Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afspraak ziekenhuis

<<

Anoniem230

Bericht 05 Mrt 2018 10:45

Afspraak ziekenhuis

Omdat ik nog nooit een afspraak bij het ziekenhuis heb gehad vroeg ik mij af wat jullie hiervan vinden. En of dit een normale gang van zaken is.

2 weken geleden ben ik bij de dokter geweest met darmklachten. Deze darmklachten heb ik al een hele tijd, maar de laatste tijd veel buikpijn met bloedverlies.
De dokter vond dit verontrustend en heeft onderzoeken gedaan, de uitslag was dat er niks te vinden is. Omdat ze het bloedverlies niet normaal vond heeft ze mij een doorverwijzing gegeven voor de dml arts.
Ik had keuze uit 2 ziekenhuizen en ze zei dat deze de minste wachttijd had, en heeft erbij gezet dat het spoed is dus binnen 14 dagen een afspraak zou krijgen.
Afgelopen week heb ik voor een afspraak gebeld, ging allemaal moeilijk want er waren lange wachttijden. Eerstvolgende plek was over 5 weken. Toen ik zei dat het volgens mij een spoedverwijzing was zei ze ja dit is de eerstvolgende pek.
Vandaag de dokter gebeld met dat het nog 5 weken duurt en of ik naar een ander ziekenhuis kon. Ja maar dan moest ik eerst zelf bellen naar het ziekenhuis om te vragen wat de wachttijd was? Maar lijkt mij dat de dokter een spoedafspraak zelf moet plannen toch?

Ik kom nooit bij een ziekenhuis verder dus weet niet echt of dit normaal is. Maar het verbaasd mij dat iemand met klachten 5 weken moet wachten door wachtlijsten?
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1492

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 05 Mrt 2018 10:49

Re: Afspraak ziekenhuis

5 weken voor een spoedconsult vind ik wel lang.
Ik zou wel al zelf het andere ziekenhuis bellen of even je zorgverzekering. Zij kunnen ook nagaan waar je vlug terecht kunt.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Huppekee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 687

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:26

Bericht 05 Mrt 2018 11:09

Re: Afspraak ziekenhuis

Ik zou de huisarts bellen. Ik werk op de oogheelkunde maar spoed gaat hier alleen in overleg met de oogarts. Als dat niet het geval is wordt het een reguliere afspraak.
Alles op korte termijn wordt beoordeeld en dan ingepland (vaak op een andere termijn dan de huisarts aanvraagt)

Als het echt binnen 2 weken moet zal de huisarts met de mdl arts moeten overleggen
Be yourself, no matter what they say...

Just strong ambassador: Instagram: strongwithsteef

Afbeelding
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 991

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 05 Mrt 2018 11:23

Re: Afspraak ziekenhuis

Mijn ervaring is ook dat de huisarts zelf naar het ziekenhuis belde, eigenlijk altijd nog tijdens het consult zodat ik meteen hoorde wanneer, als het een spoed afspraak betrof. Anders stuurde hij of de papieren naar het ziekenhuis en kreeg ik een afspraak thuis of kreeg ik de papieren mee en moest ik zelf een afspraak maken.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 05 Mrt 2018 17:59

Re: Afspraak ziekenhuis

Ik heb vorig jaar ook zelf gebeld. Huisarts werkt samen met 1 (of enkele) ziekenhuizen en daar moest ik 3 maanden wachten op een afspraak. Ik ben toen zelf rond gaan bellen en vond er 1 waar ik binnen 14 dagen terecht kon. Assistent van de huisarts was niet blij, want dit kon niet digitaal en dus moest ze "helemaal" een verwijzing maken en uitprinten. Jammer voor haar, maar 14 dagen of 3 maanden vind ik nogal een verschil.
Afbeelding
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 3822

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 05 Mrt 2018 18:04

Re: Afspraak ziekenhuis

Wat Jada en Huppekee zeggen inderdaad. Je hebt of een echt spoedconsult en dan moet de arts er bij de verwijzing al zelf er achteraan bellen om een met de specialist te overleggen en een afspraak te maken (en dat is dus in principe ook alleen voor verdenking ernstige acute problematiek). Of het is een gewone verwijzing (en dat betekent niet dat er niets aan de hand is of het niet serieus is maar wel dat het medisch niet noodzakelijk is binnen een x aantal dagen door de specialist gezien te worden). Dus ik denk dat die niet echt een spoedverwijzing was en je huisarts miss best op de verwijzing heeft gezet van kan het een beetje sneller dan normaal, maar dat de MDL planning (überhaupt een van de meest overstroomde polis qua wachtlijsten) daar niet zoveel mee kan. Zelf onderzoek doen naar waar je de kortste wachttijd hebt kan natuurlijk altijd en je hebt meestal vrij zorgkeuze dus dat zou je kunnen doen.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1665

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 05 Mrt 2018 18:09

Re: Afspraak ziekenhuis

Spoedverwijzing gaat volgens mij via de huisarts zoals ik hier al lees, hebben wij met onze zoon wel eens gehad. Zelf wel ervaring met een normale verwijzing naar de MDL arts en van de wachttijd hier word je inderdaad niet vrolijk. Gaat echt een paar maanden overheen voor je aan de beurt bent. Dus als er echt haast bij is zou ik zeker de huisarts proberen te laten bellen of uitzoeken of je ergens anders sneller aan de beurt kunt zijn.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3596

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 05 Mrt 2018 18:17

Re: Afspraak ziekenhuis

Whatever schreef:Wat Jada en Huppekee zeggen inderdaad. Je hebt of een echt spoedconsult en dan moet de arts er bij de verwijzing al zelf er achteraan bellen om een met de specialist te overleggen en een afspraak te maken (en dat is dus in principe ook alleen voor verdenking ernstige acute problematiek). Of het is een gewone verwijzing (en dat betekent niet dat er niets aan de hand is of het niet serieus is maar wel dat het medisch niet noodzakelijk is binnen een x aantal dagen door de specialist gezien te worden). Dus ik denk dat die niet echt een spoedverwijzing was en je huisarts miss best op de verwijzing heeft gezet van kan het een beetje sneller dan normaal, maar dat de MDL planning (überhaupt een van de meest overstroomde polis qua wachtlijsten) daar niet zoveel mee kan. Zelf onderzoek doen naar waar je de kortste wachttijd hebt kan natuurlijk altijd en je hebt meestal vrij zorgkeuze dus dat zou je kunnen doen.


Zoals Whatever het omschrijft, vat ik het ook op. In zo'n geval kun je nog wel aan je zorgverzekeraar vragen of zij willen bemiddelen en/of het zoeken naar een ziekenhuis met korte wachttijden voor je willen overnemen. Geen idee of iedere zorgverzekeraar dit aanbiedt; zit zelf aan sinds de Middeleeuwen bij Zilveren Kruis en daar bestaat deze service wel. Hoop iig dat je sneller aan de beurt bent dan over 5 weken!
<<

Anoniem230

Bericht 05 Mrt 2018 18:22

Re: Afspraak ziekenhuis

Bedankt voor jullie reacties en ervaringen.
De dokter wilde tijdens het consult bellen voor een spoedafspraak in het ene ziekenhuis, omdat ik liever naar de andere ging en daar de wachttijd korter was kreeg ik de brief mee om zelf een afspraak te maken. Ik kijk het nog even aan en anders bel ik de dokter nog een keer.

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers