Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Keizersnee en borstvoeding

<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2144

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:43

Bericht 14 Jun 2018 12:11

Re: Keizersnee en borstvoeding

Je kunt het jouw ziekenhuis even vragen voor de zekerheid, maar volgens mij hebben alle ziekenhuizen goede kolven beschikbaar die je kunt gebruiken zo lang je daar bent. Als je vervolgens naar huis gaat, is er snel één gehuurd bij de thuiszorgwinkel of via je verloskundige. Dat is geen probleem.

Het VUmc en mijn streekziekenhuis hadden allebei zo'n groot fancy Medela apparaat dat ik kon gebruiken, de Symphony. Echt super. Zo'n zelfde apparaat verhuurt de thuiszorgwinkel ook. Dat is ook echt bedoeld voor de eerste weken. Als de borstvoeding lukt kun je je altijd nog oriënteren op een kleinere, betaalbare kolf voor op je werk etc.
Afbeelding Afbeelding
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 14 Jun 2018 12:52

Re: Keizersnee en borstvoeding

Hier 2 maal een keizersnee gehad en de eerste 9 maanden en de tweede 2 jaar gevoed. Bij mij kwam beide keren de voeding snel op gang, maar misschien komt dit omdat ik wel beide keren weeën gehad heb. Het ziekenhuis heeft een goede kolf te leen zolang als je daar ligt dus daar zou ik niet over in zitten.
M:21072011
J :08012014
<<

Janelie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 365

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:33

Bericht 14 Jun 2018 13:05

Re: Keizersnee en borstvoeding

Ik heb ook een keizersnede gehad en de bv kwam hier goed op gang. Heb haar op de ok al aangelegd en zelf tussendoor veel gestimuleerd.
Twee dochters!
Nov 2014 & Maart 2018
<<

Puck

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 644

Geregistreerd: 28 Dec 2013 08:10

Bericht 14 Jun 2018 13:27

Re: Keizersnee en borstvoeding

Ik heb geen ervaring met een keizersnede, wel met borstvoeding. Het hormoon dat ervoor zorgt dat de borstvoeding op gang komt, komt pas vrij wanneer de placenta los heeft gelaten en in theorie maakt het dus niet uit of je natuurlijk of door middel van een keizersnede bevalt. Ook vooraf kolven of lekken geeft geen garantie op een goede productie na de bevalling, ik heb zelf bijvoorbeeld nooit een druppel gelekt voor de bevalling en toch kwam het alledrie de keren direct na de bevalling goed opgang. Veel huid-op-huid-contact en vaak aanleggen, iedere 2 uur zo'n beetje, zijn wel belangrijk. Los daarvan hoef je in het begin nog helemaal niet veel te produceren, de eerste dagen zijn een paar druppels per keer voldoende, colostrum is heel geconcentreerd en vult goed, bovendien is het maagje nog erg klein.
Als je vooraf wilt kolven kun je dit het beste met de hand doen trouwens en als je open staat voor donormelk, en het ziekenhuis dit ook toestaat, kan dat je wellicht ook wat meer zekerheid geven.

Vaak zit het probleem hem niet zozeer in de wijze van bevallen, maar in de slechte begeleiding.

JD en Bliss, het knijpen in de tepel door een verpleegkundige vind ik niet normaal, is ook nergens voor nodig, maar helaas wel zoals het veel gebeurd.
13-04-2014
02-03-2016
10-03-2018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16350

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 14 Jun 2018 13:45

Re: Keizersnee en borstvoeding

Bliss schreef:
JaneDoe schreef:Bij mij kwam het matig op gang. Mijn tepels zijn erg vlak waardoor S veel moeite had om aan te happen. De verpleegkundigen in het ziekenhuis hielpen me dan door hard in mijn tepels te knijpen zodat hij alvast een druppeltje melk proefde en hopelijk daardoor ging drinken. Misschien is het gebruikelijk dat ze dat doen, maar ik was al enorm lamlendig na de keizersnede. De wond deed erg veel pijn en ik was echt doodop na 24 uur persen en operatie, dat ik de pijn van het geknijo in mijn tepels in combinatie met het moeilijk aanhappen van S niet trok en zelf na 2 dagen heb besloten over te stappen op flesvoeding. Vind het achteraf wel jammer, had het graag willen proberen.
Of het knijpen normaal is of dat het toch moeilijker op gang kwam door de keizersnede weet ik eigenlijk niet.


Ik heb eigenlijk precies dezelfde ervaring! Alleen zijn mijn tepels niet vlak, maar N wilde gewoon niet goed aanhappen en ging steeds keihard huilen tijdens het proberen. De verpleging kneep inderdaad ook keihard in m'n tepels, waar ik ook niet echt blij van werd. Door de zware bevalling had ik geen puf meer om er nog veel energie in te steken. Nu wilde ik ook niet koste wat kost bv geven, alleen als het gewoon meteen goed zou gaan. Flesvoeding bevalt me nu prima.

Gisteren lag ze trouwens even huid op huid bij me en begon ze te huilen, liep er ineens een straal melk uit m'n borst! Heel vreemde gewaarwording. Heb al een paar dagen veel stuwing, irritant gevoel vind ik dat en hoop dat het snel weg is.


Ik heb in het ziekenhuis trouwens ook wel een keer of vijf gekolfd geloof ik, maar alleen de laatste keer kwam er welgeteld één druppel uit!

JD en ik zijn volgens mij in hetzelfde ziekenhuis bevallen, dus mogelijk hebben dezelfde verpleegsters in onze tepels geknepen. :laughcry:
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21569

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Jun 2018 14:25

Re: Keizersnee en borstvoeding

Dat van één druppel is helemaal niet zo gek als je net bent bevallen. Ik heb ook wel echt hele piep beetjes gehad in 't begin (en ging na twee weken pas kolven), helemaal blij met elke druppel.

Wel gek idee dat jullie zo dezelfde ervaring hadden inderdaad, Bliss en JD.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9470

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Bericht 14 Jun 2018 18:54

Re: Keizersnee en borstvoeding

Ik had bij beide kinderen gelijk een prima productie, beide een ks. R heeft ruim 2 jaar gedronken en D krijgt ook nog, bij hem heb ik zelfs een tijd kunnen doneren omdat ik zoveel melk had.
R. 2013
D. 2016
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9797

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 15 Jun 2018 14:02

Re: Keizersnee en borstvoeding

Marin schreef:Dat van één druppel is helemaal niet zo gek als je net bent bevallen. Ik heb ook wel echt hele piep beetjes gehad in 't begin (en ging na twee weken pas kolven), helemaal blij met elke druppel.

Wel gek idee dat jullie zo dezelfde ervaring hadden inderdaad, Bliss en JD.


Ja, en de baby heeft bij geboorte echt nog een maagje van niks, van een grote knikker, Dus heel veel melk past daar ook niet in. Uiteindelijk past je bv zich daar vaak op aan.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1283

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 15 Jun 2018 14:17

Re: Keizersnee en borstvoeding

Dat knijpen deed een (oudere) verpleegkundige bij mij ook, ze trok er ook aan. Vond ik echt heel naar. De verloskundige, die me de dagen erna probeerde te helpen deed dat helemaal niet. Ik vraag me nog weleens af of dat geduw en getrek in het ziekenhuis niet averechts gewerkt heeft.

Hier een natuurlijke bevalling, maar amper productie en heel veel pijn bij het voeden.
Afbeelding Afbeelding
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Plien