Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bekkenklachten en werk

<<

VanillaRose

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:29

Bericht 16 Apr 2018 14:59

Bekkenklachten en werk

Hoi meiden, ik ben inmiddels 17 weken zwanger en heb al vanaf 10 weken last van mijn bekken. Ik werk in een winkel waar ik veel moet lopen schouwen en bukken. In de 12e week dit aangegeven bij de verloskundige, ze stelde toen al voor minder uren per dag te werken. De klachten werden erger en in de 14e week ben ik bij de huisarts geweest. Hij gaf aan, beginnende bekkeninstabiliteit door de zwangerschap. Ook hij stelde voor om halve dagen te werken en naar een therapeut te gaan. Ik heb dit met mijn leidinggevende besproken en ik zou vanaf week 15 halve dagen gaan werken en alleen nog maar licht werk gaan doen. Wel deed ik nog voor opening opstarten en dat was wel met veel bukken en tillen van lichtere dingen maar dat was ongeveer 1 uur per dag. Afgelopen week op intake geweest bij de bekken fysio, conclusie ik mag absoluut niet meer tillen en eigenlijk ook niet meer bukken. Ook zei ze dat als ik geen aangepast week kreeg ik me volledig ziek moet melden. Dus afgelopen vrijdag dit ook aangegeven bij mijn leidinggevende. Hij reageerde begripvol maar het gesprek had ook een rare wending, ik heb het gevoel dat hij mij niet snapt. Hij begon op en gegeven moment over verlofdagen opnemen omdat ik er toch nog veel had. En over vervangend werk in de winkel waarbij ik alle schappen moet nalopen, terwijl ik me amper kan verplaatsen. Ook kwam ik er van het weekend achter dat hij in de eerste week dat dit in zou gaan mij sowieso niet heeft ziek gemeld en ook een halve dag verlof heeft afgeschreven. Ik heb vrijdag ook nog gevraagd wanneer ik bij de arbo arts moet komen maar hij deed heel luchtig dat ik vanzelf word opgeroepen. Voelde me niet echt serieus genomen. Nu had ik vannacht en hele slechte nacht en veel pijn toen ik opstond. Kom ik op het werk is er dus geen vervanging geregeld, heb me echt door die 4 uurtjes heen geworsteld en nu lig ik al de hele dag plat met veel pijn. Wat moet ik nu doen en heb ik het verkeerd aan gepakt met de ziekmelding voor 50%? Momenteel ben ik hartstikke gestresst omdat ik niet weet wat ik nu moet doen. Ik trek dit op deze manier niet. Hij stelt ook steeds vervangend werk voor wat ik niet kan of mag doen.
Afbeelding
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1958

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 16 Apr 2018 15:07

Re: Bekkenklachten en werk

Wat een nare situatie, kan me voorstellen dat je inderdaad het gevoel hebt niet serieus genomen te worden! Je kan zelf contact opnemen met de arbo arts als je leidinggevende dat niet doet. En voor nu: volledig ziek melden. Je bent nog niet op de helft, dus je hebt nog wel even te gaan en dat gaat op deze manier niet makkelijker worden. Luister naar je lichaam en volg het advies van jouw arts/fysio/verloskundige!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1958

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 16 Apr 2018 15:10

Re: Bekkenklachten en werk

Ow en wat betreft dat verlof opnemen, dat lijkt me absoluut niet aan de orde. Hierover zou ik contact opnemen met P&O, er mag hiervoor natuurlijk geen verlof afgeschreven worden. Ik zou echt zo snel mogelijk zorgen dat je bij de arbo arts terecht kunt.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Tante Toos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 19:41

Bericht 16 Apr 2018 15:20

Re: Bekkenklachten en werk

Wat vervelend dat je al zo vroeg zoveel last van je bekken hebt! Helaas kan ik er over meepraten en was mijn leidinggevende ook niet zo begripvol.. Omdat ik van de bekkenfysio om de 3 uur plat moest liggen en er op mijn werk hiervoor geen mogelijkheid was of werd gecreëerd, heb ik me uiteindelijk ook met 15 weken al volledig ziek gemeld.
En echt, dit leverde me zoveel rust op! Lichamelijk maar ook emotioneel kon ik even bijkomen.
Na een week ben ik weer in gesprek gegaan om gedeeltelijk terug te komen maar dit is daar echt geen optie. Heel erg vervelend maar het UWV is echt heel erg begripvol en begreep mijn ziekmelding volledig.
Dus vooral niet twijfelen en je (voor nu) even volledig ziekmelden. Zodra het dan kan en er duidelijke afspraken gemaakt zijn kun je de uren weer rustig aan gaan opbouwen.
09-07-2018
<<

VanillaRose

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:29

Bericht 16 Apr 2018 15:43

Re: Bekkenklachten en werk

Hoe kom ik in contact met de arbo? En dan nog iets mijn werkgever heeft voor afgelopen week de helft van mijn uren op "dokter" geschreven(dit zag ik net), dus ook nog steeds niet ziek. Volgende week heb ik vakantie, ik heb begrepen dat als je 50% ziek bent ook 50% uren opneemt maar aangezien hij mij niet heeft ziekengemeld ben ik alweer ongerust, straks schrijft hij 2 weken volledige uren af. Ik wil me eigenlijk niet 100 % ziek melden maar vind het wel een enorm gedoe. Heb ook ingelogd bij uwv, daar zie ik geen ziekmelding staan.
Afbeelding
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3302

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 16 Apr 2018 16:01

Re: Bekkenklachten en werk

VanillaRose schreef:Hoe kom ik in contact met de arbo? En dan nog iets mijn werkgever heeft voor afgelopen week de helft van mijn uren op "dokter" geschreven(dit zag ik net), dus ook nog steeds niet ziek. Volgende week heb ik vakantie, ik heb begrepen dat als je 50% ziek bent ook 50% uren opneemt maar aangezien hij mij niet heeft ziekengemeld ben ik alweer ongerust, straks schrijft hij 2 weken volledige uren af. Ik wil me eigenlijk niet 100 % ziek melden maar vind het wel een enorm gedoe. Heb ook ingelogd bij uwv, daar zie ik geen ziekmelding staan.


Weet je bij welke arbodienstverlener jullie zitten? Dan kan je gewoon daarheen bellen, die verbinden je wel weer door.
Ik zou met hen contact opnemen en advies vragen.

Mbt je vakantieuren, dit klopt niet. Stel jij bent de hele dag vrij en normaliter zou je 50% werken en 50% ziek dan neem je nog steeds 100% vakantieuren op. Dit heeft als reden dat je op dat moment niet beschikbaar voor re-integratie en passend werk bent.
Oktober 2016 Juni 2018
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5400

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 16 Apr 2018 16:53

Re: Bekkenklachten en werk

100% ziekmelden
Dan krijg je wss een oproep ook van het UWV aangezien het om zwangerschapsgerelateerde klachten gaat.
Schrijf een mail naar je werkgever waarin je om een bedrijfsarts vraagt. En geef aan dat je wil dat het deel dokter terug gedraaid word net als de ingehouden vakantieuren. En als je dat nog niet hebt regel zsm een rechtsbijstandsverzekering. Er is nu nog niets aan de hand maar dat weet ie gewoon niet. En een brandend huis kun je niet verzekeren. Werkgever heeft gewoon plichten in deze situatie
08-08-2015

Afbeelding
<<

Anoniem236

Bericht 16 Apr 2018 17:32

Re: Bekkenklachten en werk

Luisteren naar de deskundigen en ziek melden.

Ik ken iemand en ik weet het verloop niet van haar, maar wel dat ze nu een jaar na haar bevalling nog steeds geen5 minuten kan zitten. Dus het kan echt gevolgen hebben als je het advies negeert

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Indigo