Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tekennest?

<<

Anoniem248

Bericht 14 Mei 2018 20:12

Tekennest?

Vanmiddag zat ik in mijn pauze in het gras toen ik op m’n voet wat zag zitten. Ik dacht eerst dat het aarde was maar op het moment dat ik het weg wilde vegen, zag ik dat het allemaal superkleine, bewegende spikkeltjes waren. Echt beestjes dus. Ik heb het meeste weg kunnen vegen maar omdat het zó klein was vraag ik me af of ik alles te pakken gekregen heb. Ik ben nu bang dat ik in een nest pas uitgekomen tekeneitjes ben gaan zitten. Of misschien was het ook wel luis maar ik ben eigenlijk gewoon bang voor teken. Wat kan ik nu het beste doen? Afwachten en regelmatig checken? Die beestjes waren zó klein dat ik me afvraag of ze op gaan vallen als ze zich volgezogen hebben. Of preventief even langs de huisarts? Ik ben ook wel geneigd het weg te wuiven, mogelijk waren het gewoon andere kleine kriebelbeestjes. Maar het idee van een tekenbeet en mogelijk Lyme etc etc vind ik toch wel eng.
<<

Anoniem247

Bericht 14 Mei 2018 20:19

Re: Tekennest?

Als het teken waren en er heeft er een je gebeten kom je daar echt wel achter. Ze zuigen zich niet alleen vol maar groeien ook in omvang. Je kan dan echt duidelijk pootjes zien enzo. Ik zou deze week nog even goed blijven kijken. Ik zou niet gelijk naar de huisarts gaan.
<<

Anoniem248

Bericht 14 Mei 2018 20:24

Re: Tekennest?

Oh nouja, ik moet eerder googelen. Dit was het dus, exact dit:

http://mayalassiter.com/2009/08/seed-ti ... the-earth/

Volgens deze tekst zijn het inderdaad teken maar zijn ze nog te klein om Lyme te verspreiden. Al zijn de meningen over dat laatste verdeeld. Ik wacht het dus maar even af of ik nog wat tegen ga komen...
<<

Nyah

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 37

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:31

Bericht 14 Mei 2018 20:40

Re: Tekennest?

Als het een tekennest was en je ze niet allemaal hebt kunnen verwijderen dan merk je het over het algemeen snel genoeg. Ze zuigen zich vol bloed en zijn snel zo groot als een doperwt. Even goed je huidplooien (liezen, oksels en knieschijven) in de gaten houden, daar nestelen ze zich graag. Mocht je een teek tegen komen dan verwijderen (dieren-koevoetje is daar heel handig voor) en een cirkel met een stift om de rode plek zetten. Als de cirkel zich uitbreidt en je een rode cirkel er omheen krijgt moet je even contact opnemen met je huisarts.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11090

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 14 Mei 2018 22:29

Re: Tekennest?

Een nog niet volgezogen teek merk je normaal gesproken ook wel op, hoor. Ik heb er een keer eentje gevonden tussen E's haren, en een keer op mijn eigen bovenarm. Het lijkt een beetje alsof je een korstje hebt. Je voelt het ook, het voelt vrij naar aan. De hond van mijn ouders heeft na bijna elke wandeling in het bos wel een paar teken en die zien ze dan ook echt wel zitten. Maar check jezelf morgen nog even uitvoerig voor de zekerheid.

Je kunt bij de drogist/apotheek trouwens tekenspray kopen om tekenbeten te voorkomen, misschien geeft je dat een veiliger gevoel.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Derpy

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 730

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:58

Bericht 15 Mei 2018 11:59

Re: Tekennest?

Bij zulke mini's helpt het vaak al om even te douchen, dan spoel je ze gewoon weg.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6024

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 15 Mei 2018 12:03

Re: Tekennest?

Mijn kat was vorig jaar in een tekennest gaan liggen en kwam met al die kleine beestjes in zn vacht dus bij ons thuis. Ik zat eerst ook dik in de stress maar uiteindelijk is er niemand van ons gebeten. Hopelijk heb jij ook geen plakkert!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem248

Bericht 15 Mei 2018 12:04

Re: Tekennest?

Ik ben tot nu toe gelukkig niks tegen gekomen. Ik weet in elk geval wel dat ik niet meer zomaar even in het gras ga zitten.
<<

Travel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 694

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:28

Bericht 17 Mei 2018 13:08

Re: Tekennest?

Ow wat naar Maple!
Wij schrijven ook altijd op de kalender wanneer iemand een teek had. Soms maanden ofiets later kunnen er nog tekenen zijn dat het dus een besmette tekenbeet was.
En aangezien we wel 2 a 3 x per week in de bossen zijn doen wij elke avond een tekencheck.

Een nest heb ik nog nooit gezien.
https://www.instagram.com/handmade_by_linn/?hl=nl

20 januari 2013 Knuffelkont
14 april 2015 Draakje
24 april 2017 Deugniet
<<

Emma

Yipyapper

Berichten: 1819

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 17 Mei 2018 17:02

Re: Tekennest?

Mijn huisarts gaf eens als tip om bij het vermoeden van een tekenbeet even te bellen en het in je dossier te laten zetten. Mocht je dan ooit vage klachten krijgen denken ze veel sneller aan Lyme.
<<

Anoniem248

Bericht 26 Mei 2018 07:14

Re: Tekennest?

Uiteindelijk geen tekenbeet kunnen vinden. Nu heb ik alleen wel sinds een dag of zes diarree. Verder echt nergens last van, voel me prima (wat moe maar het slapen gaat ook weer even niet zo best), alleen dus dagelijks die diarree. Nu lees ik net dat dat dus ook een symptoom kan zijn van Lyme. Maargoed, er staat een hele waslijst symptomen en die heb ik dus gewoon niet. Ja, hoesten maar hey ik heb astma em dat doe ik altijd, en holte-ontstekingen, maar dat heb ik ook chronisch (al is het op dit moment wel erger maar het is ook hooikoortsseizoen). Ik denk dus dat het wel los loopt, maar aan de andere kant: diarree duurt bij mij eigenlijk nooit langer dan anderhalve dag :confused:

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers