Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Therapie

Heb jij ooit therapie gehad

Ja
47
70%
Nee
20
30%
Ik sta op de wachtlijst
0
Geen stemmen
 
Aantal stemmen : 67
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 1948

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:36

Bericht 21 Jun 2018 17:56

Re: Therapie

Toen wij een tijdje in de mmm zaten om zwanger te worden van ons zoontje ben ik naar de psycholoog gegaan omdat ik moeilijk kon omgaan met de hele mmm en de miskramen. Toen ik zwanger raakte dacht ik dat het niet meer nodig was en ben ik ermee gestopt tot ik wel erg angstig en onzeker was in de zwangerschap dus ben weer terug gegaan. Daar de hele zwangerschap gelopen en na de bevalling ws het niet meer nodig.
Toen we voor een 2e wilde gaan en weer in de mmm terecht kwamen ben ik weer naar de psycholoog gegaan. Al het oude zeer kwam weer boven. Ik raakte zwanger en nu loop ik nog steeds bij de psycholoog. Eens in de 3 weken ofzo. En als ik straks bevallen ben zal ik het af kunnen sluiten hoop ik!

Ik ben er altijd open voor geweest maar krijg wel regelmatig vragen waarom ik nog daar loop want ik ben toch zwanger. Dus ik let wel op tegen wie ik het zeg want heb geen zin om het uit te leggen.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2504

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 21 Jun 2018 18:45

Re: Therapie

Ja, een aantal jaren geleden bij een psycholoog met depressieve klachten. Vorig jaar (tot nu) weer maar dan creatieve therapie (zonder doorverwijzing v dokter dus iets anders/luchtiger)omdat ik weer vast liep en er dit keer sneller iets mee wilde doen/ik het als zelfverrijking zie. Ik ben er niet zo open over, wel tegen mijn gezin en vriendinnen maar niet op werk of schoonfamilie etc. Ik schaam me er toch wat voor en ben bang dat ik een etiket krijg of ze me anders zullen behandelen. Stom eigenlijk he?
<<

Margrietje

Noob

Berichten: 3

Geregistreerd: 27 Jun 2018 17:51

Bericht 27 Jun 2018 18:30

Re: Therapie

Ik ben bekend met therapie, ja.

Ik ben 13 jaar geleden volledig vastgelopen en lag een beetje in de goot, zeg maar.
Conclusie; persoonlijkheid met bps trekjes. Nah, lekker dan.
Gelukkig goede therapie gehad, heb ik heel veel aan gehad.
En gelukkig ook alleen maar trekjes, zodat het niet m'n gehele leven totaal beheerst.
Alleen een beetje lullig in een relatie, helemaal als de partner doorheeft dat de grens die ik trek... rekbaar is :12:

Anyway, ben sinds 2 maanden weer terug in therapie.
Want ik was na het verbreken van m'n relatie toch wel weer mezelf kwijt.
Ben weer helende. En blij met de ondersteuning die ik nu krijg.
Been there, done that... dus ik ken de weg terug naar positief in het leven staan :yes:

Erover spreken doe ik alleen in mijn "inner circle" want er ligt duidelijk nog steeds een mooi stigma op.
En eerlijk? Dat vind ik niet eerlijk. Maar ik ben inderdaad blij met SIRE die nu depressie bespreekbaar maakt.
Hopelijk komen de andere geestes-perikelen ook een keer aan bod.
<<

Anoniem246

Bericht 28 Jun 2018 07:08

Re: Therapie

Ja, ik ben bekend met therapie. Al vanaf mijn 15e. In eerste instantie een psycholoog, maar toen bekend werd dat ik een eetstoornis had, moest ik naar een psychiater. Ik ben op mijn 18e zes maanden intern geweest voor mijn eetstoornis in een kliniek en heb daarna dagtherapie gevolgd. Op mijn 20e had ik een vrijgevestigde psycholoog, maar toen zij een andere baan kreeg en ik geen klik had met de nieuwe, ben ik gestopt. Tussendoor ben ik vaak bij GGZ geweest, maar dat is niets dus stopte ik vrij snel weer. Sinds vorig jaar augustus heb ik een psycholoog en psychiater. Psycholoog zie ik één keer per week, psychiater één keer in de drie weken. Ook al heb ik de psychiater enkel voor medicatie, ik slik ad, kunnen we het perfect met elkaar vinden en praten we zo een uur vol. Ik moet ook zeggen dat ik meer hulp ervaar van psychiater dan van psycholoog. Psycholoog is meer van het stroopslikken en psychiater is een harde tante, iets wat ik nodig heb. We hebben het gehad over dagtherapie, maar dat wil ik niet. Hele nare ervaringen met dagtherapie op mijn 19e.

Ik dacht dat het mezelf wel lukte om eruit te komen, daar waar ik in zat, maar ik ben blij dat ik hulp heb gevraagd. Ik geloof niet dat ik zover was gekomen zonder hulp. Therapie afsluiten in augustus is niet het plan. Wat wel het plan is gaan we in juli bespreken.
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 4423

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 18 Jul 2018 15:23

Re: Therapie

Ik niet mijn zus wel en een vriendin van mij ook.
2014 2016
<<

Anoniem257

Bericht 18 Jul 2018 15:37

Re: Therapie

Ik loop nu bij de psycholoog vanwege een depressie en ptss. IK heb hier gesprekken gehad en begin in September met EMDR. Daarna gaan wij verder kijken, als er dan meer nodig is dan krijg ik ook nog een andere therapie. Ik snap de taboe ook niet zo. Wat ik ook merk is dat mensen een hele ander beeld hebben van een depressie. Ik heb een depressie, maar ik kan nog wel naar buiten en "leuke"dingen doen, en ja ik kan lachen. Merk dat mensen dat vaak niet snappen want hé ik ben depressief.
Vorige

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers