Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Statistieken van de maand maart

<<

Burgemeester Puck

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 545

Geregistreerd: 29 Mei 2015 12:59

Bericht 01 Apr 2018 22:43

Statistieken van de maand maart

Vandaag is het april, de dag van de grappen en de grollen. Echter voor ons de dag om even terug te blikken op wat de maand maart ons allemaal bracht.
Afbeelding

Wat Wikipedia ons verteld over de maand maart:
Maart (ook wel de lentemaand, buienmaand, guldenmaand, dorremaand) is de derde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog.
Op het noordelijk halfrond is maart de eerste maand van de meteorologische lente. Ook het begin van de astronomische lente valt in maart, namelijk rond de 21e. De gemiddelde etmaaltemperatuur is aan het eind van de maand met enkele graden gestegen ten opzichte van het begin.Op het zuidelijk halfrond is maart de eerste maand van de meteorologische herfst. Rond 21 maart begint hier de astronomische herfst.

We kijken met zijn allen enorm uit naar de lente, alle blaadjes die groeien aan de bomen, de zon die hopelijk zich wat meer laat zien, temperaturen die oplopen, lammetjes en kuikentjes die geboren worden, zomertijd en de avonden langer licht buiten. Het kan ons niet snel genoeg gaan!
Afbeelding

We begonnen op 1 maart gelijk met de Nationale Complimentendag. Deze dag valt jaarlijks in Nederland op 1 maart. De 'Nationale Complimentendag' draait om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Twee zaken die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken. Helaas dit jaar geen topic op het forum hierover maar een complimentje geven kan altijd, dus wie weet opent iemand dit topic na het lezen van de statistieken wel? :wink:

Slechts een weekje later volgde Internationale Vrouwendag. Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.
Ook op het forum werd er even bij stil gestaan. Caulfield opende dit topic en deelde een link met ons om te lezen: "wat feminisme is en waarom zoveel mannen en vrouwen er een hekel aan hebben".

Wat leuke feitjes over vrouwen:
-Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking.
-Vrouwen doen 66% van al het werk.
-Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen.
-Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen.
-Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw.
-Van alle armen op de wereld is 75% vrouw.
-Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw.
-Van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw.
-Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 38% vrouw.
-Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen.
Afbeelding

Andere dagen in maart die voorbij kwamen (al dan niet op het forum)
NLdoet, vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018
Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Boekenweek, zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018
Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken.

Week van Zorg en Welzijn, maandag 12 t/m zaterdag 17 maart 2018
Tijdens de 'Week van Zorg en Welzijn' openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer

Biddag voor Gewas en Arbeid, woensdag 14 maart 2018
Soort: Kerkelijk (Gebedsdag) Religie: Christendom (Protestantisme)
De 'Biddag voor Gewas en Arbeid' wordt iedere tweede woensdag van maart gehouden. Protestanten komen 's morgens en 's avonds bij elkaar en bidden tot God voor het welslagen van de oogst en het werk.

Dag van de Leerplicht, donderdag 15 maart 2018
Tijdens de 'Dag van de Leerplicht' wordt stilgestaan bij het recht op onderwijs. Jaarlijks op de derde donderdag in maart. Het doel van de 'Dag van de Leerplicht' is het onder de aandacht brengen van de leerplicht bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen.

Nationale Pannenkoekdag, vrijdag 16 maart 2018
Op vrijdag 16 maart 2018 is het voor de twaalfde keer 'Nationale Pannenkoekdag'. De dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt

Nationale Boomfeestdag, woensdag 21 maart 2018.
Soort: Ecologisch (Boomplantdag)
De 'Nationale Boomfeestdag' (ook: 'Boomplantdag') wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Deze dag in het voorjaar voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, welke in 1980 is voortgezet in de Stichting Nationale Boomfeestdag

Landelijke Opschoondag, zaterdag 24 maart 2018
Tijdens de 'Landelijke Opschoondag' organiseren mensen overal in het land leuke evenementen om samen hun straat of buurt schoon te maken en te houden

Grote Rekendag, woensdag 28 maart 2018
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen.


Forumnieuwtjes
Naast al deze ins en outs over de maand maart is er ook het nodige gebeurd op het forum waar we even bij stil willen staan.
Om te beginnen willen we even stil staan bij het verdriet, de tegenslagen, relatiebreuken, ziektes of familie omstandigheden die onze forummers (hebben) ervaren. We denken in het bijzonder aan Radler, Jordana, Stuiterbal, Gijs, Jet, Marie, Linnie, MissEnergy, Bazinga, Zonnetje, Geel, Uffe, Daarom, Marjolein, Kees, Jezzie en Kira.
Afbeelding

Gelukkig zijn er ook genoeg leuke, feestelijke dingen te benoemen!
Mouette deelde met ons dat zij en haar man in blijde verwachting zijn van hun tweede kindje. We wensen je een fijne, hopelijk zorgeloze, zwangerschap toe.

