingen met je kind te gaan ondernemen om de band te herstellen. Bijvoorbeeld samen naar een kinderboerderij o.i.d. Even 1 op 1 aandacht en op die manier meer naar elkaar toe groeien. Ik denk met de tips die je zal krijgen vanuit de hulpverlening dat het jullie band goed zal doen. Eventueel ook zo een moment tussen je man en jullie kind.

Voor nu luister na je lichaam en neem desnoods een paar dagen vrij om even meer op adem te komen. Even alles op een rijtje krijgen, misschien je huis even schoonmaken ( met hulp vanuit je omgeving). Ik merk zelf namelijk dat een opgeruimd huis mij meer rust geeft en ik helemaal gek word als ik thuiskom in een chaos huis.

Plus natuurlijk een dikke knuffel.
_
BAM
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11252

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 17 Sep 2018 16:34

Re: Biechttopic #2

Ik vind het heel erg sterk van jou dat je hulp inschakelt. Echt. Dat is het tegenovergestelde van falen: jij hebt ingezien dat er meer nodig is, je hebt het belang van je kind en je gezin ingeschat en ingezien dat er iets moet gebeuren. Dat is een krachtige zet. Ik hoop dat je het gevoel van falen aan de kant kunt zetten hoor.
Verder zou ik met je leidinggevende om de tafel gaan, om te bespreken wat he NU het beste kunt doen. Succes!
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2526

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 17 Sep 2018 16:46

Re: Biechttopic #2

Eens met UN. Afgaande op je tekst heb ik een idee wie je bent en loop je al erg lang op je tenen/leef je al jaren in een stroomversnelling. Als jij nu al gestressed wordt van al die afspraken zeg ze dan af, de rem moet er echt even op. Je bent ziek en hebt rust nodig, werken lijkt me nu eigenlijk ook teveel afgaande op je tekst. Het is belangrijk dat jij niet hoeft af te wegen wat wel en niet gaat, want dat gaat nu gewoon even niet, het moet duidelijk zijn, jij kan even niks. Niet afspreken, niet werken, geen andere mensen helpen. Sterkte, neem jezelf echt serieus.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 17 Sep 2018 20:51

Re: Biechttopic #2

Bedankt voor de reacties.

Ik krijg het gewoon niet uit m’n kop dat ik vind dat het allemaal mijn schuld is. En ik vind het kut om te zien dat mijn kind hier nu onder lijd. Ik had veel eerder aan de bel moeten trekken maar ik dacht dat het wel snel beter ging want ‘dat hoort’. Nou niet dus.

Silly-One ik kan geen paar dagen vrij nemen. Roosters zijn al gemaakt tot week 43 en vervanging zoeken gaat niet ivm personeels tekort. Ik heb over zes weken wel een vakantie staan. Die Heb ik expres na de herfstvakantie ingepland om zo even op adem te komen. Maar zes weken klinken nu echt heel ver weg. De praktijkondersteuner had het er ook over om naast therapie voor mij en hulp voor mijn kind iets te zoeken wat we samen kunnen gaan doen. Een soort therapie in een speel/spel vorm. Mijn moeder is sinds vorige week om mij te helpen bij het huishouden. Ik kom gewoon niet verder dan de was aan te zetten, was in droger te doen, vaatwasser inruimen/aanzetten en een doekje over de wc te halen. Meer komt er gewoon niet uit mijn handen en ik kan alleen maar slapen of tv kijken.

UN ik hoop ook echt ik dat over een tijdje kan zeggen. Maar voor nu voelt het echt als falen en ik loop met een enorm schuldgevoel. Ik heb mezelf afgelopen vrijdag ook blootgegeven bij mijn leidinggevende. We werken nog maar een paar maanden samen en ze zag ook echt dat het niet goed ging. Ze gaat er deze week ook met haar leidinggevende over hebben. En dat ik het eerst gewoon wil proberen op te lossen om een half jaar ouderschapsverlof op te nemen. Vandaag lag er ook een lief kaartje van haar in de bus. Dat waardeer ik echt heel erg.

Lot klopt. Alleen nu ben ik echt geknakt en dat had eigenlijk veel eerder moeten gebeuren... Ik heb de komende weken nog afspraken staan die echt moeten. Beide kids moeten naar de tandarts, logopedie, dan weer een gesprek voor mezelf, gesprek school etc. Na deze twee weken komen dan weer die nieuwe afspraken voor kind en mij. Dat moet ik nog even bekijken hoe dat gaat. Ook moet ik nog gewoon werken... Als ik dit zo lees dan krijg ik het echt benauwd. Ik moet denk ik gewoon nog even wachten hoe komende week het gesprek bij de praktijkondersteuner gaat en volgende week dat gesprek met jeugd- en gezinshulp.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2479

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 17 Sep 2018 21:09

Re: Biechttopic #2

Wat rot Biechtje dat het allemaal teveel is. Ik denk dat je ziek melden verstandig is. Maar daarvoor is het gevoel van dat je het allemaal moet kunnen, zo te lezen ook nog te groot. Ik hoop echt dat je in gaat zien dat het absoluut geen falen is, en dat hulp inroepen het tegenoverstelde van falen is. Eens met UN dus.
Ik weet niet of je alleenstaand bent of een relatie hebt. Maar als dat laatste het geval is, zou ik proberen te regelen dat je vriend of man mee gaat naar die afspraken van de kinderen die in jouw ogen echt moeten. Dat is vast ook niet ideaal, maar het is duidelijk dat het voor jou te veel is. Het lijkt me jullie beider verantwoordelijkheid, als het jou niet lukt, kunnen jullie samen naar een oplossing kijken. En kun je anders je moeder hiervoor vragen, of afzeggen?
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1835

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 18 Sep 2018 12:07

Re: Biechttopic #2

Ik vind je juist sterk dat je aan de bel hebt getrokken bij de huisarts voor jezelf en voor je gezin begeleiding hebt geregeld.
Bij elkaar is het ook allemaal niet niets en dan nog je eigen oordelen erover (ik faal, nu zijn we zo een gezin die het niet trekt, etc.).
Zelf weet je eigenlijk al dat je het niet meer trekt en echt rust nodig hebt, de gesprekken met de PoH zijn niet voldoende. Luister hier dan alsjeblieft naar, ook al ben je niet zo, dit is wel wat je nu echt nodig hebt. Hoe eerder je nu naar jezelf en je lichaam luistert hoe eerder het tot rust komt en kan herstellen. Dit kan een burn out voorkomen of ervoor zorgen dat je minder diep hoeft te gaan (hoe langer je doorloopt, hoe langer je herstel).
Zelf ben ik tegen beter weter in doorgegaan, tot dat het echt daadwerkelijk niet meer ging en dat adviseer ik zooooo erg om niet te doen. Je weet het al vanbinnen, doe wat UN zegt, maak een afspraak met je leidinggeven en geef bij je huisarts aan hoe ver je er daadwerkelijk al doorheen zit.
Veel sterkte!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 19 Sep 2018 14:07

Re: Biechttopic #2

Ik kom net van de praktijkondersteuner vandaan en dmv een test en een gesprek hebben ze de diagnose overspannen icm bijna burn-out gegeven. Ik moest zelf bepalen of ik ging werken of niet maar het was beter voor mij om mij ziek te melden. Van binnen heb ik die rust nodig. Op het werk heb ik een leidinggevende functie en een kwartier zitten zonder vragen zit er voor mij niet in. Ik vergeet ook veel dingen en kan ook niet meer helder nadenken. Maar aan de andere kant is het wel afleiding en ben ik even uit de dagelijkse sleur. En daarbij vind ik het ontzettend moeilijk om die telefoon te pakken en zeggen dat ik mij ziek meld en voorlopig niet meer kom. En wat dan? Ik kan wel zeggen dat ik voorlopig niet kom maar wij hebben zo’n beleid ‘als je benen het doen kan je gewoon komen werken’ Wie trekt dan aan het kortste eind? Ik moet volgende week eerst het gesprek van het jeugd- en gezinshulp wachten. Een week later heb ik dan weer een afspraak met de praktijkondersteuner om voor mij alleen iets in de schakelen. Ze wil eerst namelijk afwachten wat jeugd- en gezinshulp te bieden heeft.

Waar ik nu op vastloop is het wel of niet ziekmelden. En wat moet ik dan precies zeggen aan de telefoon? Of zal ik deze twee weken nog uitzingen en dat gesprek van woensdag en de week erop afwachten? Dan kan ik natuurlijk ook meer uitleggen. Eigenlijk benauwd het mij enorm om morgen weer te moeten gaan werken. Ik tril er gewoon van. Gewoon het feit dat ik een stuk moet rijden en onder de mensen moet komen. Ik vind het zo lastig wat ik nu moet doen.
<<

Misoe

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 391

Geregistreerd: 22 Jun 2017 12:15

Bericht 19 Sep 2018 14:20

Re: Biechttopic #2

Telefoon oppakken, vertellen dat je ziek bent en voorlopig niet aan het werk kan gaan.

Jij hoeft aan jouw leidinggevende helemaal niet te vertellen wat er aan de hand is. Als het bedrijf het niet vertrouwt kunnen ze een bedrijfsarts inschakelen. Maar ook die mag niet zonder toestemming doorbrieven wat er scheelt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 19 Sep 2018 14:23

Re: Biechttopic #2

Joey van de praktijkondersteuner moet ik dingen uit handen geven en om hulp vragen. Mijn moeder bijv. mijn was laten bijhouden en vragen of ze met mij samen boodschappen gaat doen. Wat ja dat is ook teveel. Ik moet de komende weken afspraken gaan plannen of de vrije middag van mijn man. Zodat mijn man ook naar afspraken kan.

Wolfinschaapskleren over twee weken zal er waarschijnlijk ook een psycholoog ingeschakeld worden. Naast de gedragsproblemen van mijn kind, mijn pnd van een paar jaar terug heb ik ook moeite met het draaien van alles. Mijn gezin, de bijbehorende afspraken, werkdruk en noem maar op. Ze noemde het ook wel overvraagd zijn en ik kan gewoon heel moeilijk schakelen en heb moeite met veranderingen. Dit jaar heb ik ook van werklocatie moeten wisselen en na een half jaar heb ik daar nog moeite mee. Terwijl een ander zijn schouders ophaald en verder gaat blijf ik er gewoon in hangen. De kans is groot dat ik morgen toch ga werken. Mijn leidinggevende is er dan toevallig ook en ik moet gewoon weer met haar in gesprek. Misschien dat zij mij dan dwingt de ziektewet in te gaan. Voor mij voelt het dan toch anders. Ik heb liever dat een ander dat bepaald dan dat ik dat zelf moet doen. Dan heb ik zelf minder het idee dat ik mezelf aanstel ofzo. Ik kan op dit moment nog eens geen keuze maken tussen of vanavond macaroni eten of toch spaghetti. Laat staan om zoiets groots als een ziekmelding.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 19 Sep 2018 14:26

Re: Biechttopic #2

Misoe schreef:Telefoon oppakken, vertellen dat je ziek bent en voorlopig niet aan het werk kan gaan.

Jij hoeft aan jouw leidinggevende helemaal niet te vertellen wat er aan de hand is. Als het bedrijf het niet vertrouwt kunnen ze een bedrijfsarts inschakelen. Maar ook die mag niet zonder toestemming doorbrieven wat er scheelt.


Ik moet mij 2x ziekmelden en dat maakt het mij lastig. Ik moet eerst mijn leidinggevende bellen en dan de bedrijfsarts. Voor mijn leidinggevende ben ik niet bang maar van de reactie van de bedrijfsarts wel.
Laatst gewijzigd door Biechtje op 19 Sep 2018 20:40, in totaal 3 keer gewijzigd.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2479

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 19 Sep 2018 14:26

Re: Biechttopic #2

Eens met Misoe.

Weet je wat mij destijds hielp? Me 'verschuilen' achter het advies van de huisarts, in jouw geval praktijkondersteuner. Zo kon ik het voor mezelf recht praten tegenover anderen, want ik vond het ook moeilijk. Terwijl het gewoon de enige goede keus was, wat ik diep van binnen ook wel wist.

Je geeft ook al duidelijk aan dat je je werk niet eens meer goed kunt doen. Wie heeft daar wat aan?

En als je er goed naar kijkt, denk je dan niet dat niet ziek melden alleen maar het uitstellen is van het uiteindelijk toch ziek melden?

Sterkte met de situatie :hug:
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 19 Sep 2018 14:29

Re: Biechttopic #2

Ik heb nu ook laten vallen dat ik ouderschapsverlof wil opnemen maar als ik de ziektewet in ga dan is dat natuurlijk niet meer nodig. Ik moest eigenlijk vandaag een brief opstellen en dan zou het in week 43 ingaan. Maar dat kan ik nu beter niet doen of wel?
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2479

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 19 Sep 2018 14:32

Re: Biechttopic #2

Als je denkt dat ouderschapsverlof je gaat helpen om meer rust te krijgen en een deel van de oplossing is, kun je het doen.
Als je denkt of twijfelt dat het wel eens een langdurige ziekmelding kan worden, zou ik dat afwachten en het niet doen. Je kunt het dan altijd later nog doen.
<<

Misoe

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 391

Geregistreerd: 22 Jun 2017 12:15

Bericht 19 Sep 2018 14:32

Re: Biechttopic #2

Biechtje schreef:
Misoe schreef:Telefoon oppakken, vertellen dat je ziek bent en voorlopig niet aan het werk kan gaan.

Jij hoeft aan jouw leidinggevende helemaal niet te vertellen wat er aan de hand is. Als het bedrijf het niet vertrouwt kunnen ze een bedrijfsarts inschakelen. Maar ook die mag niet zonder toestemming doorbrieven wat er scheelt.


Ik moet mij 2x ziekmelden en dat maakt het mij lastig. Ik moet eerst mijn leidinggevende bellen en dan de arbodienst. Voor mijn leidinggevende ben ik niet bang maar van de reactie van de arbodienst wel.


Absoluut niet bang voor zijn. Zij worden 100x per dag gebeld met zieke werknemers.
Uiteindelijk zijn zij er ook voor jou, zodat jij beter wordt en uiteindelijk weer aan het werk kan gaan bij je werkgever.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers