04 Nov 2013 12:14 door Anoniem273
SoGood schreef:Aziraphale schreef:Haha, lekker toch, SoGood
Wij eten vanavond artisjok met een mosterd/knoflook/yoghurtsausje en daarbij een spinazie salade met o.a. verse ravioli gevuld met ricotta, tomaatjes, avocado en croutôns met knoflookdressing. Kliekjesdag!
Hoe doe je dat precies met die artisjok? Lees daar vaker van jou, maar kan me er niet veel bij voorstellen?
Oh, dat is echt ZO lekker
Artisjok even afspoelen en ongeveer 40 minuten in z'n totaliteit koken (ik hak altijd wel de lange steel eraf). Dan een sausje maken naar keuze, ik doe altijd yoghurt, mosterd, knoflook, wat Worcester sauce en lente-ui. De artisjok ga je vervolgens 'af pellen'. Je plukt een blaadje, dipt de onderkant in de saus en dan schraap je zeg maar het witte laagje ervan af met je tanden. Klinkt heel gek maar het is zo lekker en echt heel voedzaam! Op een gegeven moment kom je bij de bovenste, slappe blaadjes. Die eet je niet op, die zijn wat bitter. Maar dan pel je de artisjok wel helemaal af en kom je bij het hart. De losse draden haal je eraf, breek je zo open, en het hart is echt de hoofdprijs