Ook zijn er weer wat nieuwe forumbaby's geboren;
Sookie, Puck, Vlinder-2011, Tina, Pinkel en Cotton hebben hun kindjes mogen verwelkomen. We hopen dat jullie allemaal een fijne kraamtijd hebben en dat zowel Pinkel als Cotton snel met hun kleine meisje naar huis mogen.
Afbeelding

Op Curacao is Caro ten huwelijk gevraagd door haar grote liefde. Ze was echter zo verbaasd dat ze de volgende dag pas JA heeft gezegd! Gefeliciteerd Caro! En veel plezier met alle voorbereidingen, we wensen jullie een mooie dag samen. Bliss willen we ook graag feliciteren, zij is op 8 maart een geregistreerd partnerschap aangegaan met haar (inmiddels) man. Voor nu, maar ook straks met de kleine Babybliss erbij, wensen we jullie een fijne toekomst.

Uiteraard zijn er ook wat forummers verjaard. We hangen de slingers uit voor Viva, HollyGolightly, Saga,Parel, Scandic, Olivia, Plien, Aziraphale, Tsjip, Bimbam Milady, Ava, Sugarfall en Esperanza. Gefeliciteerd en nog vele gelukkige jaren erbij!
Afbeelding

Op huizennieuws is er deze maand heel veel gebeurd. Zo hebben Katrien, Pomsky en Japie een huis gekocht, Hunt en Kajaka hebben echter hun huis verkocht! We wensen jullie tegen de tijd dat het zover is heel veel succes met klussen en verhuizen! Openen jullie ook een leuk verhuis/ klustopic zodat we jullie kunnen volgen?
Afbeelding

Voor Minx, Green Pepper, Stuiterbal, Exogenesis en Thunder breken ook spannende tijden aan, hun gaan binnenkort allemaal aan het werk bij een nieuwe werkgever! Heel veel succes met deze nieuwe uitdagingen.
Voor Radler was het nog even spannend, zij heeft zo'n rottijd achter de rug en kreeg gelukkig heel goed nieuws, ze heeft een vast contract gekregen! Gefeliciteerd allemaal!

Wie is de mol?
Heb jij het gevolgd? Op het forum zijn een hoop dames actief geweest in de app en daar is Radler als echte winnaar uitgekomen! Jan Versteegh was een hele slimme mol, hij heeft heel wat goede molstreken geflikt! Komend seizoen zal het echter even anders zijn, Art Rooijakkers gaat namelijk de npo verlaten en naar RTL. Rik van de Westelaken wordt de nieuwe presentator van Wie is de Mol? Kun jij echter niet wachten op een volgend seizoen? Op 25maart is de Belgische 'De mol' van start gegaan, lees hier hoe je dit kunt terugkijken.

Forumster van de maand
De forumster van de maand maart is Mizz_S, een forumster die al heel wat jaren meedraait. Leuk om meer over haar te weten gekomen te zijn. Heb jij het gemist, dan kun je het hier terug lezen.
Volgende maand zal Miss Energy de forumster van de maand april zijn.

Op het moment van uitzoeken wat de cijfertjes deze maand deden waren er 29 bezoekers, 52% was via mobiel, 31% via tablet en 17% via de desktop. Echter, 5minuten later waren er 65 bezoekers, ook toen was de grootste groep online via hun mobiel. 94% is op het forum vanuit Nederland, 3% vanuit België en ook 3%vanuit Duitsland.

Tot slot de top 10 van de zoekopdrachten

1. onbekend (not provided)
2. amazon
3. zeg maar yes
4. """""maxi cosi op fiets
5. 2 lettergrepige meisjesnamen
6. 30ste verjaardag vieren
7. 4 jaar en verlof basisschool
8. 40ademstops
9. adidas stan smith in de wasmachine
10. beau five days inside
<<

Anoniem247

Bericht 02 Apr 2018 18:27

Re: Statistieken van de maand maart

Bedankt voor de verjaardagswensen :)
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7702

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 02 Apr 2018 18:33

Re: Statistieken van de maand maart

Leuk om te lezen weer.
En lief dat jullie ook aan mij denken :)
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mijn blog over mijn leven als werkende moeder
Mamajezzblog
Volg mij op Instagram
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2434

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 02 Apr 2018 18:34

Re: Statistieken van de maand maart

Grappig, ik zat deze maand een week in Duitsland :) komende maand weer. Of forummen er ook mensen standaard vanuit Duitsland?
<<

Anoniem243

Bericht 02 Apr 2018 19:20

Re: Statistieken van de maand maart

Bedankt voor de mention!

Caro, dat heb ik gemist, gefeliciteerd!
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16150

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 03 Apr 2018 11:46

Re: Statistieken van de maand maart

Bedankt voor de felicitaties! :) (ik blijf 'm trouwens gewoon m'n vriend noemen hoor, maar dat terzijde!)
Afbeelding

Babykleertjes en -spullen te koop! http://www.instagram.com/spullen_van_nova

Terug naar Forumzaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers