Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


High tea recepten

<<

Tante Truus

Noob

Berichten: 12

Geregistreerd: 06 Nov 2013 19:25

Bericht 06 Nov 2013 19:29

High tea recepten

Wie heeft er nog origineke tips voor lekkere high tea recepten? Het liefst zo veel mogelijk zelf gemaakt.
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 06 Nov 2013 21:48

Re: High tea recepten

- Sandwiches met eiersalade en bieslook
Ingrediënten
6 hardgekookte eieren
2 zeer fijngesneden sjalotjes
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels ongezoete room
2 eetlepels gesneden bieslook
versgemalen peper en zout
1 snufje kerriepoeder
8 sneetjes brood
Bereidingswijze
Hak de gekookte eieren goed fijn en vermeng ze in een kom met de fijngesneden sjalotjes, bieslook, mayonaise en room. Breng het mengsel indien nodig op smaak met peper en zout en voeg hier een snufje kerriepoeder aan toe. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast ongeveer 1 uur goed doortrekken.

- Sandwich rookvlees avocado
Ingrediënten
8 sneetjes Pain de Madeleine (brood)
4 el mayonaise
8 plakken runderrookvlees
1 avocado
16 blaadjes basilicum
Bereiden
1. Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel het rookvlees over 4 sneetjes. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de avocado en het basilicum over het vlees. Leg de resterende 4 sneetjes er met de mayonaisekant naar onderen op. Snijd de sandwiches doormidden.

- Komkommersandwiches met dilleboter
Ingrediënten
1/2 komkommer
zout
1 sjalotje
1/2 zakje verse dille
60 g zachte boter
1 eetlepel Dijonnaise (mosterd)
witte peper
8 sneetjes wit-casinobrood
1 eetlepel citroensap
snufje suiker
Materialen
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
Voorbereiden
Komkommer wassen en in flinterdunne plakjes schaven. Plakjes bestrooien met zout en in vergiet doen. Met kom vocht uit komkommer drukken. Komkommer op dubbelgevouwen theedoek uitspreiden. Andere theedoek erop leggen en met deegroller vocht eruit drukken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Dille fijn knippen. Boter losroeren met sjalot, dille en Dijonnaise. Op smaak brengen met zout en peper. Korstjes van brood snijden.
Bereiden
Citroensap, suiker en witte peper door komkommerplakjes scheppen. Brood besmeren met dilleboter. Komkommer over 4 sneetjes brood verdelen. Afdekken met rest van brood. Elke dubbele boterham diagonaal in vieren snijden.

- Minihamsandwiches met mosterdboter
Ingrediënten
1 eetlepel mosterd
3 eetlepels roomboter op kamertemperatuur
8 sneetjes bruin casinobrood
4 plakken Yorkham
12 zakje veldsla
Bereiden
Mosterd door boter roeren. Sneetjes brood met mosterdboter besmeren. Helft van sneetjes brood met ham beleggen en sla erover verdelen. Andere helft erop leggen, korsten eraf snijden. Sandwiches elk diagonaal in vieren snijden.

- Tomatenquiche
Ingrediënten
1 blik croissantdeeg (240 g)
4 romatomaten
1 ui
3 eieren
4 eetlepels crème fraîche
1 theelepel gedroogde tijm
100 g geraspte oude kaas
Materialen
mixer
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm invetten of met bakpapier bekleden. Croissantdeeg uit verpakking nemen en hiermee bodem en zijkanten van springvorm bekleden. Tomaten in lange plakken snijden en zaadjes verwijderen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Eieren splitsen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. Dooiers met crème fraîche loskloppen. Tijm, kaas, 1/2 tl zout en peper erdoor roeren. Tomatenplakjes en uiringen over deegbodem verdelen. Eiwitschuim voorzichtig door crème fraîchemengsel spatelen en dit over tomaten en uien schenken. Tomatenquiche in midden van oven schuiven en in 30-35 min. gaarbakken. Taart op rooster laten afkoelen en in 6 punten snijden. Quiche warm of op kamertemperatuur serveren.

- Kaasstengels
Ingrediënten
2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) +
1 el olijfolie +
1/3 tl gedroogde tijm +
1/3 zakje geraspte kaas (60 g) +
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de plastic tussenvelletjes van de plakjes bladerdeeg en laat ze naast elkaar ontdooien. Maak 3 rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi met de kaas. Bak de kaasstengels in 20 min. goudbruin en krokant.
Tip
U kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.

- Mini-omeletjes
Voor 6 stuks
3 eieren
Stukje rode paprika, zeer klein gesneden
1 eetl bieslook, fijngehakt
Muffinvorm
Cupcakepapiertjes
Zout en peper
Klop de eieren met zout en peper naar smaak los en voeg de rode paprika en bieslook toe.
Verdeel het eimengsel over de 12 holtes van een siliconen muffinvorm.
Zet de muffinvorm op het rooster en stoom de omeletjes 10 min op 100c.
Haal de omeletjes voorzichtig uit de vorm, leg ze op een bord en garneer eventueel met extra bieslook.

- Bladerdeeghapjes serranoham en basilicum opgerold in bladerdeeg
Voor +- 6 hapjes
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 plakjes serranoham
8 blaadjes basilicum
1/2 ei losgeklopt
Verwarm de oven voor op 180c.
Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar op een werkblad en prik in met een vork. Beleg met de serranoham en de blaadjes basilicum en rol op tot een lange rol. Snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.
Leg de plakjes op een ingevet bakblik en bestrijk met losgeklopt ei. Bak goudbruin in +- minuten in de oven. Warm serveren.

Zoet
- Scones met aardbeienjam en dikke room -> in muffinbakvorm
250 gr bloem
2 theel. Bakpoeder
1,5 eetl suiker
Mespunt zout
50 gr koude boter in kleine blokjes
2 eieren
150 ml slagroom
Aardbeienjam
Verwarm de oven voor op 200c.
Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar in een grote kom.
Roer 1 ei en 1 eiwit door de slagroom en meng dit door het bloemmengsel. Kneed tot een zacht deeg. Voeg een beetje extra bloem toe als het te plakkerig is.
Rol het deeg uit tot een lap van ca2 cm dikte en steek er rondjes uit. Leg op een ingevet bakblik en bestrijk met de overgebleven eierdooier.
Bak de scones in ca 1 minuten goudbruin en gaar. Serveer met jam en dikke room.
Ingrediënten
1 bekertje slagroom (125 ml)
1/2 bak mascarpone (à 250 g)
Bereiden
Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

- Minicupcakes met wittechoco/roomkaastoef
Pak boerencakemix
200gr boter
4 eieren
hier cakejes van bakken
50 gr boter
100gr witte chocola
100gr monchou
250gr poedersuiker
boter met monchou mixen. witte chocola smelten en erdoor mixen, daarna de poedersuiker. Hier toeven van spuiten.

- Brownies
Wat heb je nodig?
225 gram pure chocolade (minimaal 50% cacao)
2 eieren
170 gram suiker
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
85 gram roomboter
Zout
Zo maak je de Brownies:
Doe de chocolade en de boter in een pannetje. Laat op laag vuur volledig smelten, terwijl je voorzichtig roert met een spatel of houten lepel.
Klop de eieren en de suiker in een kom met garde of mixer luchtig. Roer voorzichtig het chocolademengsel door de eieren.
Doe de bloem, het bakpoeder en een snufje zout erbij en roer langzaam en voorzichtig tot het een egaal geheel is.
Giet het in een met boter ingevette overschaal of ronde taartvorm en bak 20 minuten op 180 °C.
Controleer of de brownie gaar genoeg is door er een mes in te steken. Het lekkerst is de brownie als deze vanbinnen nog een klein beetje nat is en aan de buitenkant krokant.
Laat even afkoelen en snijd in vierkante stukjes.

- Fruit gedoopt in chocolade
Aardbeien
Witte chocolade
Pure chocolade

- Caramel shortbread
70 gr bloem
28 gr kristalsuiker
43 gr boter (ROOMboter dus.......)
Vulling:
55 gr boter
55 gr lichtbruine basterdsuiker
1 el stroop
200 ml gecondenseerde melk
1/2 zakje vanillesuiker
Voor de bovenlaag:
70 gr pure chocolade (hoe donkerder, hoe lekkerder)
Cupcakepapiertjes
Meng de bloem en suiker en voeg de roomboter toe (roomboter op kamertemperatuur). Dit alles mengen tot een soepel deeg.
Verdeel dit deeg over de bodem van een vierkante taartvorm (als je die niet hebt: een ovenschaal kan ook) en bak de bodem in 20 minuten op 160 graden.
Doe al de ingredienten voor de vulling in een pan en verwarm deze op middelmatig vuur tot de boter is gesmolten.
Draai het gas laag en laat de vloeistof langzaam (ongeveer 8 a 10 minuten)een caramelkleur krijgen. Roer af en toe goed door.
Giet deze caramelmassa over de taartbodem en laat deze goed afkoelen. Smelt als laatste de chocolade (au bain marie, in de magnetron wordt het echt niet lekker) en verdeel deze over de caramel.
Laat het geheel in de koelkast afkoelen en snijd het dan in kleine stukjes (5 bij 5 centimeter, anders is het echt te machtig.)

- Witte chocolade-kokosmousse
100 ml melk
25 gr geraspte kokos
1 eidooiers
188 gr witte chocolade in blokjes
35 gr suikers
2 eiwitten
250 ml slagroom, lobbig geklopt
Poedersuiker om te bestrooien, optioneel
Plastic glaasjes
Verwarm de melk met de kokos in een pan en laat dit op laag vuur 10 minuten trekken.
Roer de eidooiers door de kokosmelk (niet laten koken in verband met schiften) en haal de pan van het vuur.
Smelt de chocolade au bain Marie en meng door het melkmengsel.
Sla de eiwitten met de suiker tot een luchtige, stijve massa.
Spatel achtereenvolgens het eiwit en de room voorzichtig (anders verdwijnt de lucht uit de eiwitten) door het chocolademengsel.
Verdeel de mousse over glaasjes en laat enige uren opstijven in de koelkast.
Bestrooi indien gewenst voor het serveren met poedersuiker.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Anoniem12

Bericht 07 Nov 2013 07:44

Re: High tea recepten

Wat is gecondenseerde melk?
<<

Anoniem186

Bericht 07 Nov 2013 08:06

Re: High tea recepten

Rush schreef:Wat is gecondenseerde melk?


Dit:
Afbeelding

Ingedikte melk met suiker.
<<

Anoniem12

Bericht 07 Nov 2013 09:06

Re: High tea recepten

Dankjewel!
<<

Anoniem186

Bericht 07 Nov 2013 09:24

Re: High tea recepten

Dat brengt me op ideeën! Ik ga daar ook wat mee maken! Dat mag nu weer. Lekkerrrrr! :cheering:
<<

Anoniem12

Bericht 07 Nov 2013 09:35

Re: High tea recepten

Ik ga denk ik die shortbread maken voor de high tea zaterdag bij Joan! :thumbup:
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 07 Nov 2013 15:20

Re: High tea recepten

Oh Rush, dan even een tip, mijn ervaring is dat snijden best lastig is, dus ik heb het de vorige keer in cupcakevormpjes gemaakt, was wat makkelijker met eten. 't Is in ieder geval echt superlekker!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Anoniem12

Bericht 07 Nov 2013 15:22

Re: High tea recepten

Jaa, de vriendin van m`n collega maakt het wel eens en dan staat er op het werk ook altijd wat. Super machtig, maar zo lekker. Daarom wil ik het graag eens zelf proberen.

Staat dat soort melk bij de kokosmelk enzo?
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2386

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 07 Nov 2013 17:19

Re: High tea recepten

Hier staat het bij de houdbare melk en de klop klop slagroom in de buurt.

Wat een heerlijke dingen staan er tussen.
10-08-2017 ♥
<<

Valerie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:25

Bericht 07 Nov 2013 17:30

Re: High tea recepten

Sneetjes brood waar je het korstje vanaf haalt.
Daarop:
- Rosbief met een beetje zout en peper en i.p.v. boter een laagje honingmosterd.
- zalm
Make happy memories
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 07 Nov 2013 18:21

Re: High tea recepten

Bij de Jumbo staat het bij de koffiemelk in de buurt, bij andere winkels heb ik het zelf nooit kunnen vinden en de vakkenvullers hebben vaak geen idee wat 't is.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Tante Truus

Noob

Berichten: 12

Geregistreerd: 06 Nov 2013 19:25

Bericht 07 Nov 2013 18:49

Re: High tea recepten

Hier staan lekker dingen tussen zeg! Ik ga er zeker iets van maken
<<

Anoniem123

Bericht 07 Nov 2013 19:07

Re: High tea recepten

Rush schreef:Ik ga denk ik die shortbread maken voor de high tea zaterdag bij Joan! :thumbup:


:cheers: :cheers: :cheers: :thumbup:

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers